ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

בעיות עם ארה קטלינה שקניתי לפני 7 חודשים

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
newhere
ביצה
ביצה

בעיות עם ארה קטלינה שקניתי לפני 7 חודשים

שליחה על ידי newhere »

אוקי אז ככה התוכי אוהב אותי מאוד וקשור אליי אבל יש לו כמה בעיות רציניות (אני חושב) ואני לא יודע איך לפתור אותן:
1. הארה עושה לי את המוות כשאני מוציא אותו מהכלוב, הוא רק רוצה כל הזמן לעלות לסטנד וכבר לא עולה לי יותר על היד, לא משנה מה, אני פותח את הדלת, הוא מטפס על הציר של הדלת כל הדרך למעלה, עומד על הדלת ומשם הולך לסטנד שמעל הכלוב, ומנופף בכנפיים כל הזמן.
כשאני מושיט לו יד הוא מסתכל עליי ומוריד את הראש אבל לא בקטע של תלטף אותי אלא בסגנון של "אני רוצה ללכת לסטנד, תניח לי".
מה עושים???

2. קראתי באינטרנט שגאקו וארה באותו חדר עלול לגרום לארה למות מאלרגיות.
קניתי מטהר אוויר HEPA של אלקטרה ושמתי אותו בחדר השאלה אם עכשיו זה בסדר ששניהם ביחד באותו החדר (כלובים נפרדים מן הסתם).

3. הארה כל הזמן שם את האוכל במים, יש אפשרות לפתור את הבעיה בלי להזיז את כלי האוכל והמים בכלוב?

תודה רבה מקווה שתוכלו לעזור לי תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: בעיות עם ארה קטלינה שקניתי לפני 7 חודשים

שליחה על ידי eli_lea »

ברוך הבא,
9458 כתב:1. הארה עושה לי את המוות כשאני מוציא אותו מהכלוב, הוא רק רוצה כל הזמן לעלות לסטנד וכבר לא עולה לי יותר על היד, לא משנה מה, אני פותח את הדלת, הוא מטפס על הציר של הדלת כל הדרך למעלה, עומד על הדלת ומשם הולך לסטנד שמעל הכלוב, ומנופף בכנפיים כל הזמן.
כשאני מושיט לו יד הוא מסתכל עליי ומוריד את הראש אבל לא בקטע של תלטף אותי אלא בסגנון של "אני רוצה ללכת לסטנד, תניח לי".
מה עושים???
מה שאתה מתאר זהו מצב נפוץ בשלב בו התוכי מעדיף פחות מגע פיזי "עזבו אותי " ולפעמים גם נראה שהקשר מתרופף. הורדת הראש
כאשר יש נסיון להעלותו ליד אכן מסמלת "תתרחק" והשלב הבא בריחוק יהיה נסיון לנשוך כדי להרחיק את היד.

הפתרון:
תרגול עם התוכי את הפקודה "עלה ורד".
התרגול יוצר קשר טוב יותר עם התוכי , לרוב הם נהנים מהתרגול ומהתגמול ומצפים לו.
בדרך כלל לאחר מספר תרגולים כבר ההבדל בהתנהגות מוכר.

כיצד מתרגלים:
[RIGHT]כדי לגרום לתוכי לעלות ליד ( מכל מקום) יש צורך בתרגול עימו, בדיוק כמו עם כל חיה אחרת.[/RIGHT]
[RIGHT]התירגול הבסיסי הינו "עלה ורד" שנעשה על מעמד נמוך. הסבר לביצוע התרגול עלה ורד :[/RIGHT]
[RIGHT]כדי שהתוכי יעלה על היד יש צורך להרחיקו מהכלוב. כשהתוכי יראה את הכלוב ותנסי להעלותו ליד הוא רק יחשוב על דרך לחזור לכלוב.[/RIGHT][RIGHT]נסה לארגן לך מעמד או משענת כסא כך שכשהתוכי עומד על המעמד הוא מגיע לגובה שבין הטבור לחזה.[/RIGHT][RIGHT]את המעמד תניח בחדר שאינו מוכר לתוכי ושאינו רואה ממנו את הכלוב שלו.[/RIGHT]
[RIGHT]עכשיו תעביר את התוכי למשענת הכסא. אם אינך יכול לקחתו ביד נסה להעלותו על מקל ולהעבירו. תדאג שהמקל יהיה יציב בידך ולא יתנדנד מידי ויגרום לו לפחד ולניסיון לעוף.[/RIGHT]
[RIGHT]לאחר שתעביר את התוכי למעמד אז תוכל להתחיל ולתרגל עימו "עלה ורד ". מושיטים את היד לאיזור שבין הבטן לרגליים ואפשר לתת דחיפה קלה לאחור תוך כדי הפקודה "עלה". אפשר להושיט את האמה ולא את כף היד ( לפחות בהתחלה ) ולא לשכוח ולומר את הפקודה "עלה" תוך כדי העלייה של התוכי ליד, כך התוכי יקשר בין ביצוע הפקודה למילה הנאמרת. כשמחזירים אותו למעמד ומאפשרים לה לרדת תוך כדי הירידה אומרים "רד". להורדת התוכי יש להושיט את היד והתוכי מאחורי המשענת כך שפניו של התוכי יהיו מול המשענת והוא יעלהלמשענת בטבעיות.[/RIGHT]
[RIGHT]התירגול צריך להיות מלווה בצ'ופרים. למשל שקד מרוסק לחתיכות קטנות, כדי שהתוכי לא יתעסק עם הצ'ופר זמן רב מידי.[/RIGHT][RIGHT]כל התירגול לא צריך לקחת לא יותר מחמש דקות. תמיד לסיים את התירגול ברוח טובה ובצ'ופר שלתוכי ישאר טעם טוב מהתירגול. אל תתיש את התוכי. אם הוא חסר סבלנות תדחה את התירגול ליום אחר.[/RIGHT][RIGHT]
[/RIGHT][RIGHT]בסופו של דבר התוכי יעלה על היד כשתאמר לו את הפקודה מבלי חשש ויציית להוראה.[/RIGHT][RIGHT]
[/RIGHT][RIGHT]הערות:[/RIGHT][RIGHT]1.היד חייבת להיות יציבה כדי שלתוכי תהיה תחושת בטחון לעמוד עליה.[/RIGHT][RIGHT]2.לאחר העלאת התוכי ליד אין צורך להשאירו עליה לזמן רב מידי, החזרת את התוכי לאחר מספר שניות כדי שירגיש בנוח.[/RIGHT][RIGHT]
[/RIGHT][RIGHT]
[/RIGHT]
9458 כתב:
2. קראתי באינטרנט שגאקו וארה באותו חדר עלול לגרום לארה למות מאלרגיות.
קניתי מטהר אוויר HEPA של אלקטרה ושמתי אותו בחדר השאלה אם עכשיו זה בסדר ששניהם ביחד באותו החדר (כלובים נפרדים מן הסתם).

תמונה מאיפה הבאת את זה?? אין גבול לשטויות?
זה כמו להגיד שתימני ורוסי לא יכולים לחיות ביחד באותו חדר כי הם יחלו באלרגיה.
לא יודע מה המקורות שלך אבל מי שכתב את זה ממש מגלה בורות.
לפני מחליטים על רכישת ציוד ופעולות קריטיות כדאי להתייעץ ( לפחות עם וטרינר) ולקבל מספר חוות דעת.

9458 כתב:
3. הארה כל הזמן שם את האוכל במים, יש אפשרות לפתור את הבעיה בלי להזיז את כלי האוכל והמים בכלוב?

לצערי הפתרון היחיד שמצאתי זה לא לשים את כלי המים והאוכל זה לצד זה על מנת להקשות על מיקה שלי לא לטבול כופתיות במים. זה ממש לא עזר מאחר והיא ממלאה את מקורה בכופתיות ולא מתעצלת לעבור לצידו השני של הכלוב ולטבול את הכופתיות במים. אני השלמתי עם זה כי זה גורם לה הנאה. הפתרון החלפת המים בתדירות גבוהה.
אגב, אפשר לשים דיזה למים ( פיטמה למים ) אבל אז הסיכון שהכלוב יוצף או שהמים יגמרו ולא נשים לב גם הוא גדול.

בהצלחה, ואם אתה מנסה את התרגול נשמח לקבל תגובה האם זה עוזר ועובד.
newhere
ביצה
ביצה

שליחה על ידי newhere »

לא מצליח בינתיים, שמתי את התוכי על סטנד מחוץ לחדר שבו נמצא הכלוב והתוכי עומד כמו פסל ומסרב לעלות לי על הילד.
מדובר בתוכי שאוהב כשאני משחק ומלטף אותו אבל מלפני יומיים הבעיה הזאת החלה והוא בחיים לא נושך אותי!
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

תנסה לשדל אותו לעלות ליד, או ע"י צ'ופר שהוא מאוד אוהב שכאתה מחזיק אותו במרחק כזה שהתוכי צריך לעלות ליד ולהגיע אליו, או ע"י תדחוף אותו מעט לאחור עם האמה באיזור שבין הרגליים לבטן. צריך סבלנות. אל תשכח לשבח אותו על פעולות שהוא מבצע.
nitsan
ביצה
ביצה

שליחה על ידי nitsan »

אני רק הערה תמונה

לדעתי אין צורך ללמד את התוכי את הפקודה "רד". מהרבה מאוד חומר שקראתי ומניסיון אישי בעקבות הלמידה, יותר נכון שהתוכי ילמד רק את הפקודה "עלה". זה פחות מבלבל. גם ככה הפעולה שהוא עושה כש'מורידים' אותו מהיד היא עליה למקום חדש (לסטנד / לכתף / חזרה לכלוב וכו').

מלבד זה מסכים עם אלי לחלוטין וגם אני ממליץ להתייעץ עם אנשים מנוסים לפני צעדים כאלה ואחרים.
שבוע טוב
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

ניצן אני מקבל את ההערה שלך, יתכן שהפקודה "רד" לא הכי תורמת אבל למדתי שהתוכי מספיק חכם לקלוט את המושגים
ללא קושי כמעט. מהתעמקות שלי באילוף של "עלה ורד" ואני בטוח שתבחין בזה , ניכר שהתוכי רואה בפקודה עלה פעולה שונה בתכלית מהפקודה "רד". לעיתים את הפקודה רד הוא יעשה בחוסר רצון ולפעמים בשמחה( תלוי בקשר).
כשאנו פוקדים עלה זה לרוב כאשר התוכי עולה עלינו, פקודה שיש בה לגרום לקרבה אלינו. ההורדה של התוכי שונה בתכלית לא בגלל הפעולה של עלייה למקום כלשהו שהיא בהחלט זהה בשני המקרים, אלא בגלל שהפקודה מצווה על התוכי "לעזוב" אותנו.
יש הבדלים רגשיים ביון שתי הפקודות והתוכי יודע לזהות אותם, עלייה עלינו ועלייה "חזרה" למקל העמידה או לכלוב אלו שני דברים שונים מבחינת הראייה של התוכי.
בקיצור, אפשר כך ואפשר כך, אני בטוח שאת שתי האפשרויות התוכי יעשה בשמחה אם הגישה תהיה נכונה.
בכל מקרה תודה על הבאת קו מחשבה נוסף לפעולה.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”