ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

חיסונים לתוכים יש או אין?

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
רותם
ביצה
ביצה

חיסונים לתוכים יש או אין?

שליחה על ידי רותם »

אני חייב להבין סוף כל סוף,יש חיסונים לתוכים או אין.חברים אומרים לי שיש חיסונים וחיסון נותנים למשל לתוכים בכפר הס וזה מופיע בתעודה.אחרים אומרים שאין כזה דבר חיסונים לתוכים ומי שאומר חיסונים אז הוא משקר.עכשיו בע"ה יהיו לי גוזלים איך אני יודע אם צריך לעשות להם חיסונים ואם זה נכון או לא?אם יש מישו שיכול לתת לי את התשובה הנכונה בלי לשקר זה אלי אז תענה לי בבקשה ואם כן יש חיסונים איך עושים?ואם אתה עושה לתוכים שלך חיסונים?
תודה וסליחה על האורך אבל אני חייב לדעתתמונה
סמל אישי של משתמש
שגיא5
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: יש כינוי

Re: חיסונים לתוכים יש או אין?

שליחה על ידי שגיא5 »

אין חיסונים לתוכי!!!
סמל אישי של משתמש
רותם
ביצה
ביצה

שליחה על ידי רותם »

אפשר הסבר תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אני אסביר, אך קודם לכן אגיד שגם אני נשאל לעיתים קרובות לגבי חיסונים לתוכים , לא פעם שואלים אותי אם הגוזלים שלי מחוסנים.
וכשאני עונה שאין חיסונים שניתנים לתוכי למטרת מניעה מחלה אז שואלים אותי כיצד זה שאחרים כן נותנים חיסונים.
במקומות מסויימים שבהם נמכרים תוכים נותנים לתוכי טיפות אייוומק למניעת טפילים חיצוניים ופנימים. לטיפול הלא הכרחי הזה
הוצמד השם "חיסונים" שגורם ללקוחות להבין שהתוכי "מחוסן" ולפיכך הם מוגנים והתוכי בריא.

אייוומק זהו תכשיר שודר למערכת הדם של התוכי ע"י טיפטוף על חזה של התוכי או/ו מתן לפה על מנת להרוג טפילי מעיים.
קשה מאוד לקרוא לטיפול או לתכשיר "חיסון" מאחר ומי שלא מבין בתחום עלול לפרש את הטיפול אחרת ממה שהוא באמת.
רוב רובם של התוכים ובמיוחד אלה הגדלים בבית כהאכלות יד לא ידבקו בטפילים. התרופה שניתנת לתוכים ניתנת כמניעה עתידים
מצד אחד ומצד שני כשהטיפול נקרא "חיסון" הוא משרת לא רע גורמים מסויימים.

אני אישית לא "מחסן " את התוכים שלי ובבדיקות שערכתי מספר פעמים לא נמצא שיש צורך. לתת לתוכי טיפול לא הכרחי למניעה
נראה ונשמע לי מיותר ולא תורם. אני יכול להשוות זאת לאדם שחופף בשמפו נגד כינים כדי למנוע הידבקות. זאת כאשר הוא אינו בא
במגע עם אנשים שיש להם או יכול להיות להם הידבקות בכינים.

כמו שציינתי, לתוכים אין חיסונים. לתוכים עושים בדיקות על מנת לוודא שהם בריאים.
תוכים יבדקו למספר מחלות והתוצאות ישקפו האם הם בריאים או חולים.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”