ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

איך יודעים אם יש תולעת בקיבה של התוכי?

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
אחסאן
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: יש כינוי

איך יודעים אם יש תולעת בקיבה של התוכי?

שליחה על ידי אחסאן »

מה הם סימני המחלה הזאת ומה הוא הטיפול??
לשים קצת חומץ תפוח במים של התוכים ימנע בהדבקת התוכים בתולעות במערכת העכול?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: איך יודעים אם יש תולעת בקיבה של התוכי?

שליחה על ידי eli_lea »

כדי לאבחן תולעים בקיבה יש לבצע בדיקת צואה לתוכי. לעיתים רואים בלשלשת סימנים לתולעים. ישנם סוגים שונים של תולעים
ולכן כדאי לאבחן באיזה סוג מדובר.
הסימפטומים יכולים להיות בצורת שילשולים, רזון, תיאבון מוגבר, גירודים עזים, ניצוי גרוע או נשירה ועוד.

התרופה הנפוצה למניעת טפילי מעיים הינה אייבומק. נותנים מספר טיפות בפה ועל החזה של התוכי. המינון נקבע על פי גודלו של התוכי.

כמובן שתמיד עדיף לטפל בנושא המניעה מאשר לטפל במחלה עצמה.
יש לשמור על סביבה נקייה, מים טריים ונקיים, מזון איכותי טוב ויבש. חלק מהמזונות בארץ עלולים להיות נגועים בביצי תולעים.

לגבי מתן חומץ תפוחים, אפשר לתת אבל לא בטוח בכלל שזה עוזר במשהו. בעבר חשבו שהחומץ עוזר כנגד שמרים מסוימים "מגהבקטריות"
אולם מחקרים מתקדמים יותר מראים שהחומץ אינו יעיל נגדם. לכן אני לא רואה סיבה להשתמש בו.
שים לב ששימוש בחומרים במיוחד לאורך זמן ובמינון לא מבוקר עלולים להזיק.

אם אתה חושב שלתוכים שלך יש טפילי מעיים קח באופן מדגמי צואה לבדיקה וכך תוכל לדעת מה מצבם ואיזה טיפול נדרש.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”