ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

ריבוי גאקו ואקלקטוסים

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: ריבוי גאקו ואקלקטוסים

שליחה על ידי eli_lea »

"המגדל אמר שהם בריאים" זה כמו לרכוש רכב מבלי לבצע בדיקה.
לצערי עלויות הבדיקה יחסית גבוהות מה שמונע ממגדלים רבים לבצע אותן. בסופו של דבר הבדיקות האלו הן שקובעות את טיבם
של התוכים שאתה מגדל. השיטה הטובה ביותר זה לבדוק את התוכי מיד עם הרכישה כך ובמידה והתוכים חולים ( במיוחד במחלה ללא טיפול) תינתן לך האפשרות להחזירם.

אם המגדל אומר שהם בריאים על סמך מראה זה לא מספיק, אם למגדל תיעוד לגבי בדיקות שנעשו לתוכים ובדיקות שנעשות
לגוזלים ( אפילו מדגמי) זה יכול לספק. בתנאי שלא מדובר במקום שבו סוחרים בתוכים אלא מגדלים תוכים.
ההבדל הוא שבמקום שבו סוחרים בתוכים ישנה תחלופה של תוכים ממקורות שונים. לכן גם החשיפה למחלות גדולה יותר.

אם אתה שואל אותי, הייתי לוקח את התוכים לבדיקה. האפשרות היא לבצע את בדיקות הדם אצלך בבית ע"י לקיחת דם באופן סטרילי
ולשלוח למעבדה או לקחתץ את התוכים לוטרינר שיבצע את הבדיקות עבורך. חשוב לפנות לוטרינר של תוכים ולא וטרינר כללי, אם
תרצה לדעת על וטרינר באיזור מגוריך ציין באיזו עיר אתה גר ואראה אם בסביבתך יש וטרינר מתאים.
המחלות שהייתי בודק לפי סדר מהחמורות לקלות הן:
מחלת המקור והנוצות, מחלת הפוליומה, כלמידיה. בנוסף הייתי בודק בדיקות מין לזוג הג'אקו ( קרו דברים מעולם)
שתי המחלות הראשונות שציינתי אלו מחלות שאין להן מרפא, בשלב כלשהו המחלה יכולה להתפרץ ועד למוות התוכי די סובל.
לעומת זאת הכלמידיה הינה מחלה שיש לה טיפול ולרוב עם טיפול אנטיביוטי המחלה עוברת. המחלה אומנם נחשבת למחלה שעלולה להדביק בני אדם אך זה כל כך נדיר שזה ממש לא משמעותי. גם בהידבקות הסימפטומים כוללים צינון, כאב ראש ( כשל שפעת) או שאין בכלל סימפטומים וההדבקה חולפת. בכל מקרה כדאי לבדוק ולטפל במידת הצורך.

אין לך צורך להרגיל את התוכי ג'אקו לכלוב, אין קשר בין ההתנהגות שלו לריבוי. זו התנהגות טבעית של תוכים "פרא" ולכן על מנת להרבות אותם מומלץ לא להפריע להם. פשוט להגיע לכלובים רק כשצריך להחליף מים ולתת אוכל.
יוני1
ביצה
ביצה

שליחה על ידי יוני1 »

תודה רבה על העזרה המכוונת
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

על לא דבר,
ממליץ להתקין מצלמה, זה די זול היום ואפשר להתקין מצלמה אלחוטית כאשר מהמחשב אתה יכול לעקוב אחר המתרחש.

בהצלחה.
יוני1
ביצה
ביצה

שליחה על ידי יוני1 »

שוב שלום..

בקשר לזוג הגאקו..

חבר, שלא ממש מבין בתוכים הציע לי אולי לבנות עוד ביתן הטלה ולהציב אותו ע"י הביתן הקיים
כדי שיהיה לנקבה מקום נוסף להטיל..

מה אתם אומרים זה יכול להועיל?
תודה רבה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

לא יועיל בכלל, אתה יכול להוסיף עוד שניים וזה לא יזרז הטלה.
יש תא הטלה, יש מזון טוב, יש שקט? חכה בסבלנות. אין הוקוס פוקוס. תאמין לי שאני מבין שרוצים לראות תוצאות,
אפילו באותו רגע שמביאים את התוכים הבייתה, לעיתים זה קורה מהר ולעיתים פחות מהר.
ישנם תוכים שעד שיש הטלות זה לוקח שנתיים שלוש ויותר, לאחר מכן גם מתברר שהביצים לא פוריות. ישנם תוכים שיתרבו לאחר חודש חודשיים.
לגידול בעלי חיים ותוכים בפרט צריך סבלנות והרבה.
סמל אישי של משתמש
gilih98
גוזל
גוזל
שם פרטי:: גילי

שליחה על ידי gilih98 »

מסכימה עם אלי ,
צריך הרבה סבלנות ,
אני מחכה כבר שנה וחמישה חודשים+
ואין בינתיים כלום ,
וזה תוכונים ,