ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

קוואקר בן חודש וחצי

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: קוואקר בן חודש וחצי

שליחה על ידי eli_lea »

היי הילה,
קודם כל כייף שאת מעדכנת גם בדברים הטובים שקורים. לרוב יש חברים שמקבלים מענה ולאחר שמסתדר להם הם כבר לא חשים בצורך כלשהו לעדכן. אז כייף לשמוע שיש שיפור והתקשורת עם ביתך זה דבר מעולה.
כמובן שקוואק אוכל כופתיות, אין סיבה שלא. אני מבין שהוא מקבל כרגע שתי ארוחות בבוקר ובערב של 12CC כמו קודם וללא שינוי.
מאחר ואני בטוח שהוא אוכל כופתיות חשוב שגם את תהיי בטוחה שהוא אוכל כופתיות. לכן תנסי למצוא סימנים לכך שהוא אוכל או לתפוס
אותו עם הראש בלי האוכל.
המשך הגמילה מותנה בהתחלת אכילת הכופתיות. מאחר ואני לא יכול להיות בסביבת התוכי אני זהיר יותר. אני מעריך שהפסקת לו את ארוחת הצהרים כבר לפני שבוע ( תקני אותי אם אני טועה) וזה זמן סביר מאוד כדי לעבור לשלב הבא.
במידה וקוואק אוכל כופתיות ולא משנה הכמות כרגע את יכולה להתחיל בורדת המינון של ארוחת הערב. בדיוק כפי שפעלת בארוחת הצהריים. ירידה הדרגתית של 2 CC ביום כך שבמשך שבוע הוא יפסיק לקבל את הארוחה בערב.

לגבי סולמות וצעצועים, כאן העבודה כבר פשוטה יותר. שלא כמו לנו לתוכים לא ממש איכפת שהעיצוב לא יהיה מושלם, יותר מעניין אותם שהחומרים מתאימים.
את יכולה להשתמש בכל סוגי החבלים הטבעיים, כמו כותנה , סיזל וכו'.
את יכולה להשתמש בכל סוגי העצים המותרים, אקליפטוס, זית, לימון.. עצי הדר מצויינים.
אפשר לקשור חבלים לחתיכות עץ וליצור סולם. אפשר לשלב עם ענפים דקים ועלים.
כמה קישורים בנושא:
הכנת צעצוע נדנדה צבעוני מאת שירלי
הכנת צעצוע חיפוש מזון
צעצוע סבידהאפשר להשתמש כתחליף באבן גיר או מינרלים
התועלת שבנייר הטואלט
נדנדה לתוכים

את יכולה לחפש תמונות של צעצועים ולנסות לבנות צעצועים שמוצאים חן בעיניכם ונראים מתאימים.
חשוב לא להשתמש בחומרים רעילים או בחומרים העשויים מפלסטיק או מתכת שהתוכי יכול לבלוע.

את יכולה להתחיל לאלף את התוכי לביצוע פקודות מרגע שהקשר ביניכם מתחיל להיבנות. גם כשאת מעלה את התוכי על היד ופוקדת עליו "עלה" זהו חלק מאילוף התוכי. חשוב לאלף את התוכי לזמנים קצרים כדי שלא ישתעמם וימאס לו.
לאלף את התוכי רק כאשר הוא נמצא במצב רוח מתאים ורגוע. לעשות זאת במקום שקט וללא הפרעות היכולות למשוך את תשומת לב התוכי מהאילוף.
לדעתי כדאי להתחיל באילוף בסיסי של "עלה" ו "רד" עד אשר רואים שהתוכי ממש מבין את הפקודה ונשמע לה באופן אוטומטי.
הילה הרשמן
ביצה
ביצה

שליחה על ידי הילה הרשמן »

היי אלי אני שמחה לקרוא את הדברים שכתבת כבר חשבתי שאני הופכת להיות קרציה מתלהבת ;).
קוואק אכן אוכל 12 cc בוקר וערב
ולפני שבועיים הפסקתי לתת לו בהדרגה את ארוחת הצהריים כפי שהדרכת אותי :)
ראיתי אותו רק פעם אחת עם הראש בתוך כלי האוכל הוא ניסה לתפוס כמה אבל לא נראה לי שאכל מהן...אם הבנתי אותך טוב ממה שכתבת....
אז מה בעצם אני עושה ?!
עכשיו רציתי לשאול בבקשה קןואק עדיין ישן בתחתית הכלוב זה טבעי ? במהלך היום הוא פעיל מטפס עולה יורד אבל זה קורה רק כשאנחנו ליד הכלוב...
ועוד דבר יצא שקוואק כמה פעמים ניסה לעוף מראש הכלוב ונחת על הרצפה אני מפחדת שחלילה יקרה לו נזק איך אני אמנע ממנו לקפוץ מהכלוב יותר נכון לנסות לעוף לעברי זה קורה בזמן שאני מוציאה אותו להאכלה....בזמן שאני מכינה את הדיסה .האדם שממנו רכשתי את התוכי גזר לו אותך בצורה לא שווה מה ניתן לעשות בעבר כשהיו לי תוכונים וציפורי אהבה לזמן מאוד קצת אני הייתי גוזרת להם את הכנפיים מה אתה ממליץ?

שבוע טוב ומבורך לך ולבני משפחתך :)
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

מתוך ניסיוני אין מצב שהתוכי לא אוכל במהלך היום. הוא יכול לאכול מעט מאוד אבל עדיין הוא יאכל.
אפשר להתץחיל להוריד לו את הדייסה של הערב בהדרגה כל יומיים 2CC עד שמגיעים לכך שנותנים לו ארוחה של 6 CC
זאת אומרת שאם היום בערב תתני לקוואק 10CC אז בתאריך ה 11/7 הוא יקבל ארוחה של 6CC .
בתאריך 13/07 תעדכני אותי האם את כבר רואה את קוואק מתעניין יותר באוכל או שישנם סימנים לכך שהוא
אוכל מהכופתיות. בדרך כלל כגוזלים הם אוכלים מהמזון היבש כשהם לבד ולא ליד הבעלים.

טבעי שהוא ישן בתחתית הכלוב. חלק מהגוזלים ירגישו הרבה יותר נוח ויציב בתחתית הכלוב. זה ישתנה בהמשך.

לגבי תעופה מראש הכלוב, קוואק פועל בטבעיות ומנסה להגיע אלייך ולאוכל. האפשרות היא לפתוח לו את הכלוב לאחר
שהכנת את הדייסה ותוך כדי שאת מגיעה עם הדייסה לפתוח את הכלוב ולאפשר לו לעלות לך על היד. לאחר מכן להעבירו
למקום ההאכלה הרגיל.
הקפיצות מראש הכלוב בניסיון להגיע למגדל אופיניים מאוד לגוזלים. גוזל שלא גזור היטב עלול להיפגע בעת הנחיתה.
לעיתים עד כדי פציעה קשה בעצם החזה. כדאי לנסות ולמנוע ככל שניתן את הניסיונות האלה במידה והתוכי נוחת בצורה לא טובה.
פשוט להחזירו לכלוב באותו רגע ללא תקשורת מיוחדת. לעומת זאת כשהוא נמצא בראש הכלוב ולא קופץ להגיע אליו
מידי פעם לתת יחס ולשבח. יתכן שבהתחלה לאחר שתשבחי אותו הוא יקפוץ שוב מתוך רצון להמשיך את התקשורת
שהופסקה אבל אל תתרגשי, פשוט תחזירי אותו שוב.

לדעתי חשוב שכל מגדל יקום נוצות לתוכי שלו בעצמו. בתחילה אפשר ללכת ולקבל ייעוץ כיצד גוזרים נכון ולאחר
מכן לבצע את הגזירה בבית, מדובר בתהליך פשוט כאשר יודעים היכן לגזור.
חשוב מאוד לגזור את הנוצות בשתי הכנפיים באופן שווה. תוכי יכול לאבד כיוון ולהיתקל בעצמים בגלל שבכנף
אחת יש יותר כוח מכנף אחרת. חלק מהתוכים לא יתנגדו לגזירה ויהיו יותר שקטים מתוכים אחרים. אם התוכי
לחוץ אפשר לכסות אותו במגבת כאשר שולפים את הכנף וגוזרים. יש לשים לב שהמגבת לא עוטפת את ראש
התוכי ומאפשרת לו לנשום. בעת הגזירה לדבר אל התוכי, להרגיע אותו ולשבח.

מדריך גזירת נוצות לתוכים
הילה הרשמן
ביצה
ביצה

בןקר אור אלי :)
עדכונים מהשטח....
קוואק כבר ארבעה ימים אוכל בבוקר 12cc ובערב ירדתי ל6cc כמו שהדרכת אותי
רכשתי קופתיות קטנות יותר אני רואה כמה זרעונים זרוקים בתחתית הכלוב.
הוא חזר להנהן עם הראש ותנועות כנפיים אבל רק כאשר הוא שומע אותי או לפני ואחרי הארוחה...
בניתי לו סולם ממקלות עבים של שיפודים הכנסתי ענפים של עץ לימון לעוד מוטות בכלוב הוא ממש נהנה... :) אבל עדיין מדאיג אותי כל עניין הגמילה מאחר ויש לי טיול של חמישה ימים בתחילת אוגוסט מה אעשה?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

קודם כל תעלי לי תמונה שלו בבקשה, חשוב לי לראות אותו. או סירטון קצר בו הוא מתנהג כרגיל.
לאחר מכן אגיב לשאלתך.
הילה הרשמן
ביצה
ביצה

בסדר גמור היום בערב אעלה
תודה.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אין בעייה . אני אענה לך לאחר מכן.
הילה הרשמן
ביצה
ביצה

היי אלי לילה טוב אני מצרפת סרטון של קוואק אחרי האכלה אפשר לשים לב שכשהו לא מבחין בי הוא משחק ומאותו הרגע הוא מתחיל להנהן .... אשמח לאבחונך

http://www.youtube.com/watch?v=5INlr5Dp ... ata_player

נשלח מה-iPhone שלי
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

קוואק נראה בסדר גמור. הוא די מפונק כי מאפשרים לו. זה לא רע אבל בטבע למשל הוא כבר היה עצמאי.
ההורים לא היו מאכילים אותו והוא היה מוצא את מזונו בעצמו.
כדאי להתקדם וללכת עוד צעד אחד קדימה. להתחיל להוריד במינון של הדייסה בערב. תתני לו 2 CC פחות למשך שלושה ימים
ותשאירי אותו עם ארוחת בוקר בלבד.

הייתי עושה שינויים בכלוב, את כלי האוכל הייתי מחזיר למקומם, את מקל העמידה התחתון אפשר להוריד מעט כך שקוואק יעמוד
עליו ויגיע למזון בכלי האוכל.

ללא קשר כרגע, צעצועי הפלסטיק הם צבעוניים ויפים אבל תנסו להתמקד בצעצועים שהתוכי יכול לכרסם ולפרק, צעצועי עץ ואם
אפשר עץ טבעי טוב יותר. ראיתי שהוספתם ענף טבעי וזה מצויין.
חשוב שתהיי איתי בקשר לאחר שסיימתם את ארוחת הערב ותעדכני איך את רואה את ההתקדמות של קוואק עם אכילת הכופתיות.

בהצלחה.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”