היום ראיתי עכבר בכלוב. (וליר בחוץ של תוכונים) מה אני עושה עם זה? לא הצלחתי לתפוס אותו. אולי יש עוד? מה הוא יכול לעשות?
תודה רבה...
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
עכבר בכלוב
מנהל: מפקחים
Re: עכבר בכלוב
אפשר לשים מלכודות אבל אני בספק גדול אם העכברים יתפסו. אסור לגעת בפיתיון ששמים בידיים כי הם לא אוכלים ממנו.
אם אפשר למגן את הכלוב כך שכולו יהיה מרושת גם בריצפה של הכלוב ובצורה הרמטית זה יכול למנוע כניסה של עכברים.
לדאוג שיהיה מינימום מזון מפוזר בריצפה כדי שלא יהיה להם מה לאכול.
ישנם רעלים מסוגים שונים אבל אני לא ממליץ עליהם. קודם כל גם אם העכברים שקיימים עכשיו ימותו ועדיין יש להם
אוכל בווליר יבואו אחרים. מעבר לזה הרעל מסוכן לחיות בית וצריך להיות מפוזר בכלים שלא יאפשרו לחיות אחרות להגיע אליו.
ישנם גם מכשירים אולטראסונים שמפריעים לעכברים ומרחיקים אותם. הבעייה שכשבדקתי פעם את הנושא אף אחד לא התחייב שהתדרים לא מפריעים לתוכים כך שזה גם יורד מהפרק.
הפיתרון הכי טוב זה מיגון הכלוב וניקיון.
עכברים עלולים לשאת עימם מחלות כגון סלמונלה ולהעביר מחלות לתוכים ע"י הפרשת צואה ושתן בכלי האוכל של התוכים.
מעבר לזה הם עלולים להוות הפרעה לתוכונים שדוגרים אם הם נכנסים לתאי ההטלה.
אם אפשר למגן את הכלוב כך שכולו יהיה מרושת גם בריצפה של הכלוב ובצורה הרמטית זה יכול למנוע כניסה של עכברים.
לדאוג שיהיה מינימום מזון מפוזר בריצפה כדי שלא יהיה להם מה לאכול.
ישנם רעלים מסוגים שונים אבל אני לא ממליץ עליהם. קודם כל גם אם העכברים שקיימים עכשיו ימותו ועדיין יש להם
אוכל בווליר יבואו אחרים. מעבר לזה הרעל מסוכן לחיות בית וצריך להיות מפוזר בכלים שלא יאפשרו לחיות אחרות להגיע אליו.
ישנם גם מכשירים אולטראסונים שמפריעים לעכברים ומרחיקים אותם. הבעייה שכשבדקתי פעם את הנושא אף אחד לא התחייב שהתדרים לא מפריעים לתוכים כך שזה גם יורד מהפרק.
הפיתרון הכי טוב זה מיגון הכלוב וניקיון.
עכברים עלולים לשאת עימם מחלות כגון סלמונלה ולהעביר מחלות לתוכים ע"י הפרשת צואה ושתן בכלי האוכל של התוכים.
מעבר לזה הם עלולים להוות הפרעה לתוכונים שדוגרים אם הם נכנסים לתאי ההטלה.