אהלן
יש לי זוג ג'אקו, הזכר מאכיל והם מאוד מחוברים. לפני שבועיים ראיתי לראשונה זיווג ומאז עוד כמה פעמים. הנקבה כמעט כל היום בתא ורק בלילות ישנה בחוץ. בינתיים אין ביצים. יש לךמישהו מושג למה? או מתי לצפות לביצים אם בכלל?
הם כמובן מקבלים אוכל הכי טוב, פרטיות וכל מה שצריך. אני לא פותח להם את התא, ונכנס לחדר פעם ביום רק לצורכי תחזוקה..
תודה מראש
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
זוג ג'אקו
מנהל: מפקחים
Re: זוג ג'אקו
האכלות וזיווגים מעידים על כך שהזוג מחובר. לא כל זיווג מוביל להטלת ביצים או מטרתו הטלת ביצים. כדי שזיווג יוביל להטלה
צריך שהנקבה תהיה מוכנה כך פיזיולוגית ותתחיל בתהליך ייצור הביצים. כמו שכתבתי, לא כל זיווג מוביל להטלה. זיווג יכול
להיות גם על מנת לחזק את הקשר, ממש כמו ההאכלות וסידור נוצות הדדי.
לגבי הנקבה, ההתנהגות שלה תשתנה בהמשך. ההתנהגות יכולה לנבוע מהסיבות הבאות:
1.היא חשה בטוחה במהלך היום בתא ההטלה ובערב היא מרשה לעצמה לצאת מהתא
מאחר והיא חשה בשעות הלילה נוח יותר מחוץ לתא.
2.הזכר "מציק" לה בניסיונות החיזור והתא בשבילה מקום מפלט.
כמו שציינתי זה ישתנה, תמשיך לתת את אותם תנאים טובים ולא להפריע. בהצלחה.
צריך שהנקבה תהיה מוכנה כך פיזיולוגית ותתחיל בתהליך ייצור הביצים. כמו שכתבתי, לא כל זיווג מוביל להטלה. זיווג יכול
להיות גם על מנת לחזק את הקשר, ממש כמו ההאכלות וסידור נוצות הדדי.
לגבי הנקבה, ההתנהגות שלה תשתנה בהמשך. ההתנהגות יכולה לנבוע מהסיבות הבאות:
1.היא חשה בטוחה במהלך היום בתא ההטלה ובערב היא מרשה לעצמה לצאת מהתא
מאחר והיא חשה בשעות הלילה נוח יותר מחוץ לתא.
2.הזכר "מציק" לה בניסיונות החיזור והתא בשבילה מקום מפלט.
כמו שציינתי זה ישתנה, תמשיך לתת את אותם תנאים טובים ולא להפריע. בהצלחה.
אוקיי, אז אתה אומר שאין מה לצפות להטלה בעתיד הקרוב?
שכחתי לציין שהזכר "שיפץ" את התא במשך כמה ימים לפני שבוע - שבועיים..
תודה
שכחתי לציין שהזכר "שיפץ" את התא במשך כמה ימים לפני שבוע - שבועיים..
תודה
הציפייה להטלה צריכה להיות תמידית. כשעוסקים בבעלי חיים אין ממש דרך ודאית לקבוע איך תסתיים ההתנהגות שאנו רואים.
יכול להשתנות תוך יום, לפתע מגיע הזמן שבו הנקבה כבר מוכנה וזה קורה. אני הספקתי לראות כל כך הרבה זיווגים שלא הסתיימו
בהטלות כך שאני כבר לא ממש מקשר את הזיווגים ישירות להטלה. זה יכול להיות קשור ויכול להיות שזה מגיע על מנת לחזק את הקשר או לרצות את הזכר.
אתה מבחינתך צריך להיות מוכן ליום שזה יקרה, כי השלב הזה גם יגיע.
בהצלחה.
יכול להשתנות תוך יום, לפתע מגיע הזמן שבו הנקבה כבר מוכנה וזה קורה. אני הספקתי לראות כל כך הרבה זיווגים שלא הסתיימו
בהטלות כך שאני כבר לא ממש מקשר את הזיווגים ישירות להטלה. זה יכול להיות קשור ויכול להיות שזה מגיע על מנת לחזק את הקשר או לרצות את הזכר.
אתה מבחינתך צריך להיות מוכן ליום שזה יקרה, כי השלב הזה גם יגיע.
בהצלחה.
אחלה
האם אני אזהה שינוי בהתנהגות (של אחד מהם או שניהם) כשהנקבה תהיה מוכנה?
תודה רבה
האם אני אזהה שינוי בהתנהגות (של אחד מהם או שניהם) כשהנקבה תהיה מוכנה?
תודה רבה