ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

אוכל כשר לפסח

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
roi20050
גוזל
גוזל
שם פרטי:: רועי

אוכל כשר לפסח

שליחה על ידי roi20050 »

שלום לכולם.
יש לי בעיה שאני חייב את עזרתכם כדי למצוא את הפיתרון המתאים.
אנחנו בבית שומרים כשר וגם בפסח והכופתיות של זופרים שהתוכי שלי אוכל (קוניור גרין צ'יק) הם חמץ לפי מה שהבנתי.

שנה שעברה הוצאתי אותו כל פעם מחוץ לבית כדי להאכיל אותו באוכל שהוא רגיל (בכופתיות) כדי שלא יהיה חמץ בבית.
לאמא שלי זה ממש מפריע ואני מנסה למצוא פיתרון.

הוא לא אוכל כלום חוץ מהכופתיות ואגוזים. האם לתת לו לאכול אגוזים כל החג זה בסדר מבחינה בריאותית?

יש למישהו הצעות מה לעשות?
התוכי לא אוכל כל דבר וקשה לו להתרגל למזון חדש, ככה שלתת לו להתרגל לאוכל אחר ייקח זמן ואני לא חושב ששבוע יספיק.

אשמח לכל פיתרון, זקוק לעזרתכם.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: אוכל כשר לפסח

שליחה על ידי eli_lea »

אביב הגיע פסח בא שאלות בנושא פסח

יש הרבה תכתובות באתר לגבי פסח, אנשים שונים שומרים באופן שונה על נושא החמץ כשמדובר בבעלי חיים.
לכל אחד דעה שונה וראייה שונה, צריך לנסות להתחשב בכולם אך עם כל ההתחשבות מסביב יש עדיין לדאוג לכך
שבריאות התוכי לא תיפג, לא בריאותו הפיזית ולא בריאותו הנפשית. בסופו של דבר אסור לצער בעלי חיים.
קראתי על וטרינרית שמספרת שבחג הפסח מגיעים אליה לא מעט בעלי כנף ושאת חלקם אי אפשר היה להציל.
צריך לקחת בחשבון שמבחינת התוכי הנושא התזונתי מאוד רגיש ושלא כבטבע הוא תלוי בנו לחלוטין.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”