ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
התייעצות בבחירת תוכי
מנהל: מפקחים
התייעצות בבחירת תוכי
יש לי זוג תוכונים שמטילים בקצב..ועכשיו אני מתלבטת עם להשאיר לעצמי גוזל תוכון או לקנות לעצמי קוואקר גוזל..מגיל 10-11 אני רוצה קוואקר ועכשיו הרצון חזר..מה דעתכם כדאי? נוח וכייף לגדל? רמת דיבור? בא לי תוכי שניתן להשאיר את הכלוב פתוח בחדר גם כשאני לא בבית..שיצא,יכנס ויטייל לו בלי לפחד שהוא יעלם ויעוף פתאום..ואחד כזה שכשלוקחים אותו הוא יושב ולא בורח כמו נראה לי התוכון..אז אשמח לעזרה
. כמובן שאת הזוג אני משאירה ומגדלת באהבה..ההיתלבטות היא נטו בין איזה סוג גוזל כדאי 
Re: התייעצות בבחירת תוכי
קשה להחליט עבורך מה טוב יותר ולמה את נמשכת ויתר.
אבל ישנם מספר דברים שכתבת שאינם מדוייקים.
קוואקר לא בורח פחות מתוכון. קוואקר לא ישב על מקל העמידה ולא זז.
קוואקר לא יכול לשוטט חופשי בבית כשאין אף אחד מאחר והוא עלול להיפגע. רק אתמול סיפר לי אדם על ג'אקו שהיה משוחרר בבית
כירסם רהיט צבוע וכמעט מת מהרעלה. תוכי יכול להתחשמל ע"י כירסום כבל חשמל וכו'.
לקוואקר יש כושר דיבור אבל לא במיוחדיכול ללמוד מספר מילים אבל אינו מבטא אותן ברור.
כייף לגדל במידה והתוכי חביב חברותי ומוחתם היטב.
הקוואקר פחות תזזי ופעלתן מתוכונים אך עדיין נחשב לתוכי פעיל. בדרך כלל הם יותר נוחים מתוכונים בהיבט של הישארות על היד או על הסטנד.
אבל ישנם מספר דברים שכתבת שאינם מדוייקים.
קוואקר לא בורח פחות מתוכון. קוואקר לא ישב על מקל העמידה ולא זז.
קוואקר לא יכול לשוטט חופשי בבית כשאין אף אחד מאחר והוא עלול להיפגע. רק אתמול סיפר לי אדם על ג'אקו שהיה משוחרר בבית
כירסם רהיט צבוע וכמעט מת מהרעלה. תוכי יכול להתחשמל ע"י כירסום כבל חשמל וכו'.
לקוואקר יש כושר דיבור אבל לא במיוחדיכול ללמוד מספר מילים אבל אינו מבטא אותן ברור.
כייף לגדל במידה והתוכי חביב חברותי ומוחתם היטב.
הקוואקר פחות תזזי ופעלתן מתוכונים אך עדיין נחשב לתוכי פעיל. בדרך כלל הם יותר נוחים מתוכונים בהיבט של הישארות על היד או על הסטנד.
היתכוונתי להפך..שיזוז וישחק במגרש המשחקים שיהיה לו
,הכוונה באמת הייתה שישאר יותר על הידים ולא יעוף ממנו במהירות..למרות שהיה לי גוזל בסבב השני שממש אהבה ידיים וישבה על הכתף מלא זמן,עפה וכשלקחתי אותה היא שוב ישבה יחסית הרבה זמן על הכתף
) נסיכה כזאתתת!
ואני מתכוונת לשים את הגוזל אצלי בחדר...אין כבלים ואין צבע..יש רק עץ שעכשיו אני דואגת שהוא יכרסם אותו :/.. בעיקרון חשבתי שעם אני אקח קוואקר אז אני אסגור את הדלת של החדר ואשאיר לו את הכלוב פתוח שיצא ויכנס ויטפס לו ובנוסף מגרש משחקים שיוכל לשחק..זה אפשרי? או שרק כשאני איתו?
התוכונים יותר טובים בדיבור? הקטע בתוכונים שהם בידים נורא קצת זמן.. ואז הם הולכים לחפש את עצמם.. זה קצת נראה לי משעמם ומפחיד אותי שגם כשגוזרים להם נוצות תעופה אז הם יעופו..כמו כן הם גם קטנים כאלה...קשה כזה נניח לתת נשיקה בראש..ואני אוטומטי מנשקת את הגוזלים כי אני פשוט אוהבת אותם.
היא הטילה עכשיו 7 ביצים..נראה איך הם יצאו
עם יהיה גוזל שממש יאוהב אותי ואני אותו אז אשאיר..ועם לא אז אלך על הקוואקר או לא יודעת..חתיכת דילמה
))
ואני מתכוונת לשים את הגוזל אצלי בחדר...אין כבלים ואין צבע..יש רק עץ שעכשיו אני דואגת שהוא יכרסם אותו :/.. בעיקרון חשבתי שעם אני אקח קוואקר אז אני אסגור את הדלת של החדר ואשאיר לו את הכלוב פתוח שיצא ויכנס ויטפס לו ובנוסף מגרש משחקים שיוכל לשחק..זה אפשרי? או שרק כשאני איתו?
התוכונים יותר טובים בדיבור? הקטע בתוכונים שהם בידים נורא קצת זמן.. ואז הם הולכים לחפש את עצמם.. זה קצת נראה לי משעמם ומפחיד אותי שגם כשגוזרים להם נוצות תעופה אז הם יעופו..כמו כן הם גם קטנים כאלה...קשה כזה נניח לתת נשיקה בראש..ואני אוטומטי מנשקת את הגוזלים כי אני פשוט אוהבת אותם.
היא הטילה עכשיו 7 ביצים..נראה איך הם יצאו
לא מומלץ להשאיר תוכי לבד משוחרר בבית או בחדר. כשאנו לא בבית כדאי שהתוכי ישאר בכלוב.6212 כתב:ואני מתכוונת לשים את הגוזל אצלי בחדר...אין כבלים ואין צבע..יש רק עץ שעכשיו אני דואגת שהוא יכרסם אותו :/.. בעיקרון חשבתי שעם אני אקח קוואקר אז אני אסגור את הדלת של החדר ואשאיר לו את הכלוב פתוח שיצא ויכנס ויטפס לו ובנוסף מגרש משחקים שיוכל לשחק..זה אפשרי? או שרק כשאני איתו?
בהצלחה בסבב הבא

אוקיי הבנתי ! אז נישאר לי רק לחשוב טוב טוב איזה בא לי 
ויש לה 7 ביצים אך ביצה אחת היא שמה בצד..זה מכיוון שהיא מרגישה שהביצה לא פוריה או מה הסיבה לכך?
ויש לה 7 ביצים אך ביצה אחת היא שמה בצד..זה מכיוון שהיא מרגישה שהביצה לא פוריה או מה הסיבה לכך?
יתכן שהיא החליטה לא לדגור עליה אבל יתכן שהביצה התגלגלה הצידה והיא תחזיר אותה למקבץ של הביצים ותמשיך לדגור.
היא החזירה ואז עוד הפעם שמה אותה הצידה.. חבל,דווקא היתלהבתי שיהיו 7 גוזלים
.
אלי,איזה תוכים אתה מגדל ומוכר? איפה ניתן לראות? ומה דעתך על קוניור שמש? הוא ממש יפה בעיני אבל הבנתי שהוא לא דברן גדול , זה נכון?
אלי,איזה תוכים אתה מגדל ומוכר? איפה ניתן לראות? ומה דעתך על קוניור שמש? הוא ממש יפה בעיני אבל הבנתי שהוא לא דברן גדול , זה נכון?
לקוניור שמש יש כושר חיקוי כמו לכל תוכי, כושר הדיבור שלו משתווה פחות או יותר לבן משפחתו הקוואקר.
אני מציע שלא תבני יותר מידי על כושר הדיבור בסוגים אלו ותקחי את הדיבור אם יגיע כבונוס.
את צריכה לקחת בחשבון שקוניור שמש הינו תוכי רועש מאוד. גם הקוואקר אינו שקט במיוחד אך הקוניור שמש נחשב לתוכי רועש במיוחד.
אנו מגדלים את זן הג'אקו, אפשר לקרוא עלינו בקישור הבא, הנושא אינו קשור לדיון.
בית הגידול של אלי לאה
אני מציע שלא תבני יותר מידי על כושר הדיבור בסוגים אלו ותקחי את הדיבור אם יגיע כבונוס.
את צריכה לקחת בחשבון שקוניור שמש הינו תוכי רועש מאוד. גם הקוואקר אינו שקט במיוחד אך הקוניור שמש נחשב לתוכי רועש במיוחד.
אנו מגדלים את זן הג'אקו, אפשר לקרוא עלינו בקישור הבא, הנושא אינו קשור לדיון.
בית הגידול של אלי לאה
לי היה קוניור שמש ששנה היה ממש קצת כרעשני ואחרי שנה התחיל לעשות רעש כמו מטורף כולם בסביבה הכירו אותו לפי הרעש.אפילו התלוננו עלינו פעם אחת השכנים בסוף לא היה מה לעשות אז מכרנו אותו