ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

קוקטייל חדש מפוחד והבאת קוקטיל נוסף.

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
liron
ביצה
ביצה

קוקטייל חדש מפוחד והבאת קוקטיל נוסף.

שליחה על ידי liron »

שלום לכולם,
לפני כשבועיים משפחתי ואני קנינו קוקטייל לוטינו כבן 3 חודשים מחנות.
המוכר אמר שהתוכי הוא האכלת יד, אך בימים האחרונים שלו בחנות הוא היה בקרבת תוכי אחר. בנוסף, לפני שקנינו את התוכי, אבא שלי עבר ליד החנות וראה חבורה של ילדים תולשים ומושכים לתוכי בזנב (כמובן שהוא התלונן למוכר על כך).
במשך השבוע הזה היינו בסביבת התוכי לא מעט, אך גם נתנו לו להישאר בכלוב ולהתרגל לסביבה לבד.
התוכי עומד לנו על היד ואוכל מהיד שלנו, אך כשהוא בכלוב ואנו מתקרבים לכלוב, הוא תמיד לוקח כמה צעדים אחורה.
כשאנו מכניסים יד לכלוב כדי להוציא אותו, הוא מתחיל להיות תוקפני, לברוח ולנשוך.
כשאנחנו מצליחים להוציא אותו מהכלוב, הוא נרגע, נותן לנו ללטף אותו, עולה עלינו ואחרי 10 דקות מתחיל לשרוק מן שריקות פחד כאלו (לפחות ככה זה נשמע) אז אנחנו מחזירים אותו לכלוב והוא נרגע.
האם יכול להיות שהאכלת היד של התוכי "התקלקלה"?
או שאולי המוכר עבד עלינו בכך שאמר שהוא האכלת יד בכך שרק גזר לו את נוצות התעופה?
כך או כך, איך אוכל להרגיל את התוכי לבני אדם?
ועוד שאלה- אנחנו מעוניינים לקנות עוד קוקטייל כדי שלא ישעמם לתוכי כשאנחנו לא בבית. אם אביא תוכי מוחתם, העובדה ששניהם יהיו יחד תהרוס את האכלת היד של התוכי החדש?

תודה לכל העונים!
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: קוקטייל חדש מפוחד והבאת קוקטיל נוסף.

שליחה על ידי eli_lea »

אני מתאר לעצמי שהתוכי הזה עבר לא מעט. ברוב רובם של המקרים לא מחתימים את התוכים שעוברים לחנויות. גוזרים נוצות תעופה ומרגילים אותו במשך יומיים שלושה לעמוד בשקט על היד.
בחנות הוא נתון כמובן ללחץ לא פחות גדול מהקונים שמביטים בו , מתקרבים קרוב וכמו שתיארת לפעמים גם מתעללים בו. אין ספק
שתוכי כזה יהיה מפוחד במצבים שמזכירים לו חוויות רעות כמו שבחנות למשל.

לגבי אופן הוצאתו מהכלוב. נסו לא לכפות עליו ולהוציאו בכוח. תתחילו עם מתן צ'ופרים דרך הרשת, תנו לתוכי לגשת אליכם מיוזמתו
מה שיצביע על בניית אמון ביניכם. לאחר שהתוכי יגיע לקבל מזון דרך הסורגים, פיתחו את הדלת והגישו לו צ'ופר דרך הדלת. חשוב לעשות זאת תוך כדי מעקב אחר התנהגות התוכי. אם הוא נרתע סימן שעדיין הוא לא מוכן לכך. עשו הכל בהדרגה מאחר ובניית האמון ביניכם זהו הבסיס.

לגבי השריקות, אם תעלה סירטון אוכל להגיד לך במה מדובר.

לגבי הבאת תוכי נוסף. הבאת תוכי נוסף יכולה לגרום לתוכי הנוסף לפחד כתוצאה מכך שהתוכי הותיק שנמצא כבר בבית מפוחד.
בשלב מאוחר יותר ההחתמה של התוכי שהבאתם יכולה להתקלקל. זה לא חייב להיות כמו שאני מתאר אבל צריך לקחת בחשבון שזה עלול לקרות.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”