ידוע לי שלא מומלץ לתת לתוכים לחם היות והוא מכיל חומרים שונים ומלח ועוד, רציתי לדעת האם ניתן לתת לתוכי מצה בפסח היות והמצה מכילה אך ורק קמח ומים ללא כל חומרים אחרים.
היות וראיתי כאן שאלות בפורום לגבי נתינת מזון חמץ בפסח לתוכים, שאלתי רב באופן אישי פנים אל פנים וזו הייתה תשובתו.
איסור חמץ בפסח הוא איסור חמור מהתורה, איסור זה כולל אכילת חמץ והחזקת חמץ ברשותו של יהודי במהלך ימי הפסח. מי שברשותו חמץ אשר הוא מעוניין להשתמש בו לאחר הפסח, במידה ואילו הוא ישרוף את החמץ ייגרם לו הפסד מרובה (כגון חנויות לממכר מזון וכדומה) ניתן למכור את החמץ לגוי ולהשכיר לו את מקום החמץ עד לאחר הפסח (וכמובן שאין לגעת בחמץ כלל במהלך שבעת ימי החג), תהליך זה צריך להתבצע ע"י רב המבין בכך.
לגבי התוכים, אין כל היתר לתת לתוכי כופתיות או כל מזון אחר שהינו חמץ במהלך הפסח, גם אם החמץ והתוכי נמצאים בחדר סגור ונפרד משאר הבית, היות והחמץ נמצא עדיין ברשות (בבעלות) הבעלים. יש לתת לתוכי מזון אחר כגון גרעינים קטניות פירות וירקות וכדומה וכל מה שאיננו חמץ, גם לנוהגים לא לאכול קטניות בפסח אין כל בעיה להביא לתוכי קטניות.
גם לגבי גוזלים הניזונים מדייסה שהיא חמץ אין כל היתר לתת להם מהדייסה בפסח, ויש למצוא תחליף ראוי לדייסה. היות ופסח אינו מגיע בהפתעה אלא הוא מגיע כל שנה באותו תאריך, החכם עיניו בראשו, ומי שיודע שבפסח לא תהיה לו אפשרות לספק לגוזלים מזון כשר, כדאי לו לדאוג שבפסח לא יהיו לו גוזלים הזקוקים להאכלה.
וכבר אמרו חז"ל שומר מצווה לא ידע דבר רע, כך שמשמירת ההלכה לא יאונה כל רע לבעלי החיים.
עד כאן תשובת הרב.
דברים אלו מיועדים עבור אלו המעוניינים לקיים את הפסח כהלכתו, אלו שלא מעוניינים לעשות זאת שינהגו כפי רצונם, ואין צורך בתגובות כגון "אני מאכיל את התוכי שלי חמץ בפסח" או שאר תגובות שאינם ענייניות לנושא...
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
תזונת תוכים בפסח - נתינת מצות לתוכים
מנהל: מפקחים
Re: תזונת תוכים בפסח - נתינת מצות לתוכים
אני חושב שאפשר לתת מעט מצה אבל לא בצורה של תחליף מזון . לא יקרה כלום לתוכי מאכילת חתיכת מצה קטנה זאת דעתי.
לעומת זאת כבר לא פעם וטרינר כזה או אחר אמר שבפסח אחוז התמותה של התוכים עולה מאחר וישנם תוכים שלא מוכנים לאכול מזון שונה ממה שהם רגילים אליו.
לגבי תזונת התוכים בחג במשפחות דתיות, היו על זה דיונים בכל שנה חולפת. אפשר למצוא את הדיונים בחיפוש פשוט ולקרוא.
לעומת זאת כבר לא פעם וטרינר כזה או אחר אמר שבפסח אחוז התמותה של התוכים עולה מאחר וישנם תוכים שלא מוכנים לאכול מזון שונה ממה שהם רגילים אליו.
לגבי תזונת התוכים בחג במשפחות דתיות, היו על זה דיונים בכל שנה חולפת. אפשר למצוא את הדיונים בחיפוש פשוט ולקרוא.
תודה אלי.
ידוע לי שיש כאן הרבה דיונים על נושא התזונה בפסח, ובגלל ריבוי הדעות הבנתי שאי אפשר לסמוך על פורומים כאלה או אחרים כשרוצים לברר דבר כזה, ולכן ניגשתי לרב ושאלתי אותו פנים אל פנים.
המלצתי היא לכל מי שמעוניין לדעת מה לעשות בחג היא לפנות לרב ולשוחח עמו פנים אל פנים או טלפונית ולא להסתמך על תשובות בפורומים או תשובות המובאות באתרי הלכה וכדומה. על פי רוב בשיחה טלפונית ניתן להסביר ולשמוע דברים הרבה יותר מדוייקים.
ידוע לי שיש כאן הרבה דיונים על נושא התזונה בפסח, ובגלל ריבוי הדעות הבנתי שאי אפשר לסמוך על פורומים כאלה או אחרים כשרוצים לברר דבר כזה, ולכן ניגשתי לרב ושאלתי אותו פנים אל פנים.
המלצתי היא לכל מי שמעוניין לדעת מה לעשות בחג היא לפנות לרב ולשוחח עמו פנים אל פנים או טלפונית ולא להסתמך על תשובות בפורומים או תשובות המובאות באתרי הלכה וכדומה. על פי רוב בשיחה טלפונית ניתן להסביר ולשמוע דברים הרבה יותר מדוייקים.
מי שאמר שיהיה טוב הלך ולא השאיר תאריך.
כי כבר עכשיו טוב...
כי כבר עכשיו טוב...
לא חסרות תערובות כשרות
יש מצב שיהיה מותר כופתיות אני יחפש את הסעיף וישלח לך
יש מצב שיהיה מותר כופתיות אני יחפש את הסעיף וישלח לך
אסור כופתיות, יש דוחן נקי גרעינים וירקות וקטניות זה מספיק להם שבוע הם מבסוטים.