ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

בדיקות לתוכי קוניור

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
דניאל5
ביצה
ביצה

בדיקות לתוכי קוניור

שליחה על ידי דניאל5 »

שלום לכולם תמונה יש לי קוניור שמש כמעט שמונה חודשים ואף פעם לא לקחתי אותו לבדיקות אצל וטרינר השאלות שלי זה ככה
1.האם יש צורך לקחת לבדיקה?
2.איפה הכי טוב לבדוק את התוכי ( אני נייד בארץ)
3.איזה בדיקות כדי לעשות לו?
4.כמה זה יכול לעלות?
5.זה יכול להביא לתוכי טראומה?
6.כמה זמן אחרי הבדיקה יודעים תוצאה?
7.יש טעויות בבדיקות?מה הסיכוי שיהיו טעויות בבדיקות?
תודה לעוניםתמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: בדיקות לתוכי קוניור

שליחה על ידי eli_lea »

היי דניאל,

1. לטעמי לא. יתכן שיחלקו עלי ועל דעתי, במיוחד הוטרינרים שממליצים השכם וערב להביא את התוכי פעמיים בשנה לבדיקות אבל
זו דעתי. במידה והתוכי כבר אצלך תקופה של מספר חודשים, אינו מפתח סימפטומים של מחלה, אוכל שותה פעיל ומתנהג בצורה רגילה אין צורך לקחתו לבדיקות.
וטרינרים ימליצו על מגוון בדיקות והראשונה שבהן הינה הכלמידיה. כלמידיה נחשבת למחלה זאונוטית ( שעוברת לבני אדם) ולכן החשש הגדול שניטע בקרב מגדלים ובני משפחותיהם. בפועל הסיכוי להידבק בכלמידיה הוא די קלוש וההידבקות אם מתרחשת לרוןב מתרחשת בקרב בעלי מערכת חיסון פגומה ובעייתית.
לבדוק או לא לבדוק? נתון לשיקולים של כל מגדל.
בסך הכל הידבקות של התוכי בכלמידיה יכולה להתרחב במגוון רחב של תרחישים. אבק נוצות, מגע עם ציפורי בר, מגע עם מזון נגוע שתוכי חולה אכל ממנו או אפילו הכנסת לשלשת של ציפור חולה הבייתה לאחר דריכה עליה ברחוב.
ההידבקות כאמור יכולה להיות באויר, נישאת ע"י אבק נוצות או במגע במזון או שמגע עם תוכי נשא של המחלה.
ככזו, ניתן לשער שתוכי בריא שהגיע לבדיקה במרפאה שקודם לכן ביקרו שם תוכים חולים עלול להידבק במחלה! כובן שאם יתבצעו בדיקות באותו אירוע התוצאות יהיו שליליות אולם התוכי כבר יכול להיות נשא של המחלה או של מחלות אחרות.( תלוי מי ביקר קודם ועם מה).

חשוב לא לזלזל בתוכי שמראה סימני מחלה ולקחתו למרפאה וטרינרית שמתמחה בתוכים לטיפול. לרוב ינתן טיפול אנטיביוטי דרך הפה ובמקרים קשים יותר בזריקות.
ישנן מחלות נוספות שנהוד לבדוק להן את התוכי, למשל מחלת המקור והנוצות, פוליומה וכו'. מחלות אלו נחשבות למחלות סופניות שאין להן טיפול אך הם אינן מידבקות לבני אדם.

2.הכי טוב לבדוק אצל וטרינר שמתמחה בבעלי כנף וחיות אקזוטיות ויש לו ניסיון רב. אם תרצה תציין את איזור מגוריך ונוכל אולי להמליץ לך על וטרינר קרוב.

3.הבדיקות שנהוגות לעשות לתוכי הן בדיקות כגון כלמידיה. במידה וישנן סימנים נוספים הוטרינר מחליט במקום . לעיתים יעשו כבר כל הבדיקות שציינתי לעי"ל באותה בדיקת דם.

4.שלושת הבדיקות + בדיקת זוויג יכולים לעלות בסביבות 400ש"ח+-. הערכה גסה ולכן צריך להתקשר למרפאה ולברר את המחירים. המחירים אינם קבועים ובכל מרפאה יתכנו מחירים שונים.

5.במידה מסויימת כן. אם התוכי רגיש למגע ואינו רגיל לאנשים הוא עלול להיות מפוחד מאוד מהמעמד של הטיפול ולקיחת הדם.
לכן חשוב להרגיעו ולהיות לצידו. חשוב שהוטרינר יפגין סבלנות ויפעל בעדינות.

6.בדרך כלל תוצאות מגיעות מהמעבדה אליה הם נשלחים לאחר כשבוע ימים. לעיתים משלוח הבדיקה מהוטרינר למעבדה מתמהמה וזה לוקח גם 10 ימים ויותר.

7.יתכנו טעויות בבדיקות. על פי מעבדת קרניאלי ישנו אחוז מסויים של בדיקות שתוצאותיהן אינה נכונה, יתכן שחלק מהטעויות נובע גם מאופן לקיחת הדם בצורה לא סטרילית וזיהומו.

בהצלחה.
סמל אישי של משתמש
דניאל5
ביצה
ביצה

Re: בדיקות לתוכי קוניור

שליחה על ידי דניאל5 »

תודהה רבה רבה רבה על התשובה עזרת לי מאוד.שאלתי כמה מגדלים שאמרו לי דחוף לקחת לבדיקה ואני כבר נלחצתי.אין לתוכי שום בעיה הכל בסדר איתו.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”