ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

2 גוזלים יצאו מהתא

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: 2 גוזלים יצאו מהתא

שליחה על ידי eli_lea »

לא לאפשר להם להתעופף, לתחום אותם בכלוב או באיזור מסויים ולתת להם לאכול מהידיים.
לגזור נוצות תעופה לתוכים משוחררים. כתבתי לך קודם שהם עלולים לעוף החוצה ולכן צריך לגזור נוצות.
תוכונים מטבעם רוצים לעוף להסתובב ובאופיים הם אינם יושבים על היד לזמן רב.
לא יודע אם איזה גוזל כבר פיתח אלייך קשר כלשהו ובטח לא קשר של אהבה כאל בת זוג. אין קשר בין ההתנהדות לאהבה.
את צריכה לבחור גוזל, עדיף להפרידו משאר הגוזלים, לקטום את נוצות התעופה ולהתחיל ליצור עימו קשר. לא צריך לכפות עליו מגע. תאפשרי לו לבחור האם הוא רוצה ליצור קשר, להגיע מרצונו לאכול מהיד לעלות על היד וכו', או שהוא לא מעוניין. במידה ואינו מעוניין תנסי שוב מאוחר יותר.
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

תודה על התשובה.

בנתיים הבנתי שהם קטנים מידי לגזירת נוצות התעופה..או שכבר אפשר?
ואמרת לי לא להפריד את הגוזלים מהאימא עד שיגמלו סופית..והוא עדיין ממש לא גמול.
תגם אין לי בנתיים איפה לשים את הגוזל. יש לי בנתיים את הכלוב הקטן אבל עם אשים אותו שם אז לא אוכל אחרי לשים את השאר לבנתיים. או שכן אוכל?

לא רוצה אהבה של בת זוג...אבל קצת חיבה לא תזיק :).. טוב נראה מה יהיה בהמשך..כי הצהוב עולה עלי,טועם הכול,תמיד על הנדנדה..גוזל נורא נוח. והכהה הוא בעייתי טיפה..אבל יש לו פנים כאלה מתוקות שאני לא יכולה להסביר.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אפשר לגזור נוצות אבל אם הם לא הולכים לבתים הולכים לריבוי בהמשך אז אין צורך לגזור את הנוצות לכולם.
לגבי איזה גוזל לקחת. ההחלטה שלך, הגוזל הכי חברותי ונוח הוא הגוזל הכי מתאים. אני מאמין שגם הגוזל השני בסופו של דבר יהיה חביב ונוח אבל יתכן שהוא עם אופי תזזי יותר האחרים.

תוכונים שלא אוכלים באופן עצמאי תשאירי בכלוב עם ההורים. את התוכון שאת בוחרת עדיף לשים בכלוב נפרד כדי שיבנה את הקשר איתך במקום להתעסק עם האחים.
לגוזל שעף אפשר לגזור את נוצות התעופה, צריך רק להקפיד שלא לגזור נוצות דם אם יש כאלו.

נוצות דם
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

יש לו אופי של תינוק.. והשניים שיצאו בנתיים מאוכלים על ידי ההורים...הצהוב אוכל מהיד.ומנסה לבד אבל הוא יצא מהתא פחות משבוע אז בנתיים חוששת להפריד מההורים. והגוזלים האחרים עדין לא יצאו.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”