ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.
הענף מותר לשימוש.
הענף עצמו אינו מספיק. כדי שלתוכי יהיה נוח לעמוד יש לחבר ענפים אופקיים.
אפשר לחבר עם מסמרים, ברגים או קשירה של חוט שאינו עשוי מניילון.
עדיין נשאר לי לשייף אזורים חדים וליישר את הענף העליון שעליו יעמוד התוכי, ואז אני אבריג את הענפים אחד לשני.
בקשר למעמד: עדיין לא החלטתי אם להשתמש במעמד של המאוורר שבתמונה או לחבר את הענף לפלטת עץ עם גלגלים.
חוץ מהסטנד אני מתכוון להכין לתוכי חדר שלם שבו הוא יוכל לעשות כושר ולאמן את השרירים שלו עם חבלים, סולמות, ונדנדות.
הפעם אני לא אעשה את הטעויות שעשיתי עם התוכי הקודם שהיה נושך את כולם חוץ ממני. הפעם אני ארגיל אותו לכל האנשים ואני אוציא אותו לטייל בחוץ. התוכי הקודם היה אצלי שנתיים וברח אחרי שהצליח להשתחרר מהכלוב ולעוף דרך הדלת. לפני שהספקתי להגיע אליו חטף אותו אדם מבוגר וקירח שאני מאחל לו רק רע וברח במהירות עם הרכב שלו. הפעם אני אגזור לו את הנוצות תעופה.
אהה שחכתי לשאול:
אני רוצה להשתמש בתוכי שאני אקנה בתור שעון מעורר שיעיר אותי מוקדם בבוקר.
באיזה שעה התוכים מתעוררים? והאם מומלץ לישון איתם באותו חדר מבחינה בריאותית?
גזירת נוצות התעופה חשובה מאוד לשמירה על ביטחונו של התוכי.
יפה שאתה דואג לתוכי למשחקים וחיזוק השרירים, נשמח לתמונות כשהחדר יהיה מוכן או בשלבי הבנייה.
התוכים מתעוררים בבוקר כשמתחיל להאיר, את יהיה אור ב5:30 בבוקר אז הם יתעוררו בשעה זו, אם יתחיל אור ב 7:010 אז
הם יתעוררו ב 7:00.
בעיקרון אם שומרים על הניקיון בצורה טובה, מחליפים את מי השתייה לפחות פעם ביום ומנקים את הכלוב אפשר לישון עם התוכי באותו חדר.
מומלץ מאוד לאוורר את החדר מידי יום.
אנשים שלא מומלץ להם לישון עם התוכי באותו חדר אלו אנשים שסובלים מבעיות בדרכי הנשימה, אנשים בעלי מערכת חיסונית חלשה.