ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

הזדווגות ג'אקו

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
wajdy_lory
ביצה
ביצה
שם פרטי:: אמיר

הזדווגות ג'אקו

שליחה על ידי wajdy_lory »

שלום רב חברה
יש לי שאלה בקשר להזדווגות ג'אקויים
האם זיווג אחד מספיק לכל הביצים או לביצה אחת ????!!
אם כן .. איך למשל מטילים שתי ביצים פוריות ושתיים לא ??
יש לי זוג כזה שכל הזמן מטיל 4 ביצים שתיים כן פוריות ושתיים לא!!
תודה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: הזדווגות ג'אקו

שליחה על ידי eli_lea »

זיווג אחד מספיק לכל הביצים. למה בכל זאת יש מצב שחלק מהביצים מופרה וחלק לא את זה אני אסביר.
כדי לדעת צריך להבין כיצד מערכת הרבייה של התוכים עובדת.
מערכת הרבייה של התוכים שונה מאוד ממערכת הרבייה שלנו בני האדם.
אצל בני האדם כדי שיתהווה עובר הזרע שמועבר צריך לפגוש ביצית. רק אז מתחיל להיווצר עובר.
אצל התוכים לעומת זאת מערכת הרבייה מורכבת יותר.
בעונת הרבייה אצל הנקבה גדלה השחלה ותאי ביצה מתחילים להיווצר. אפשר לדמיין את זה כאשכול ענבים קטן.
בעת הזיווג הזכר מעביר לנקבה את הזרע, הזרע מועבר למקום שנקרא "שופכה" ושם הוא נשמר.
בינתיים תאי הביצה מתחילים לעבור תהליכים. הביצה המפותחת ביותר עוברת איזור ושם נוצר החלמון.
אחר עוברת הביצה למקום שנקרא "MAGNUM " ושם מופרשים החלבון, נתרן, מגנזיום וסידן.
אחר כך הביצה עוברת למקום שנקרא STHMUS ואז נוצרים הקרומים של הקליפה החיצוניים והפנימיים שמבטנים את הקליפה.
לאחר מכן נוצרת הסתיידות, השלב הסופי של הביצה זהו הנרתיק המחבר בין צינור השחלה לעולם החיצון דרכו יוצאת הביצה.
בתחילת התהליךולפני סגירת הביצה ע"י הקרום ישתלב הזרע של הזכר בביצה.כזכור הנקבה שומרת את הזרע וומשתמשת בו
להפריית הביצים.

מה קורה אם הזכר לא מצליח להעביר זרע? נכון, עדיין ימשך תהליך ההטלה. הביצה תוטל לא מופרית.
מה קורה אם הזכר בכלל לא זיווג בזמן היווצרות הביצים הראשונות, ולנקבה לא הייתה אפשרות להשתמש בזרע? נכון ,
תוטל ביצה לא מופרית.
כלומר, הנקבה תטיל בכל מקרה, עם הפרייה וללא הפרייה. קראנו כאן בפורום אין ספור מקרים שנקבות מטילות ללא זכר בסביבה.
כשהנקבה מוכנה היא מטילה.
אפשר לחלק את המקרה של ביצים לא פוריות לשני מקרים עיקריים.
אחד זיווג לא מוצלח שגורר אחריו הטלה לא מופרית, והשני חוסר בזיווג והטלה מוקדמת.
למקרה השני שציינתי אני קורא "חוסר תיאום" . הזיווג מתחיל מאוחר מידי. הנקבה מוכנה והזכר עדיין לא מזווג.
כשהזכר מזווג הביצים שיוטלו לאחר הביצים הראשונות יהיו פוריות בדרך כלל.

*אם כבר הסבר מפורט אז אולי זה הזמן להסביר למה אני חוזר ואומר שיש לתת תזונה מלאה שמכילה את כל אבות
המזון הנדרשים לתוכים עוד טרם ההטלות.
שימו לב מה האם מפרישה מגופה לביצה, חלבון, חלמון, נתרן, מגנזיום סידן. כלומר לאם שיש חוסרים זה משפיע
ישירות על הגוזל שבביצה.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”