שלום.
אני מעוניין לגדל זוג עובד או של קוניור גרין צ'יק או סנגל.
אשמח לקבל מידע לגבי הגידול והתנאים הנכונים שמצריכים לריבוי נכון.
חשבתי לבנות כלוב בגינה אז לגבי זה אשאל על גדול כלוב מינימאלי ומה עושים בחורף בהתאם לסוגי התוכים שציינתי..
ובכללי מה לגבי תזונה, האם אפשר לגדל יותר מזוג אחד בכלוב או שצריך להפריד, איך אני יודע שהזוג שאני יקנה הוא באמת זוג עובד??
אני לא ממש יודע מה לשאול, אשמח על כל מידע.
תודה.
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
עזרה לפני רכישת זוג תוכים עובד
מנהל: מפקחים
Re: עזרה לפני צעד כלשהו
ברוך הבא,
בעיקרון תנאי המחיה של שני הזוגות שציינת הינו זהה.
ככל שהכלוב יהיה גדול ומרווח יותר כך התנאים יהיו טובים יותר. כלוב מינימלי מטר גובה, מטר רוחב, חצי מטר עומק.
כלי אוכל ומים, תא הטלה מתאים, מקלות עמידה ממוקמים היטב. גג להצלה ולמניעת חדירת גשמים. אפשרות לסגור עם ברזנט או ניילון
שלושה צדדים בחורף במידה ויש סופות ורוחות חזקות.
מומלץ מאוד להגביה את הכלוב מעל פני הקרקע.
תזונת הזוג מאוד חשובה ותשליך בעתיד על הריבוי. אם תרצה אפרט יותר בהמשך.
עדיף תמיד לגדל כל זוג בנפרד למניעת חיכוכים מיותרים.
זוג עובד זה זוג שאתה רואה בעיניים שיש גוזלים מטופלים בתא, מעבר לזה כל "עובד" "עבד" "עובדים" זה בגדר השערה בלבד.
בחלק ניכר מהתוכים קשה לקבוע את מינם ולכן כדי לוודא שמדובר בזוג יש לבצע בדיקות DNA לזיהוי מין התוכי.
בנוסף, רכישת זוג תוכים זהו תהליך לא פשוט. יש לוודא שהתוכים בריאים.
בהצלחה.
בעיקרון תנאי המחיה של שני הזוגות שציינת הינו זהה.
ככל שהכלוב יהיה גדול ומרווח יותר כך התנאים יהיו טובים יותר. כלוב מינימלי מטר גובה, מטר רוחב, חצי מטר עומק.
כלי אוכל ומים, תא הטלה מתאים, מקלות עמידה ממוקמים היטב. גג להצלה ולמניעת חדירת גשמים. אפשרות לסגור עם ברזנט או ניילון
שלושה צדדים בחורף במידה ויש סופות ורוחות חזקות.
מומלץ מאוד להגביה את הכלוב מעל פני הקרקע.
תזונת הזוג מאוד חשובה ותשליך בעתיד על הריבוי. אם תרצה אפרט יותר בהמשך.
עדיף תמיד לגדל כל זוג בנפרד למניעת חיכוכים מיותרים.
זוג עובד זה זוג שאתה רואה בעיניים שיש גוזלים מטופלים בתא, מעבר לזה כל "עובד" "עבד" "עובדים" זה בגדר השערה בלבד.
בחלק ניכר מהתוכים קשה לקבוע את מינם ולכן כדי לוודא שמדובר בזוג יש לבצע בדיקות DNA לזיהוי מין התוכי.
בנוסף, רכישת זוג תוכים זהו תהליך לא פשוט. יש לוודא שהתוכים בריאים.
בהצלחה.
Re: עזרה לפני רכישת זוג תוכים עובד
תודה על התשובה,
אני מבין שאין בעיה לגדל בחוץ גם בחורף אם נמנעים מגשם ורוח.
צריך לדאוג גם למקום חמים בתוך הכלוב? אם זה מנורה או ריפוד כלשהו?
אני מתכוון לעשות גג לכלוב וחושב לשים רשת רק בחלק הקדמי של הכלוב כדי למנוע רוחות אם זה נכון לעשות את זה..
אני מבין שאין בעיה לגדל בחוץ גם בחורף אם נמנעים מגשם ורוח.
צריך לדאוג גם למקום חמים בתוך הכלוב? אם זה מנורה או ריפוד כלשהו?
אני מתכוון לעשות גג לכלוב וחושב לשים רשת רק בחלק הקדמי של הכלוב כדי למנוע רוחות אם זה נכון לעשות את זה..
Re: עזרה לפני רכישת זוג תוכים עובד
צריך רק למנוע רוחות וגשמים
עדיף הכל רשת ולעטוף את הרשת בבד או ניילון
עדיף הכל רשת ולעטוף את הרשת בבד או ניילון