ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

האם לגזור נוצות תעופה כדי לחזק את הקשר עם התוכי

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
lior_i
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: יש כינוי

האם לגזור נוצות תעופה כדי לחזק את הקשר עם התוכי

שליחה על ידי lior_i »

כידוע יש לי שני קוקוטיילים שלא גזרתי להם את נוצות התעופה.
הם היו בחדר אחר בבית והיה לי קל להוציא אותם להרבה זמן במהלך היום כי פשוט הייתי סוגר תריס ודלת.
היום שהם עברו למקום דיי מרכזי בבית אני יכול להוציא אותם רק בערב שכבר כולם ישנים וגם לא להרבה זמן כמו פעם ולכן שמתי לב שלאט לאט האכלת יד שלהם "מתקלקלת" זה מתבטא שהם כבר לא מקשיבים כמו פעם ל "עלה רד" ויותר מתחמקים מליטופים ואחד התוכים שמעולם לא ניסה לנשוך אותי מנסה כמה פעמים לנשוך אותי כאשר הוא על הכתף שלי ואני אומר לו לעלות, מה שאף פעם לא היה.
יש לציין שהם אוהבים להיות בחוץ ושונאים את הכלוב שלהם מאוד(לפי איך שהם רוצים לצאת ולא לחזור אליו).
עכשיו אני לא גזרתי להם את הנוצות בגלל ענין אידאולוגי של אישתי :) אבל גם שהם רוב הזמן בכלוב זה דיי מצער אותה.
לכן השאלה האם אחרי גזירת הנוצות זה יותר בטוח להשאיר את התוכי מחוץ לכלוב עם תריס מורם (חלון סגור), והאם זה מחזק את הקשר עם התוכי?
והבנתי שאחרי בערך 8 חודשים הם גודלים בחזרה?

מה ממליצים?
וכמו כן מה מידות כלוב או סוג כלוב שמתאים לשני קוקוטיילים?
בתודה
ליאור
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: האם לגזור נוצות תעופה כדי לחזק את הקשר עם התוכי

שליחה על ידי eli_lea »

היי,

מבין את ההתלבטות של אישתך, לאמעט אנשים מרגישים לא נוח עם גזירת הנוצות. התחושה היא של קיצוץ יכולת
התעופה נותן להם תחושה של פגיעה בתוכי. אחרים משווים את גזירת הנוצות לקטיעת גפיים לבני אדם וכן הלאה.
מאידך מכיר לא מעט אנשים שאילו יכלו להחזיר את הגלגל אחור היו קוטמים את נוצות התעופה ברצון. ביניהם כאלה שהתוכי
ברח כאשר לא שמו לב לשבריר שנייה לחלון או דלת פתוח, אחרים איבדו את התוכי שעף ונחבט בזכוכית, תוכים אחרים אף טבעו באסלה
או מצאו את מותם כאשר נחתו לסיר מים רותחים.

גזירת הנוצות עדיין מקנה לתוכי יכולת תעופה מועטה כך שהוא יכול לדאות כלפי הריצפה ולא להתרסק. הנוצות גדלות בדרךך כלל מחדש בתקופה שציינת ולעיתים קודם לכן, גזירת הנוצות אינה בלתי הפיכה. גזירת הנוצות לרוב תמתן את התוכי, במקרה /שלך החיבור בין בני הזוג עושה את שלו. במקרים בהם התוכים נמצאים עם בין זוג ההשקעה בקשר בין המגדל לתוכים צריכה להיות כפולה ומכופלת. לעבוד עם כל תוכי בנפרד ועם שניהם יחד על מנת לשמור על ההחתמה בצורה טובה.
לסיכום, אני ממליץ לגזור נוצות אך לגזור בצורה טובה ונכונה.

לגבי כלוב, כמו שתמיד אני אומר "גדול יותר טוב יותר". כמובן שלכל מגדל יש את המגבלות הכספיות ואת המגבלות שקשורות במקום
אבל יש לשאוף לתת לתוכים תנאים טובים ככל שניתן.
אם אתה מדבר על כלובי רבייה אז ישנם כלובי רבייה מינימלים לזוג במידות 46*46*77 ס"מ. מעבר לזה אתה יכול לבחור כל כלוב שהמידות שלו גדולות יותר והוא מתאים מבחינת המבנה לזוג.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”