ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

מחלת מקור ונוצות - קוקטיילים

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
Lansvacer
ביצה
ביצה

מחלת מקור ונוצות - קוקטיילים

שליחה על ידי Lansvacer »

שלום לכולם.
ברשותי גוזל קוקטייל שבקע אצלי להורים שאני מגדל כבר זמן מה.
כרגע הוא בן חודש ושבוע, וכבר די מנוצה.
לאחרונה הבחנתי במשהו מוזר שמדאיג אותי - מדי פעם אני מוצא נוצות שנשרו לו, מדובר בלא יותר מ3-5 נוצות, נראה שרובן מנוצות הזנב.
מה שמטריד אותי כמובן זו המחלה הנוראית הזו.
הנוצות נראות מפותחות חלקית והקצה (שורש) בעל צורה מוזרה כזאת, שלא ראיתי בנוצות שנושרות מ'זיקנה'.
בימים האחרונים לפני שהוצאתי אותו מתא ההטלה (ההורים האכילו אותו עד גיל שבועיים בערך), הבחנתי שהאבא מתחיל להציק לו קצת, ולתלוש לו נוצות, אומנם הוא היה ערום לגמרי ולא היה ממש ממה לתלוש, אבל כשהוצאתי אותו מתא ההטלה הוא היה די 'מנוקד' בסימנים זעירים של דם קרוש... זה נראה כאילו זקיקים שרק התחילו לצמוח , האבא תלש לו קצת. לכן תהיתי, אם ייתכן שעכשיו חלק מהנוצות שלו יוצאות קצת דפוקות, בגלל אותו 'טיפול' מצד האבא....?

זה דומה בערך לנוצה האמצעית בתמונה בקישור הבא:
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Pbfdwiki.jpg

אציין גם שהגוזל לא נחשף לאף ציפורים מלבד ההורים שלו ושאר המשפחה, וכולם חיים בשמחה ללא שום סימני מחלה או תופעות של נשירת נוצות....
אני מתכנן לשלוח דגימת דם שלו (למרות שהוא בסהכ צעיר ממש ) לבדוק את הוירוס, בעיקר כי אני מפחד כרגע מהאפשרות של הדבקת האחרים.....

בגדול השאלה שלי - האם אני סתם מודאג? האם לגוזלים זה נפוץ שנוצות נושרות בזמן ההתפתחות....
תודה מראש
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: מחלת מקור ונוצות - קוקטיילים

שליחה על ידי eli_lea »

לעניות דעתי אתה מסיק מסקנות נמהרות.
הורים יכולים להיות נשאים של המקור והנוצות ולהעביר את המחלה לגוזל. במקרה כזה הסיכויים שהגוזל ישרוד לאחר גיל שבועיים הם מאוד קלושים ולעיתים קרובות יותר הגוזל אף מת בביצה.

הסיבות שיכולות להיות הן בהחלט מריטה ע"י ההורים אך גם יתכן מאוד שלגוזל יש מחסור בויטמינים ומינרלים ולכן הנוצות נפגעות.
כרגע לי נראה שיש שילוב של חוסרים ומריטה מצד ההורים.
אתה יכול לומא מהי התזונה של התוכים כיום?
Lansvacer
ביצה
ביצה

שליחה על ידי Lansvacer »

היי
ברור לי שזאת תחזית קצת פסימית מדי, אבל אני מרגיש שאני חייב לשלול את האפשרות הזאת לפני שאני מקרב אותו לשאר התוכים (לאו דווקא ההורים שלו)
בעיקרון מגיל שבועיים-חודש האכלתי אותו בנוטריבירד A19. ממש לפני כמה ימים היא נגמרה לי, לא מצאתי בשום מקום את אותה אבקה ונאלצתי לקנות את האבקה של A21, ממה שהבנתי היא יותר מיועדת לתוכים עם דרישה אנרגטית/קלורית גבוהה יותר (ארות, אקלק' וכו), או לגוזלים עד גיל שבוע. מהרכיבים שהשוויתי ראיתי שזה די דומה פרט לאחוז שומן גבוה יותר ב-A21, לעומת הA19.
הוא אוכל ממנה בערך כבר שבוע. יתכן והיא לא הכי מתאימה אבל החלטתי בכל זאת לקנות אותה כי נראה שהוא מתחיל להתעניין ולנסות לאכול בעצמו, אז חשבתי שהגמילה תהיה קרובה ממילא.
פרט לדייסה שהוא אוכל פעמיים ביום הוא מכרסם כופתיות, אומנם לא בכמות היסטרית אבל עדיין.
אשמח לעצות ותודה על העזרה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

בעיקרון אם אתה מאכיל אותו בדייסה ( לא כל כך משנה 19 או 21 ) הגוזל אמור לקבל את כל אבות המזון הדרושים לו.
במקביל אתה אומר שאתה גומל אותו לכופתיות וזה מצויין.
אם אתה מרגיש שאינך שקט בנוגע לנשירה תעשה בדיקה, כך תהיה רגוע יותר.

מחלת המקור והנוצות מידע:
http://www.tukinfo.com/%D7%91%D7%99%D7% ... 7%A8/story
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”