ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

עצה לבעיית התנהגות

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
eldikla
ביצה
ביצה

עצה לבעיית התנהגות

שליחה על ידי eldikla »

היי אשמח לעצה:
קניתי תוכי ''יד שנייה'' לפני כחודש וחצי.
הבעלים שלו מכרו אותו כי לא ידעו שצריך להשקיע זמן בתוכי
והתוכי התחיל להיות עצבני ולצעוק.
מדובר בדררת אלכסנדרין בת שנה וחצי.
מאז שהיא אצלי אני לא מצליחה להתקרב אליה,
בכל פעם שאני לוקחת אותה אליי היא מחפשת את הכלוב או את המשענת של הספה
לעבור אליה ולכרסם דברים..או שהיא עומדת לידי על ידית הספה אבל לא יוצרת קשר.
כשאני מגישה לה את היד היא עולה אבל לא בהתלהבות, אם אני לוקחת אותה
מהגג של הכלוב היא בורחת לפינה אחרת אבל בסוף מתרצה כי אין לה ברירה.
לגבי ליטוף היא לא מתנגדת לליטוף בכיוון הנוצות בראש אבל כשאני מנסה ללטף
אותה נגד כיוון הנוצות, מה שבד''כ תוכים מאוד אוהבים היא לא מאפשרת.

בעבר היו לי קוקטילים וכמובן שהמטרה הייתה קלה יותר להשגה.
eldikla
ביצה
ביצה

Re: עצה לבעיית התנהגות

שליחה על ידי eldikla »

חשוב לי לציין שאני נותנת לה לאכול הרבה דברים טעימים מהיד
פירות ירקות פיצוחים ללא מלח
אבל זה לא ככ עוזר היא לוקחת את האוכל וחוזרת לכלוב
לאכול אותו שם.
היא שורקת יפה מקשקשת מילים, הברות שאני אומרת לה
ומדי פעם מטיילת בבית ועושה מעין ריקוד כשהראש מוטה מעלה
בגלים שזה נורא חמוד :-)
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

ברוכה הבא,

אפשר להגיד שיצאת בזול, את בסך הכל מתארת תוכי שהוא לא תוקפני במיוחד וחסר רצון לקשר לחלוטין.
בדרך כלל כשרוכשים תוכי "יד שנייה" כמו שתיארת את זה לוקחים בחשבון שהתוכי כבר ספג מהמקום ממנו הוא
נרכש דפוסי התנהגות מסויימים. זה יכול להתבטא במגוון תופעות, חלקן טובות וחלקן רעות. הבעייה עם התופעות הרעות שקשה מאוד
לשנות אותם, זה מצריך לא מעט אנרגיות ולעיתים זה אפילו מלווה בתיסכול.
בין התופעות הפחות טובות, ששמעתי עליהן מאנשים שרכשו תוכי שני או שלישי, אפשר למנות ( לפי סדר מהגדול לקטן) צרחות וצעקות מחרישות, הרגלי אכילה גרועים ותזונה לקוייה, חוסר רצון לשהות בתוך הכלוב ( גרוע במיוחד לאנשים עובדים) או חוסר רצון לשהות מחוץ לכלוב.
בין היתר נתקלתי גם בתוכים מקללים בצורה זוועתית עד כדי כך שהרוכשים נאלצו לוותר עליהם למען החינוך של ילדיהם.

ראשית הגישה שלך מצויינת, האכלת התוכי מהיד, תוך כדי כך נבנה אמון. מצד שני אל תלחצי בנוגע לליטופים. מה שהיא מאפשרת תעשי, כך האמון שלה אלייך יגבר.
לגבי הצעקות. תוכי צורח צועק ושורק. השאלה שתמיד נשאלת האם זה טבעי לסוג התוכי או שמדובר בבעיית התנהגות.
תוכי יהיה רועש יותר אם הוא חי בסביבה רועשת, אם בבית הקודם הייתה המולה הוא בהחלט יהיה רועש יותר. אם הגישה הייתה לא נכונה כשהתוכי צרח אז עלולות להיווצר בעיות התנהגות.
מאחר והיא כבר חודש וחצי אצלך את יכולה כבר לנקוט בצעדים שיכולים ליצור שינוי.
1. להתעלם לחלוטין כשהתוכי צועקת, אפילו לא להביט בה. יתכן שיש קשר לכך שהתוכי לא קיבלה מספיק תשומת לב, בצורה כזאת יתכן שהשיגה תשומת לב מירבית מבעלי הבית הקודמים. אם היא צעקה ובני הבית התלוננו, ניגשו אליה, ניסו להשתיק אותה אזי היא קיבלה יחס, שלילי או חיובי זה לא כל כך משנה לתוכי , עד כדי כך שהוא מוכן להכעיס את המגדלים כדי לקבל יחס ולגרום להם לתגובה.
אם התוכי תצעק ותביטי בה היא הצליחה במשימה, היא הסבה את תשומת ליבך ע"י פעולה שהיא מכירה, צעקה. אם תתעלמי היא תצעק בהתחלה חזק יותר כי "אולי את לא שומעת מספיק טוב ולכן אינך מגיבה" בהמשך היא תבין שזה לא עובד והדציבילים ירדו. צריך סבלנות.

2. כדי לגרום לתוכי לעלות ליד ( מכל מקום) יש צורך בתירגול עימו, בדיוק כמו עם כל חיה אחרת.
התירגול הבסיסי הינו "עלי ו רדי" שנעשה על מעמד נמוך. הסבר לביצוע התירגול עלה ורד:
כדי שהתוכי יעלה על היד יש צורך להרחיקו מהכלוב. כשהתוכי יראה את הכלוב ותנסי להעלותו ליד הוא רק יחשוב על דרך לחזור לכלוב.
נסי לארגן לך מעמד או משענת כסא כך שכשהתוכי עומד על המעמד הוא מגיע לגובה שבין הטבור לחזה.
את המעמד תניחי בחדר שאינו מוכר לתוכי ושאינו רואה ממנו את הכלוב שלו.
עכשיו תעבירי את התוכי למשענת הכסא. אם אינך יכולה לקחתו ביד נסי להעלותו על מקל ולהעבירו. תדאגי שהמקל יהיה יציב בידך ולא יתנדנד מידי ויגרום לו לפחד ולניסיון לעוף.

לאחר שתעבירי את התוכי למעמד אז תוכלי להתחיל ולתרגל עימו "עלה ורד". מושיטים את היד לאיזור שבין הבטן לרגליים ואפשר לתת דחיפה קלה לאחור תוך כדי הפקודה "עלי". לא לשכוח ולומר את הפקדה "עלי" תוך כדי העלייה של התוכי ליד, כך התוכי תקשר בין ביצוע הפקודה למילה הנאמרת. כשמחזירים אותו למעמד ומאפשרים לה לרדת תוך כדי הירידה אומרים "רדי". להורדת התוכי יש להושיט את היד והתוכי מאחורי המשענת כך שפניה של התוכי יהיו מול המשענת והיא תעלה למשענת בטבעיות.
התירגול צריך להיות מלווה בצ'ופרים. למשל שקד מרוסק לחתיכות קטנות, כדי שהתוכי לא יתעסק עם הצ'ופר זמן רב מידי.

כל התירגול לא צריך לקחת לא יותר מחמש דקות. תמיד לסיים את התירגול ברוח טובה ובצ'ופר שלתוכי ישאר טעם טוב מהתירגול. אל תתישי את התוכי. אם הוא חסר סבלנות תדחי את התירגול ליום אחר.

3. תזונה, בין הדברים החשובים שבגידול תוכים זה נושא התזונה, תזונה נכונה תשמור על תוכי בריא שמח.
בסיס התזונה צריך להיות כופתיות( כ75% מהמנה היומית של התוכי) וה 25% הנותרים צריכים להתחלק
במזונות כמו ירקות, פירות, תערובת זרעים לתוכים גדולים, השרייה/הנבטה, תוספת סידן.

4. על מנת למנוע לעיסה של רהיטים ספות וכו' יש מצד אחד להגביל את התוכי למתחם שבו הוא אינו יכול לגרום נזק לציוד ולעצמו ומצד שני יש להעשיר את הכלוב בצעצועים שונים כדי שיוכל לכרסם.
אפשר מלבד שימוש בצעצועים קנויים להכין לבד, אפשר להשתמש בענפי עיצים כגול ענפי זית, אקליפטוס וענפי פרי הדר כדי ליצור צעצועים שונים. חשוב לשטוף היטב את הענפים בטרם הכנסתם לכלוב.
eldikla
ביצה
ביצה

שליחה על ידי eldikla »

אגב, אני פשוט נזכרת בדברים שאני צריכה עליהם עצה,
דבר נוסף, יש לה מן פחד כזה כשאני מתקרבת לכלוב
לא תמיד ז קורה, לפעמים כשהיא שורקת יפה
ואני מתקרבת היא מפסיקה,
או אם היא משחקת בצעצוע שלה בכלוב ואני מתקרבת
היא מפסיקה, ואני לא מנסה להוציא אותה או לעצור אותה.
היא כנראה מפחדת ממני בגלל הבעלים הקודמים שלה?
לפעמים בלי קשר לכלום היא תוקפת קצת, אני כבר לא מתרגשת מזה
והיא ישר מפסיקה ,פעם היא הייתה תוקפנית יותר
והחווה שאני מבקרת אצלהם לטיפול בשביל לה נתנו לי קצת עצות
ומאז זה השתפר יחסית יפה, אבל לא קרוב לקשר בריא בין שתינו
אני מאמינה שזה זמן, לנסות? לראות אם יש מקום לשיפור.. .
השאלה כמה זמן אם ניתן להעריך בכלל
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

8697 כתב:יש לה מן פחד כזה כשאני מתקרבת לכלוב
לא תמיד ז קורה, לפעמים כשהיא שורקת יפה
ואני מתקרבת היא מפסיקה,
או אם היא משחקת בצעצוע שלה בכלוב ואני מתקרבת
היא מפסיקה, ואני לא מנסה להוציא אותה או לעצור אותה.
לא מדובר בפחד , מדובר יותר באופן שבו התוכים רואים את הסובב אותם. מבחינתה הגעת אליה לכלוב אז את מצפה למשהו או שמשהו עומד לקרות, היא מפסיקה את העיסוק שלה עם עצמה וןממתינה לראות מה מתפתח. אני רואה את ההתנהגות הזאת כמשהו טבעי לחלוטין.
תתארי לך שאת יושבת בחדר שלך וקוראת בספר, פתאום מגיע בן משפחה ונעמד כחצי מטר ממך ומביט בך. האם לא תפסיקי לעיין בספר ותנסי להבין מה המטרה שלו? אני נותן דוגמאות שקשורות בנו כדי שיהיה קצת יותר קל להבין את המצבים השונים ולראות שבעצם ההתנהגות של התוכים היא די טבעית למצבים השונים.

קשרי אמון יכולים להיבנות בהדרגה וצריך סבלנות. אם הגישה נכונה ומצליחים לרכוש את אמון התוכי הזמן מתקצר. אי אפשר לקבוע זמנים
מאחר ולכל תוכי אופי משלו, צריך לנסות ולהבין את התוכי ולכבד את הרגשות שלו, לא לכפות עליו דברים שגורמים לו לפחד או להרתע
מאיתנו כמו לדוגמא ליטוף במקומות שהוא לא מוכן שיגעו בו וכו'.
bvurth1511
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי bvurth1511 »

היא מתנהגת בסדר

ולגבי הבעלים הקודמים ראיתי אנשים שקנו מבין אדם פרטי

והתוכי תיקשר רק עם בן אדם אחד ועם קצת עבודה הוא נפתח לכול בני הבית

אז אני מאמין שגם אתם תצליחותמונה
eldikla
ביצה
ביצה