היוש..
יש לי זוג קוקטילים מתוקים..האכלת יד..אני לא יודעת אם הם העניין של להזדווג או לא..הם שניהם בכלוב גדול..הזכר יותר נחמד מהנקבה שהיא קצת נשכנית...לפעמים הם מנקים זה את זה ונראים דיי "מאוהבים" ולפעמים הוא נושך אותה או היא אותו והיא או הוא מתעצבנים...אם אני מחזיקה אותם ומביאה להם לאכול אז רק הוא אוכל והיא אוכלת מהפה שלו.
לא ראיתי אותם מזדווגים אבל יש להם תא הטלה ומידי פעם הוא מציץ לבפנים אבל לא יותר מזה(והיא בכלל לא מתקרבת..)
יכול להיות שהם הזדווגו בלי שראיתי ויש לה כבר ביצים בבטן?
יש סימן כלשהו שאני יכולה לראות אם היא עם ביצים?
יש משהו שאני יכולה לשים להם שיעזור להם בתהליך?
תודה לעונים!
גלי
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
זוג קוקטילים
מנהל: מפקחים
-
קוקי המהמממת
- ביצה

זוג קוקטילים
גליגרלוי
I LOVE TOOKIM!
I LOVE TOOKIM!

Re: זוג קוקטילים
היי גלי,
תהליך החיזור והריבוי הוא די ברור, זה בדרך כלל לא משהו שקורה בפתאומיות, לעיתים קרובות רואים שהזכר מאכיל את הנקבה,
מסדר לה את הנוצות שורק לה שריקות חיזור וכו'..
לעיתים הנקבה לא נענית לחיזורים בהתחלה ומשחקת "קשה להשגה" זהו חלק מתהליך החיזור, אפשר לראות אפילו שהיא תוקפת את הזכר ומגרשת אותו. לעיתים הזכר מתוסכל ורודף אחרי הנקבה. בסופו של דבר הם מסתדרים ומשלימים.
במהלך תהליך הרבייה אפשר לראות את הזכר נכנס לתא מספר פעמים בכל יום, לעיתים קרובות הנקבה תצטרף אליו. לאחר מספר ימים
הזכר ישהה מחוץ לכלוב והנקבה תישאר בפנים במהלך היום, לאחר מספר ימים הנקבה תשהה בכלוב גם במהלך הלילה, זה סימן לכך שההטלה מתקרבת. כמובן שיש יוצאים מן הכלל בתהליך אבל פחות או יותר אפשר לראות פעילות שקשורה בריבוי.
ברוב המקרים אי אפשר לראות שהנקבה לפני הטלה. במקרים מסויימים אפשר לראות מעט נפיחות באיזור הבטן התחתונה והביב אבל זה ממש לא ברור.
את יכולה לעשות מספר דברים או לא לעשות.
את יכולה למקם את תא ההטלה בפינה הכי פנימים ובטוחה מבחינת התוכים בכלוב.
את צריכה לשים נסורת בתא ההטלה בגובה של 1.5-2 ס"מ.
את צריכה לתת להם תזונה מגוונת ובריאה ובשפע , התוכים צריכים ביטחון שיהיה מספיק מזון שבו יוכלו להאכיל גוזלים.
את צריכה להיות סבלנית בנוגע לריבוי ובינתיים להנות מהתוכים כפי שאת מתארת.
את לא צריכה להפריע ולפתוח את תא ההטלה.
בהצלחה.
תהליך החיזור והריבוי הוא די ברור, זה בדרך כלל לא משהו שקורה בפתאומיות, לעיתים קרובות רואים שהזכר מאכיל את הנקבה,
מסדר לה את הנוצות שורק לה שריקות חיזור וכו'..
לעיתים הנקבה לא נענית לחיזורים בהתחלה ומשחקת "קשה להשגה" זהו חלק מתהליך החיזור, אפשר לראות אפילו שהיא תוקפת את הזכר ומגרשת אותו. לעיתים הזכר מתוסכל ורודף אחרי הנקבה. בסופו של דבר הם מסתדרים ומשלימים.
במהלך תהליך הרבייה אפשר לראות את הזכר נכנס לתא מספר פעמים בכל יום, לעיתים קרובות הנקבה תצטרף אליו. לאחר מספר ימים
הזכר ישהה מחוץ לכלוב והנקבה תישאר בפנים במהלך היום, לאחר מספר ימים הנקבה תשהה בכלוב גם במהלך הלילה, זה סימן לכך שההטלה מתקרבת. כמובן שיש יוצאים מן הכלל בתהליך אבל פחות או יותר אפשר לראות פעילות שקשורה בריבוי.
ברוב המקרים אי אפשר לראות שהנקבה לפני הטלה. במקרים מסויימים אפשר לראות מעט נפיחות באיזור הבטן התחתונה והביב אבל זה ממש לא ברור.
את יכולה לעשות מספר דברים או לא לעשות.
את יכולה למקם את תא ההטלה בפינה הכי פנימים ובטוחה מבחינת התוכים בכלוב.
את צריכה לשים נסורת בתא ההטלה בגובה של 1.5-2 ס"מ.
את צריכה לתת להם תזונה מגוונת ובריאה ובשפע , התוכים צריכים ביטחון שיהיה מספיק מזון שבו יוכלו להאכיל גוזלים.
את צריכה להיות סבלנית בנוגע לריבוי ובינתיים להנות מהתוכים כפי שאת מתארת.
את לא צריכה להפריע ולפתוח את תא ההטלה.
בהצלחה.
-
קוקי המהמממת
- ביצה

תודה,
יש לי עוד שתי שאלות:
1.אני מביאה להם תערובת לקוקטיילים ולפעמים תפוח או גמבה (הם לא נוגעים בשום פרי או ירק אחר)
צריך להעלות את הנתינה של הפירות או הירקות?
2.התא ממוקם מחוץ לכלוב והפתח בפנים..אני צריכה למקם את כולו בתוך הכלוב או שלא חייב?(אם בתוך הכלוב אז זה מקום שאין לי אליו גישה בכלל)
תודה,אני שמחה לראות שהריבים נורמאלים כבר ממש נלחצתי..
יש לי עוד שתי שאלות:
1.אני מביאה להם תערובת לקוקטיילים ולפעמים תפוח או גמבה (הם לא נוגעים בשום פרי או ירק אחר)
צריך להעלות את הנתינה של הפירות או הירקות?
2.התא ממוקם מחוץ לכלוב והפתח בפנים..אני צריכה למקם את כולו בתוך הכלוב או שלא חייב?(אם בתוך הכלוב אז זה מקום שאין לי אליו גישה בכלל)
תודה,אני שמחה לראות שהריבים נורמאלים כבר ממש נלחצתי..
גליגרלוי
I LOVE TOOKIM!
I LOVE TOOKIM!

תערובת לקוקטילים בוודאי שינה מספיקה, כאשר התזונה מבוססת על תערובת זרעים חשוב מאוד לתת בנוסף
מגוון ירקות ופירות, נסי למשל לתת גזר וסלרי בתור התחלה, אפשר ליצור להם עניין במזון ע"י כך שתתלי להם את המזון בסורגי הכלוב,
לפעמים זה לוקח זמן עד שהם מחליטים לאכול מזון חדש.
כדאי מאוד להוסיף לתזונה השרייה/הנבטה. המזון רך ומזין.
זה בסדר גמור שהתא מחוץ לכלוב, פשוט לתת להם ביטחון שהתא זה שטח ומקום שיש להם בו הגנה והם יכולים להטיל ולגדל צאצאים מבלי לחשוש. בשלבים הראשונים לא לפתוח את התא, גם בשלב שהנקבה מתחילה לשהות בתא יותר ויותר זמן. לאחר מכן כשיש הטלות למעט בפתיחת התא.
מגוון ירקות ופירות, נסי למשל לתת גזר וסלרי בתור התחלה, אפשר ליצור להם עניין במזון ע"י כך שתתלי להם את המזון בסורגי הכלוב,
לפעמים זה לוקח זמן עד שהם מחליטים לאכול מזון חדש.
כדאי מאוד להוסיף לתזונה השרייה/הנבטה. המזון רך ומזין.
זה בסדר גמור שהתא מחוץ לכלוב, פשוט לתת להם ביטחון שהתא זה שטח ומקום שיש להם בו הגנה והם יכולים להטיל ולגדל צאצאים מבלי לחשוש. בשלבים הראשונים לא לפתוח את התא, גם בשלב שהנקבה מתחילה לשהות בתא יותר ויותר זמן. לאחר מכן כשיש הטלות למעט בפתיחת התא.