שלום חברים.
ברשותי גוזל קוקטייל - בן 40-50 יום. היה אמור כבר להיות מנוצה לחלוטין, אבל הניצוי שלו מאוד לא מוצלח: נוצות תעופה כלל לא גדלו, נוצות הזנב גדלו בצורה מעוותת וחלקית, רובן נשרו לו או נשברו, והן צרות ו'סמרטוטיות' כאלה.
ייתכן שהעין שלי לא מספיק מנוסה, אבל מהסתכלות על זקיקי הנוצות והנוצות החדשות שרק מתחילות לצמוח- זה נראה שהן בצורה מאוד לא נורמלית.
בסהכ- התמונה מאוד דומה למחלת מקור ונוצות, כך גם לדעתו של וטרינר שאצלו ביקרתי.
נשלחה דגימת דם לקרניאלי לכל המחלות, וקיבלתי תשובה שלילית (גם למחלת מקור ונוצות).
מאז שהוצאתי אותו מתא ההטלה (האכלת יד מגיל שבועיים לערך), הוא נמצא בבידוד, בחדר נפרד משאר התוכים.
לכאורה כעת שקיבלתי תשובה שלילית מקרניאלי, אני יכול להתחיל לשחרר אותו בקרבת התוכים האחרים (שהם בוודאות לא נגועים), כדי שיתחבר אליהם ויוכל להסתובב קצת, כי בשאר הזמן הוא די בודד ומסכן.
הבעיה היא - שקשה לי לסמוך במאה אחוז על התוצאה. נכון שתשובה שלילית מהמעבדה זה חדשות נהדרות, אבל לא יכול שלא לקחת בחשבון אפשרות שהם טעו, או שהבדיקה שלהם לא מדויקת (בכל זאת, זה לא מעבדה של מכבי לבדוק איזו מחלה של בן אדם...), ואני לא מסוגל לקרב אותו לשאר התוכים כל עוד אני לא שקט.....
שאלתי היא כזו
1- האם מישהו חווה מקרה מצער של מחלת מקור ונוצות - בקוקטייל(!), וקיבל תשובה חיובית מקרניאלי?
ממה שלמדתי, יש זנים שונים של הוירוס, והוירוס שמדביק קוקטייל לא בהכרח דומה לוירוס שמדביק דררות למשל, וייתכן שבמעבדה הם מחפשים זן אחד, ובעצם מפספסים זן אחר שקיים בדגימה....
2- האם יש מעבדה אחרת בארץ שיכולה לבצע בדיקות כאלה?
תודה מראש לעונים
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
מחלת מקור ונוצות/אמינות בדיקת מעבדה
מנהל: מפקחים
Re: מחלת מקור ונוצות/אמינות בדיקת מעבדה
הבדיקות אמינות לא פחות מבדיקות שיעשו לך במכבי או בכללית. בגדול יכולות להיות טעויות בבדיקה אבל האחוז הוא מאוד נמוך.
איך וירוס לדררות ווירוס לקוקטילים, לא יודע איפה קראת את זה אבל זה לא נכון. במעבדה בודקים את נוכחות הוירוס ואם התוצאה שקיבלת הינה שלילית אתה יכול לקבל אותה.
אילו בדיקות נוספות ביצעת מלבד המקור והנוצות?
איך וירוס לדררות ווירוס לקוקטילים, לא יודע איפה קראת את זה אבל זה לא נכון. במעבדה בודקים את נוכחות הוירוס ואם התוצאה שקיבלת הינה שלילית אתה יכול לקבל אותה.
אילו בדיקות נוספות ביצעת מלבד המקור והנוצות?
היי אלי, תודה על התגובה.
הבדיקות הנוספות היו לכלמידיה ופוליומה, גם הן יצאו שליליות.
אני לא זוכר בדיוק איפה קראתי על זה, אבל זה די וודאי - הוירוס שמדביק סוג מסוים של תוכים הוא אותו הוירוס, אבל יש שונות מסוימת ברצפי הדנא בין הזנים השונים, ותאורטית אפשר לפספס תוצאה חיובית. בבדיקת PCR בודקים נוכחות מקטע דנא ספציפי ידוע (למשל של הוירוס שגורם לB&F) ומבצעים מעין הכפלה של אותו מקטע מספר רב מאוד של פעמים, כדי שיהיה אפשר לזהות אותו אח''כ.. אם במקרה למעבדה יש רצף ידוע של וירוס מזן מסוים ואותו הם מחפשים, ייתכן והם יפספסו את כל הדגימות החיוביות של זן אחר.
כל זה ברמה התאורטית ממה שזכור לי מתואר ראשון בביולוגיה שעשיתי
יכול להיות שבפועל אני טועה לגמרי.
חוץ מזה, כמובן יש את האפשרות של טעויות אנוש בביצוע הבדיקה, זה משהו שלא בשליטת אף אחד.
לכן בגדול רציתי לדעת אם מישהו קיבל אי פעם תשובה חיובית לB&F בקוקטיילים מקרניאלי.... כל הדגימות שאי פעם שלחתי להם יצאו שליליות למחלה. זה כמובן לא משהו שאני מתלונן עליו, אבל רק אשמח להרגיש יותר בטוח..
תודה בכל זאת!
הבדיקות הנוספות היו לכלמידיה ופוליומה, גם הן יצאו שליליות.
אני לא זוכר בדיוק איפה קראתי על זה, אבל זה די וודאי - הוירוס שמדביק סוג מסוים של תוכים הוא אותו הוירוס, אבל יש שונות מסוימת ברצפי הדנא בין הזנים השונים, ותאורטית אפשר לפספס תוצאה חיובית. בבדיקת PCR בודקים נוכחות מקטע דנא ספציפי ידוע (למשל של הוירוס שגורם לB&F) ומבצעים מעין הכפלה של אותו מקטע מספר רב מאוד של פעמים, כדי שיהיה אפשר לזהות אותו אח''כ.. אם במקרה למעבדה יש רצף ידוע של וירוס מזן מסוים ואותו הם מחפשים, ייתכן והם יפספסו את כל הדגימות החיוביות של זן אחר.
כל זה ברמה התאורטית ממה שזכור לי מתואר ראשון בביולוגיה שעשיתי
חוץ מזה, כמובן יש את האפשרות של טעויות אנוש בביצוע הבדיקה, זה משהו שלא בשליטת אף אחד.
לכן בגדול רציתי לדעת אם מישהו קיבל אי פעם תשובה חיובית לB&F בקוקטיילים מקרניאלי.... כל הדגימות שאי פעם שלחתי להם יצאו שליליות למחלה. זה כמובן לא משהו שאני מתלונן עליו, אבל רק אשמח להרגיש יותר בטוח..
תודה בכל זאת!
אין מצב כזה. הבדיקה שנעשית מקיפה למציאת הוירוס. אין בדיקוץ למקור והנוצות לדררה לג'אקו או לקוקטיל. כמובן שישנם שקיבלו תוצאות
חיוביות למקור והנוצות לסוגי תוכים שונים.
הבדיקות מדוייקות להפליא וקרניאלי יודעים לבצע את העבודה על הצד הטוב ביותר. אין פיספוסים של זנים שונים.
יתכנו שגיאות מאחר והבדיקות די רגישות לזיהומים.
אגב, אתה יכול לפנות לקרניאלי בטופס צור קשר או במייל ולקבל מענה לשאלות שמטרידות אותך. אם תעשה זאת אשמח לקבל עידכון.
במידה ותרצה אני אפנה בשמך ואשאל את השאלות שמטרידות אותך.
חיוביות למקור והנוצות לסוגי תוכים שונים.
הבדיקות מדוייקות להפליא וקרניאלי יודעים לבצע את העבודה על הצד הטוב ביותר. אין פיספוסים של זנים שונים.
יתכנו שגיאות מאחר והבדיקות די רגישות לזיהומים.
אגב, אתה יכול לפנות לקרניאלי בטופס צור קשר או במייל ולקבל מענה לשאלות שמטרידות אותך. אם תעשה זאת אשמח לקבל עידכון.
במידה ותרצה אני אפנה בשמך ואשאל את השאלות שמטרידות אותך.
אני יודע שאין בדיקת וירוס לתוכי כזה ובדיקה אחרת לתוכי אחר, זה בעצם העניין שאני מעלה כבעייתי בכל הדיון הזה.
אני אכן תכננתי לשאול את המעבדה, ואני גם יוצר קשר עם מעבדות אחרות בארץ ובחו''ל, אשמח לעדכן כשיהיו לי תשובות.
בקשר לקרניאלי, הם אכן מאד מקצועיים ומספקים שירות אדיב ומוצלח, אז מנצל את ההודעה להבהיר שלא התכוונתי לפקפק במקצועיות שלהם.
גם הספק הקטן שעלה לי, עלה רק בגלל אותו גוזל צעיר עם המראה המאוד אופייני למחלת מקור ונוצות, ובלי אבחנה אלטרנטיבית לניצוי המוזר שלו קשה לי להשתחרר מהמחשבה שאולי בכל זאת יש לו את המחלה.
אני אכן תכננתי לשאול את המעבדה, ואני גם יוצר קשר עם מעבדות אחרות בארץ ובחו''ל, אשמח לעדכן כשיהיו לי תשובות.
בקשר לקרניאלי, הם אכן מאד מקצועיים ומספקים שירות אדיב ומוצלח, אז מנצל את ההודעה להבהיר שלא התכוונתי לפקפק במקצועיות שלהם.
גם הספק הקטן שעלה לי, עלה רק בגלל אותו גוזל צעיר עם המראה המאוד אופייני למחלת מקור ונוצות, ובלי אבחנה אלטרנטיבית לניצוי המוזר שלו קשה לי להשתחרר מהמחשבה שאולי בכל זאת יש לו את המחלה.
בעייה בניצוי כפי שאתה מתאר יכולה לנבוע כתוצאה מחוסרים, כדאי היה לעשות בדיקות תפקודי כבד ובדיקות ערכים בדם כדי לנסות ולראות האם ישנם חוסרים. בעייה בניצוי יכולה לנבוע גם מבעייה גנטית.
ראיתי מספר לא קטן של גוזלים שבשלבי ההתפתחות הראשונים היו קרחים בחלק מגופם, חלקם גם הנשירו נוצות טרם ניצוי מלא ולאחר מכן השלימו את הניצוי והתפתחו לא רע.
אני אישית הייתי מקבל את תוצאות הבדיקה של קרניאלי ומוריד את החשש למחלת המקור והנוצות או פוליומה מהראש.
קרניאלי יכולים לטעות בתוצאות הבדיקה וזה קורה בכל מעבדה. אבל כמו שאמרתי קודם הסיכוי לטעות הינו מאוד קטן אם כי קיים.
ראיתי מספר לא קטן של גוזלים שבשלבי ההתפתחות הראשונים היו קרחים בחלק מגופם, חלקם גם הנשירו נוצות טרם ניצוי מלא ולאחר מכן השלימו את הניצוי והתפתחו לא רע.
אני אישית הייתי מקבל את תוצאות הבדיקה של קרניאלי ומוריד את החשש למחלת המקור והנוצות או פוליומה מהראש.
קרניאלי יכולים לטעות בתוצאות הבדיקה וזה קורה בכל מעבדה. אבל כמו שאמרתי קודם הסיכוי לטעות הינו מאוד קטן אם כי קיים.