ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

תוכי מכרסם את נוצותיו

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: תוכי מכרסם את נוצותיו

שליחה על ידי eli_lea »

בגדול אי אפשר לדעת בוודאות מהן הסיבות למריטה או כסיסה, יש הבדל בין כסיסה לסירוק וטיפל בנוצות, בכסיסה מדובר על קטיעת הנוצה במרכזה או בסמוך לבסיס הנוצה ולא במשיכתה החוצה (מריטה). לדעתי בשני המקרים מדובר בתופעות על בסיס הפרעה התנהגותית כתוצאה מלחץ סביבתי וחלק קטן מהמקרים קשורים בבעיות בריאות באופן ישיר. מאחר ויכולות להיות סיבות אין סוף לגורמי הלחץ חשוב לנסות ולהבין מהם השינויים שנעשו ויתכן שגרמו למצב. במקרה המדובר אפשר לשייך את המצב להעברת התוכי לבית חדש. יתכן שהמעבר או והגישה לא היו נכונים וזה הגורם. יתכן שהתוכי היה רגיל לתנאי מחייה שונים והשינויים משפיעים עליו.

באופן כללי אני לא רואה שיש גורם שיכול להצביע על הבעיה הכללית בנושאי המריטה ולומר שיש פתרון לבעיה.
רוב הוטרינרים יתחילו את האבחון מתוך נקודת הנחה שהמריטה קשורה לגורמים בריאותיים ולכן יש להתחיל בשלילת מחלות, כל המחלות.
בדיקה למקור והנוצות, פוליומה, כלמידיה בדיקת תפקודי כבד ועוד, בשלב הראשוני התוכי גם יקבל טיפול מונע לטפילי מעיים וטפילים בכלל.
במידה והתוכי חולה בפוליומה או המקור והנוצות אין מה לעשות הרבה, אין טיפול למחלות, במידה והתוכי נשא של כלמידיה הוא יקבל טיפול אנטיביוטי שנמשך לרוב 45 יום. לאחר מכן ישלחו בדיקות חוזרות לשלול את המחלה. במידה והתשובה שלילית והתוכי ימשיך למרוט או אז אפשר לעבור שלב. בשלב הבא אפשר דיקור סיני בשילוב עם הזרקת ויטמינים, טיפול שאורך כשלושה שבועות, אם עדיין התוכי ממשיך למרוט כנראה שמדובר בבעית התנהגות. עכשיו סוף כל סוף אפשר לתת למגדל הדרכה בנוגע לבעיות התנהגות ותזונה נכונה.
אם לאחר כל זאת התוכי ממשיך למרוט והמגדל שרד את התהליך ( מכל ההיבטים ובמיוחד מההיבט הכלכלי)

קצת חומר למחשבה,
יש תוכים שהם נשאים של כלמידיה ומעולם לא מרטו. יש תוכים שחיים בבית מלא בנותני יחס ותזונה מצויינת והם מורטים,
ישנם תוכים שחיים בכלוב רוב חייהם עם מעט מאוד יחס ומעולם לא מרטו.

אם שואלים אותי? חשוב לעשות בדיקות כדי לשלול מחלות, לדעת שהתוכי בריא, במקביל המגדל צריך לעשות את הפעולות
שיכולות לעשות את ההבדל, מה שנקרא "לירות לכל הכיוונים" כלומר להחזיר תזונה לתזונה קודמת אם נעשה שינוי ( לא חשוב בכלל
מה היה אוכל או מאיזו חברה) כדי שלא יהיה ספק שמדובר ברגישות למזון.
לגרום לתוכי להיות עסוק כמעט בכל רגע.
לדאוג למקלחות פעמיים בשבוע ואפילו על בסיס יום יומי אם התוכי לא נרתע.
לעקוב ולראות מתי זה קורה, האם כשהתוכי מחוץ לכלוב?האם כשהוא סגור בכלוב? האם כשאין אף אחד בבית או לידו?
יתכן שאם תשנו את ההרגלים של התוכי "תשברו" ותפסיקו את פעולת הכסיסה או המריטה..
אלעד28700
ביצה
ביצה

שליחה על ידי אלעד28700 »

עדיין יש לו חילוף נוצות ונשירה והוא עדיין מכרסם את הנוצות שלו ואפילו שהוא לידי הוא עושה את זה.הוא מנקה את עצמו הרבה ומשחק בהמון צעצועי כרסום.יכול להיות שהוא מכרסם כי חם לו והוא רוצה שהחילוף יהיה יותר מהיר.
ממי שקניתי אותו אני מכיר אותו כי הוא חבר של אבא שלי וראיתי את התוכי מלא פעמים שהיתי אצלו התנאים הם אותם תנאים והוא כבר רגיל לבית
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אין קשר בין כסיסת נוצות לזירוז חילוף הנוצות.
האם אתה מקלח את התוכי?
אלעד28700
ביצה
ביצה

שליחה על ידי אלעד28700 »

אני היום ירחץ אותו ואני רוחץ אותו עם שפכטל ניסיתי במקלחת והוא פוחד
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

9495 כתב: ואני רוחץ אותו עם שפכטל
למה אתה מתכוון בשפכטל? לא מובן לי.

בכל מקרה תרחץ אותו באופן כזה שהוא לא ילחץ. ישנם כמה שיטות ותבחר מה הכי נוח לתוכי:

מקלחת לתוכי

רחצה לתוכים כמה ואיך

הדרך הנכונה לקלח תוכים
mikizano
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי mikizano »

חבל שאתם ממהרים להשמיץ מזון שאין לכם מושג על טיבו ואיכותו
אני משתמש בחופשיות של gm לקוקטיילים ולזוג גאקו והיו אות נהדרות
הכול שאלה של תזמון
לא מחליפים אוכל לתוכי כל כך מהר
כופתיות gm משווקות במספר ארצות בהצלחה
מעבר לכך גם פריטי בירד וגם קייטי נהדרות והשתמשתי ביניהן בעבר
שכל אחד יבחר כראות עיניו
אלעד28700
ביצה
ביצה

שליחה על ידי אלעד28700 »

הבעיה שהוא מכרסם אותם גם מתי שהוא לידי והוא ממש פחדן.
וכן התכוונתי לשפירצר שממנו הוא גם לא אוהב להתקלח.
הוא מנקה את הנוצות שלו באגרסיביות ואני לא יודע למה כי יש לו בכלוב המון צעצועים בעיקר של כרסום שאני מחליף לו ועדיין הוא מכרסם את הנוצות שלו.
בינתים השגתי קצת פריטיבירד ממשהו אבל אין שינוי בכלל.
יש למישהו טיפ מה אפשר לעשות ?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

השינויים לא יעשו בין רגע, זה לא קסם. כל דבר לוקח זמן. ההשפעה על התזונה היא לאורך זמן. הסבירות שהתוכי ילחץ מהחלפת המזון ולא בגלל סוג המזון גבוהה יותר. יתכן שהמעבר לא די חלק והלחיץ את התוכי.
התוכי נבדק למחלות באיזה שלב?
אלעד28700
ביצה
ביצה

שליחה על ידי אלעד28700 »

הוא נבדק בשלב שהוא התחיל את החילוף נוצות.
ראיתי אותו מכרסם את הנוצות וזה קורה בזמן שהוא מתנקה ובזמן שהוא רוצה לכרסם דברים.
חשוב לי לציין שהוא אוהב לכרסם המון דברים ויש לו בכלוב המון צעצועי כרסום.
עשיתי לו מקלחת עם שפריצר והוא לא אוהב כלכך להתקלח.
יכול להיות שהוא מכרסם כי חם לו?
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”