ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

שאלות על גוזלים, גידול והחתמה וזה ממש חשוב

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

דודפור
ביצה
ביצה

שאלות על גוזלים, גידול והחתמה וזה ממש חשוב

שליחה על ידי דודפור »

שלום לכולם...

1. כשהתוכים מזדווגים והם מביאים גוזלים, אז האמא והאבא מגדלים אותם? כי הבנתי שלפעמים ההורים הורגים את הגוזלים...
מצד שני שמעתי שאפשר לקחת אותם ולגדל עצמאית להחתמה, מה אתם אומרים?

2. לדוגמא התוכים מביאים גוזלים והם כבר גדולים ורוצים למכור אותם, זה לא גורם לתוכי דיכאון שלוקחים לו את הילדים?

ערב טוב .
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: שאלות על גוזלים וזה ממש חשוב

שליחה על ידי eli_lea »

היי,
1.כשתוכים מזדווגים ובוקעים גוזלים מהביצים שהוטלו הם מטופלים ע"י ההורים. ברוב המקרים ההורים מטפלים בגוזלים באהבה ומסירות.
במקרים חריגים מאוד ההורים יהרגו את הגוזלים וגם אז יש לכך סיבות שונות.
לכן, לא צריל שיהיה לך חשש מכך שתאפשר להורים לגדל את הגוזלים.

אפשר לקחת את הגוזלים ולהחתימם בשלבים שונים של הגדילה. לשם כך אליך להיות מוכן עם מקום מסודר, מקור חימום שישמור על הטמפרטורה קבועה בהתאם לגילם של הגוזלים ( אומנת ) מזון מתאים וזמן להאכילם.

2.לא גורם לתוכי דיכאון, לאחר שהגוזלים אוכלים באופן עצמאי ההורים נפרדים מהם ואפילו עושים זאת בכוח.
ההורים מתפנים לסבב הבא של הבאת גוזלים לעולם.
דודפור
ביצה
ביצה

Re: שאלות על גוזלים, גידול והחתמה וזה ממש חשוב

שליחה על ידי דודפור »

תודה על התגובה אלי, אני מאוד מעריך את זה.
בקשר לתשובה לשאלה 1, אחרי שהגוזלים אוכלים בכוחות עצמם וברוך ה' הכל טוב ומצויין, אפשר כאן לחתים אותם?

ועוד משהו האם אתה מכיר את הכופתיות החדשות בשם " Natural digestive פורמולת כופתיות טבעית חדשה" ?

זה הגיע למלא מגדלים בארץ וכולם ממש מרוצים מזה והתוכים מראים תוצאות טובות יוצאות מן הכלל :-)
בלי נדר בעזרת השם ימכרו את זה בארץ.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

עדיף להחתים את הגוזלים מוקדם יותר מרגע יציאתם מהתא, לאחר יציאתם מהתא אפשר להרגילם אלינו אבל זה לא
יקרא "החתמה" אלא הרגלה.

7818 כתב:

ועוד משהו האם אתה מכיר את הכופתיות החדשות בשם " Natural digestive פורמולת כופתיות טבעית חדשה" ?

זה הגיע למלא מגדלים בארץ וכולם ממש מרוצים מזה והתוכים מראים תוצאות טובות יוצאות מן הכלל :-)
בלי נדר בעזרת השם ימכרו את זה בארץ.
לא מכיר את הכופתיות. יפה, עוד לא הגיע לארץ וכבר יש תוצאות, חחח אצל הספקים ואצל המשווקים התוצאות
מהירות עוד לפני שהכופתיות מגיעות.
תוצאות קובעים לאחר שמאות ואלפי בתי גידול משתמשים בכופתיות לאורך שנים. כמו כופתיות של פריטיבירד או
קייטי/ורסה לגה. בכל כמה חודשים משווקים מוצר בארץ ומפתים את הרוכשים ע"י סיפורים. הנוצות
פתאום מבריקות, התוכי מטילה כל יום 2 ביצים, הגוזלים של הג'אקו נגמלים בשבועיים ועוד סיפורי סבתא.
כל מגדל מאכיל במה שהוא רוצה להאכיל. אחדים חושבים שהם חוסכים כסף ובסוף מתברר להם שהם משלמים יותר.
משלמים יותר מאחר והתוכי אוכל כמות גדולה פי שניים מכוןפתיות אחרות ולא שבע , לכופתיות ישנו בלאי עצום ועוד.
סוגי כופתיות שונים שהמרכיבים שלהם סוטים בעשרות אחוזים מהרצוי, למשל כופתיות שמכילות אחוזי שומן גבוהים
שגורמים לנזק מצטבר ועוד..
סמל אישי של משתמש
uzibu
ניצוי מלא
ניצוי מלא
אזור מכירה: מרכז
שם פרטי:: עוזי
איש קשר:

שליחה על ידי uzibu »

אל תשתתף בניסויים. תן לאחרים לעשות זאת. לצערי לא חסרים כאלו שירוצו אחרי כל מוצר שיוצא בגלל סיבות כאלו ואחרות.
לא חסרים מוצרים טובים בשוק ובמחירים מצוינים. אחרי שהמוצר יהיה זמין, יציב ולאורך זמן רב תוכל לעשות את השיקול שלך האם כדאי לבצע שינוי במזון שאתה נותן לתוכי.
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
סמל אישי של משתמש
avihupilo
פוקח עיניים
פוקח עיניים
שם פרטי:: אביהו

שליחה על ידי avihupilo »

הכופתיות האלו הם פיתוח של מגדל ישראלי.
הכופתיות חדשות ובינתיים לפי מספר לא קטן של מגדלים הם מצויינות.
תמונה

"מי שמשחק באש,לא יתפלא אם נכווה"
סמל אישי של משתמש
ranamir
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ranamir »

כמה זמן הכופתיות האלה בשוק?
אי אפשר לקבוע על זמן קצר עם כופתיות טובות או לא.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אם טובות או לא הזמן יגיד. כופתיות שנמצאות בשוק ולא נערך עליהן מחקר של מספר שנים לפחות, אי אפשר לדעת באמת כמה הן טובות. להגיד שהן מצוינות זה לא יותר מקידום מכירות.
אגב, כדי ליצור כופתיות איכותיות יושבים מטובי מהנדסי המזון בחברות ומשתמשים בידע של שנים. מקווה שגם הפעם מדובר מוצר שהפיתוח שלו נעשה כראוי.
עוד דבר שמעניין אותי, האם אפשר לקבל קישור למוצר? לקרוא עליו ולהבין מה הוא מכיל?היכן הוא מיוצר וכו'?
סמל אישי של משתמש
avihupilo
פוקח עיניים
פוקח עיניים
שם פרטי:: אביהו

שליחה על ידי avihupilo »

לי עוד לא יצא להשתמש בכופתיות האלו, לפי מה שמגדלים אחרים מספרים הם מצויינות והתוכים אוכלים בהנאה.
יצרתי קשר עם בעל הכופתיות והמלצתי לו להיכנס לאתר ושתקבלו הסבר מפורט ומדוייק.
תמונה

"מי שמשחק באש,לא יתפלא אם נכווה"
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

תוכים אוכלים בהנאה גם במבה.
אני לא נגד מוצרים חדשים, אך מוצרים שלא נבדקו ועוד לא מוכרים וכבר הם "מצויינים" ורואים תוצאות זה בהחלט לא רציני.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”