ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
זיהוי מין קוקטיילים עזרה
מנהל: מפקחים
Re: זיהוי מין קוקטיילים עזרה
קשה לראות בצילום אם הכנף עם פסים/ נקודות או לא. אתה יכול להבחין בכך. בזנב רואים בבירור שיש נקודות וזה יכול להיות
שמדובר בזכר שבהחלפה הבאה כבר ישיר את הנוצות והצבע ישתנה. אתה אומר שהתוכי מעל שנה ולכן זה לא ברור.
בקיצור קשה לי להגיד לך בבירור ולכן תנסה להשתמש בסימני זיהוי שרענן כתב.
נסה לשים לב לשריקות של התוכי, האם הוא קורק שריקות חיזור עולות ויורדות וכו'?
שמדובר בזכר שבהחלפה הבאה כבר ישיר את הנוצות והצבע ישתנה. אתה אומר שהתוכי מעל שנה ולכן זה לא ברור.
בקיצור קשה לי להגיד לך בבירור ולכן תנסה להשתמש בסימני זיהוי שרענן כתב.
נסה לשים לב לשריקות של התוכי, האם הוא קורק שריקות חיזור עולות ויורדות וכו'?
אני שם לב אליו הוא עושה את הדברים שרענן אומר הוא פורש כנפיים בצורת לב ודופק הרבה על הכלוב אפשר לעשות בדיקות דם או משהו לתוכי בשביל לדעת בדיוק את התשובה שמעתי שיש כזה דבר בשביל לדעת את המין של התוכי ואם כן איפה אפשר לעשות את זה ?
אפשר לעשות לתוכי בדיקה לזיהוי מין ע"י לקיחת דם ושליחתו למעבדה. מי שיודע לקחת דם עושה
זאת באופן עצמאי. מי שאינו יודע הולך לוטרינר. חשוב לקחת את הדם באופן סטרילי כדי לקבל תוצאות מדוייקות.
זאת באופן עצמאי. מי שאינו יודע הולך לוטרינר. חשוב לקחת את הדם באופן סטרילי כדי לקבל תוצאות מדוייקות.
נכון שיש גם בדיקת זיהוי מין ע"פ נוצה?
כן, גם אפשרי. אני מעדיף לעשות בבדיקת דם מאחר וזה מדוייק יותר.
אבל אפשרי לבצע בדיקת דם ע"י נוצה.
הוראות לקיחת דגימה מתוך האתר של קרניאלי.
"בדיקת נוצות –
הפקת DNA מנוצות מתאפשרת בזכות מספר תאים בודדים אשר נמצאים בתחתית הנוצה. נוצה שנשרה
אינה מכילה תאים ולכן על מנת להפיק DNA הנוצה צריכה להיתלש מהציפור. אין צורך בנוצות דם, מספיקות מספר נוצות חזה קטנות.
אחוז את הציפור באופן בטיחותי בידך.
תלוש בתנועה מהירה 3-5 נוצות חזה קטנות והכניסן לניילון סטרילי.
שלח את הנוצות בהקדם האפשרי למעבדה".
אבל אפשרי לבצע בדיקת דם ע"י נוצה.
הוראות לקיחת דגימה מתוך האתר של קרניאלי.
"בדיקת נוצות –
הפקת DNA מנוצות מתאפשרת בזכות מספר תאים בודדים אשר נמצאים בתחתית הנוצה. נוצה שנשרה
אינה מכילה תאים ולכן על מנת להפיק DNA הנוצה צריכה להיתלש מהציפור. אין צורך בנוצות דם, מספיקות מספר נוצות חזה קטנות.
אחוז את הציפור באופן בטיחותי בידך.
תלוש בתנועה מהירה 3-5 נוצות חזה קטנות והכניסן לניילון סטרילי.
שלח את הנוצות בהקדם האפשרי למעבדה".
כל הזמן שאני מקרב בין שני התוכים הם רבים אולי זה מעיד על משהו ששניהם זכרים ? ולגבי התוכי השני שלא זיהנו,איזה סוג הוא,יכול להיות שהוא סוג של מוטציה ?
זה שכשאת מקרב ביניהם והם רבים אינו מעיד על מינם של התוכים. הם פשוט לא רגילים זה לזה ומפוחדים ( לחות אחד מהם) לכן אל תקרב ביניהם בכוח זה לא מועיל ורק מזיק.
בתמונה השנייה התוכי הינו מוטציה שנקראת פייד.
תמונות קוקטיל, מופע רגיל ומוטציות צבע
בתמונה השנייה התוכי הינו מוטציה שנקראת פייד.
תמונות קוקטיל, מופע רגיל ומוטציות צבע
נראלי אם הזמן שעבר אפשר כבר לזהות,
תוכל לעדכן בתמונות??
תוכל לעדכן בתמונות??
תוכים מגדלים באהבה
או לא מגדלים כלל!Re: זיהוי מין קוקטיילים עזרה
לא הבנתי מה השאלה / בקשה שלך.
אתה לא חושב שזה ממש כואב לתוכי שתולשים לו נוצה?
ואם בדיקת דם,איך לוקחים דם?
ואם בדיקת דם,איך לוקחים דם?