ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

תוכי ישנוני אחרי בהלה

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
ozil
ביצה
ביצה
שם פרטי:: ורוניקה

תוכי ישנוני אחרי בהלה

שליחה על ידי ozil »

שלום התוכי קקוקטייל שלי בן 6חודשים בערך
היום שהתעוררתי בבוקר מוקדם ב6 בערך התוכי שלי נבהל מאוד והתחיל להשתגע כזה בכל החדר . .(הוא משוחרר בלי כלוב אצלי, רק פינה שלו כזה) והרגעתי אותו וכל פעם שהנחתי אותו באיזה מקום הוא נבהל שוב ומנסה לעוף ועכשיו אחרי 20 דקות הוא ניראה לי ישנוני מאוד ולא רוצה לאכול וגם לא רוצה בכלל לרדת מהידיים שלי.. בדרך כלל הוא מת על הפינה שלו.. ותמיד רוצה לחזור לשם אני צריכה לצאת מהבית ולא יודעת מה לעשות ולמה זה קרה לו...
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: תוכי ישנוני אחרי בהלה

שליחה על ידי eli_lea »

תוכי יכול להיבהל כמעט מכל דבר, גם מדברים שנראים לנו טבעיים לחלוטין. לרוב תוכי יבהל במידה ומדובר בבעל חיים קטן כגון עכביש, שממית ואפילו חרק מעופף שגורם לו לבהלה. לאחר שהתוכי נבהל הוא מתעופף בפחד ולעיתים נתקל בסורגי הכלוב אם הוא נמצא בתוכו.
אפשר לראות שהתוכי נושם נשימות מהירות ועיניו פקוחותבחוזקה ומשדרות פחד.

במקרה כזה יש להרגיע את התוכי, אם אפשר לקחת אותו ביד ללטף ולהרגיע, במידה ואי אפשר לנסות לעמוד לידו ולתת לו ביטחון, לדבר אליו ברכות ולהרגיע. במקביל לנסות ולאתר מה בדיוק גרם לו לפחד.

בהלה או סטרס ( עקה) עלולים להביא בהחלט להתפרצות מחלה ובמקרים מסויימים אפילו דום לב מתוך חרדה גדולה.
התוכי שלך חווה לחץ נוראי ולכן הוא נראה כאילו הוא באפיסת כוחות. כרגע התוכי מנסה להתאושש ולא לאבד אנרגייה מיותרת.
הכי טוב להניח לו, לדאוג לאוכל ומים לידו ולאפשר לו להתאושש, במידה וזה נמשך יותר מיד זמן ( יום) כדאי לקחתו לבדיקה.
סמל אישי של משתמש
ozil
ביצה
ביצה
שם פרטי:: ורוניקה

שליחה על ידי ozil »

תודה .. אני הייתי איתו כל היום, ניסיתי להרגיע,הוא לא רוצה לרדת מהידיים שלי ומנסה לישון אני נתתי לו לישון הרבה.. הבעיה גם שאם אני משאירה אותו לבד אחרי כמה דקות הוא קופץ בקטנה כיאילו נבהל... בכל מקרה קבעתי לו תור היום בערב לוטרינר.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

תנסי להבין מה מפחיד אותו, יש משהו שמתנוענע בסביבה? וילון, חוט, אפילו צל עובר יכול לגרום לו לבהלה.
לא יודע אם יש צורך לקחתו לוטרינר. יתכן שלקיחתו לוטרינר כשהוא לחוץ יגביר את הלחץ אצלו. אני הייתי מאפשר לו להירגע ובודק היטב את הסביבה שלו, זה שהוא רגוע כשהוא עלייך אומר שיש משהו שגורם לו לחרדה.
כמובן שהלקיחה לוטרינר הינה לשיקול דעתך ואת רואה את המצב הרבה יותר טוב ממה שאני יכול לתאר לעצמי.
בהצלחה ועדכני אותנו.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”