שלום חברים.
העלתי את השאלה הזו בפורום המקצועי אולם עד שהד"ר יחזור מחופשתו אשמח לשמוע את דעתכם:
לאחר חיפוש רב בפורום ולאור מוצרים רבים שהוצעו לטיפול בנמלים בסביבת תוכים בחצר, הייתי שמח לקבל תשובה מקצועית והמלצה לטיפול בבעיית הנמלים.
כאמור, ראיתי שמשתמשים במוצרים כמו ניבאן (פיתיון שנלקח לקן על ידי הנמלה), אופיגל ברמות שונות, אקריתין ברמות שונות, סטופ נמלים ועוד.
חלקם לשימוש ישיר בתוך הכלוב, חלקם על התוכים וחלקם בכלל רעילים ?!
אציין שאני חדש בתוכים, מגדל שלוש דררות בכלוב על רגליים בגובה 80 ס"מ. תוכונים בכלוב גדול שיושב על הרצפה.
זה הקיץ הראשון שלהם אצלי אבל מהיכרות עם החצר אין לי ספק שהנמלים בדרך, במלוא עוצמתן.
אני רוצה להתחיל במניעה כבר עכשיו אבל כאמור, לאור ים המידע פה, יצאתי מבולבל.
מה הכי מומלץ לטיפול בבעיית הנמלים?
מה עלול לפגוע בתוכים ומה מיועד לשימוש ישיר ללא חשש או לשימוש מסביב בהקפדה שלא ייוצר מגע עם התוכים.
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
הדברת נמלים בסביבת תוכים בחצר
מנהל: מפקחים
Re: הדברת נמלים בסביבת תוכים בחצר
ברוך הבא,
בכלובים שמוגבהים ע"י רגליים אפשר ליצור מחסום ע"י גירוז החלק התחתון של הרגל, כך לנמלים לא תהיה אפשרות לטפס.
בכלובים שנמצאים בצמוד לקרקע אני לא ממליץ להשתמש בחומרים או תרסיסים בתוך הכלוב. אני משתמש בחומר שנקרא "דיזיקטול של חברת אקוגן, אני מפזר מחוץ לכלוב. מפזר באדמה מסביב לכלוב בצורה כזאת שהחומר ישאר באדמה ולא יעוף לפנים הכלוב.
אפשר אפילו לגרף את החומר ( גרגירים) באדמה . האפקט שלו מדהים, הנמלים פשוט נעלמים מהמקום.
בנוסף חשוב לשמור על רמת ניקיון גבוהה ככל שניתן על מנת למנוע מהנמלים להגיע.
בעבר המליצה לנו שירלי על פיזור קינמון, אני לא ניסיתי זאת אבל אולי זה עושה את העבודה ומה שלא מכיל כימיקלים ורעלים תמיד טוב.
האם התחתית של הכלוב הינה מבטון או אדמה?
בכלובים שמוגבהים ע"י רגליים אפשר ליצור מחסום ע"י גירוז החלק התחתון של הרגל, כך לנמלים לא תהיה אפשרות לטפס.
בכלובים שנמצאים בצמוד לקרקע אני לא ממליץ להשתמש בחומרים או תרסיסים בתוך הכלוב. אני משתמש בחומר שנקרא "דיזיקטול של חברת אקוגן, אני מפזר מחוץ לכלוב. מפזר באדמה מסביב לכלוב בצורה כזאת שהחומר ישאר באדמה ולא יעוף לפנים הכלוב.
אפשר אפילו לגרף את החומר ( גרגירים) באדמה . האפקט שלו מדהים, הנמלים פשוט נעלמים מהמקום.
בנוסף חשוב לשמור על רמת ניקיון גבוהה ככל שניתן על מנת למנוע מהנמלים להגיע.
בעבר המליצה לנו שירלי על פיזור קינמון, אני לא ניסיתי זאת אבל אולי זה עושה את העבודה ומה שלא מכיל כימיקלים ורעלים תמיד טוב.
האם התחתית של הכלוב הינה מבטון או אדמה?