ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

יעוץ לפני קניה של תוכי ג'אקו

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
דביר כהן
ביצה
ביצה

יעוץ לפני קניה של תוכי ג'אקו

שליחה על ידי דביר כהן »

שלום לכולם. אני בקרוב אקנה תוכי ואני הפעם רוצה לעשות את זה נכון ולבדוק לפני שאני קונה שאני אהיה בטוח. היה לי אקלקטוס שקניתי אותו בלי שום הסבר והדרכה. הסתבר שהוא היה מורט ואצלנו הוא המשיך.מהמגדל שקניתי לא קיבלתי הדרכה ורק התעלמות.ההסבר היחיד היה שהוא צריך אוכל ומים וזהו.אחרי הרבה הוצאות וטיפולים מכרתי אותו למישהו שחיפס תוכי לריבוי.הפעם אני לא רוצה לעשות טעות ומעדיף להתיעץ.אז השאלות שלי זה:
1.אני רוצה לקנות תוכי ג'אקו.האם יש הבדל בן זכר לנקבה?אמרו לי שנקבה לא מדברת!
2.באיזה גיל עדיף לקנות את התוכי?
3.ביקרתי בכפר הס ואמרו לי שהם נותנים פנקס חיסונים לתוכי שוטרינר חתום שהתוכי בריא.גם במקומות אחרים יש פנקס חיסונים
או שרק במקומות מסודרים?הראו לי דוגמה של פנקס כזה ומצאתי תמונה באינטרנט אני ינסה לעלות אותה.זה אומר שאני בטוח שהתוכי בריא?
4.קראתי שהוטרינרית שלומית לוי שאומרת שרק 30% מהתוכים ג'אקו ידברו וזה מתוך סקר שעשו בארה"ב. איך אני אדע שאני קונה ג'אקו שהוא בסוף ידבר?
תודה על העזרה.
קבצים מצורפים
תעודה ביום.jpg
תעודה ביום.jpg (9.17 KiB) נצפה 2081 פעמים
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: יעוץ לפני קניה של תוכי ג'אקו

שליחה על ידי eli_lea »

שלום רב,

1.אין הבדל בין זכרים לנקבות! נקבות ידברו לא פחות טוב מהזכרים. אין בסיס לכך שנקבות ידברו פחות טוב.

2.עדיף לקנות את התוכי לקראת סוף הגמילה, כאשר התוכי אוכל באופן עצמאי אך עדיין אפשר לתת לו את הארוחה האחרונה .

3.פנקס החיסונים שרואים בתמונה ( מזכיר לי את הפנקס כשהייתי ילד) זה פיסת נייר שאין בה תועלת. השם שניתן לפנקס הזה
" פנקס חיסונים " מאוד מחוכם. השם פנקס חיסונים נותן תחושה שהתוכי מחוסן ומוגן ממחלות ומשכך גם בריא ואינו נושא מחלות.
לא פעם מתקשרים אלי כדי לברר בנוגע לגוזל ושואלים אותי האם יש לתוכי חיסונים. כמובן שאני מסביר שלתוכים אין חיסונים למחלות ויש בדיקות ששוללות מחלות.
בנוסף אפשר לראות בפנקס מהו החיסון בפועל. מדובר בטיפות אייבומק שניתנים למניעת טפילים. טפטוף מספר טיפות על בית החזה - טפילים חיצוניים, טפטוף מספר טיפות לפה - טפילי מעיים. בעיקרון אם תרכוש את התוכי ממקום נקי ושמור הסיכוי שלתוכי יהיו טפילים
הוא קלוש ביותר. נדיר לראות תוכי מבית גידול מסודר ונקי עם טפילים.
אם נסכם את פנקס החיסונים אז בסך הכל התוכי לא נבדק באמת למחלות. הפנקס הומצא על סמך בדיקה ויזואלית ( שכל מי שמבין יודע שאי אפשר לקבוע בוודאות על סמך בדיקה זו שהתוכי בריא) וטפטוף אייבומק שמונע טפילים.
אם אני שואל את עצמי למה זה כך אז פשוט אין לי תשובה. לא מצליח להבין מה החיסכון.
והתשובה לשאלתך היא לא, אינך יכול לדעת על סמך הפנקס שמוצג כאן באם התוכי בריא.

4.שוב, הרשת מוצפת בכל מיני דעות שהופכות לעובדות. מצער שגם וטרינרים הולכים ומוליכים שולל. זה שכתוב "סקר שנעשה בארה"ב" אינו אומר שזה נכון. אני אישית לא מצאתי סקר כזה. קראתי שיש תוכים שלא ידברו אבל לא מצאתי באף מקום נתונים לגבי הסקר המדובר.
בכל מקרה, אני יכול לדבר על הסטטיסטיקה אצלי. אני יכול להגיד בוודאות גמורה שכל התוכים שהועברו מאיתנו מדברים, אפילו מתלוננים אצלי שהן "חופרים" ולא מפסיקים לדבר. כלומר אני יכול להעיד על 100% תוכים שמדברים, כולם ללא יוצא מן הכלל.

כך שהסקר המדובר שגוי, ואיני רואה סיבה שהתוכי שתרכוש לא ידבר.
בהצלחה.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”