שלום רב , היום ביקרתי באחת מחוות גידול התוכים הוותיקות (אני לא ארשום את השם בשביל לא לפגוע בפרנסתם) בשביל לראות גוזל רד בלייד בן 9 שבועות (עדיין לא גמול).
הגוזל היה בקלוב קטן בגודל של 40X40 ללא מקלות או צעצועים יחד עם עוד גוזל סנגל. כשהבעלים של חוות הגידול התקרב לקלוב התוכים ממש ברחו בחרדה ממנו לצד השני של הקלוב.
ביקשתי ממנו לראות גוזל אחר של סנגל גמול שהיה אצלו אז הוא הכניס אותי לחדר אחר והראה לי סנגל שהיה קצת יותר בוגר. ביקשתי ממנו להוציא את הגוזל מהקלוב, הוא הביא מקל ולאחר
מאבק קטן העלה את הגוזל על המקל והוציא אותו מהקלוב ולאחר מכן העלה אותו על היד שלי. הגוזל ממש רעד מפחד על היד שלי.
הסיטואציה נראתה לי מוזרה אז שאלתי אותו אם ככה יהיה הרד בלייד שאני רוצה לקנות .
והוא השיב לי שהתוכים צריכים רק כמה ימים בודדים בחנות בשביל החתמה ושגם אם אני אקח תוכי קצת מפוחד הוא יתחבר אלי מתוך צורך.
מה דעתכם? האם לקנות את הגוזל מאותו המקום? נראה לי קצת מפוקפק שגוזל בן 9 שבועות יהיה חרד מהמגדל שלו או שתוכי גמול יצטרך לעלות על מקל בשביל לצאת מהקלוב.
אבקש את עזרתכם, יש לי שבוע להחליט תודה מראש!
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
צריך עזרה
מנהל: מפקחים
Re: צריך עזרה
חד משמעית לא לקנות. גוזלים שמתנהגים בצורה כזאת אינם מוחתמים, אינם מקבלים יחס מה שעלול להתבטא בהמשך
בבעיות התנהגות. לשמחתי כיום יותר ויותר אנשים המעוניינים לגדל תוכי עושים "שיעורי בית" ומבינים שכשהם הולכים לרכוש
תוכי מוחתם ומשלמים על תוכי כזה אין שום סיבה שהתוכי יהיה מפוחד כל כך במיוחד מהבעלים.
כשאתה כותב "חווה" אז אתה צריך לדעת שמן הסתם בעל החווה לא ישב לשחק עם התוכים, הוא גם לא יעסיק מישהו
שישחק עם התוכים ויתן להם יחס. לרוב הם גם רוכשים את התוכים שמישהו אחר החתים אותם עד גיל מסויים
ולאחר מכן שמים אותם בכלובים בסביבה חדשה מה שגורם להם לטראומה ולפחדים.
חפש לך גוזל ממקום שבו הגוזלים גדלים באהבה, במקום בו נשמרת ההיגיינה ואפשר לראות חיבור בין התוכי לבעלים.
אני יודע שזה לא פשוט, שזה לא קל, אבל המאמץ שווה ומשתלם.
בנוסף, בתקופה האחרונה הובאו לידיעתי מספר ידיעות על תוכים שנמכרו והסתבר שהם חולים.
ממליץ לך מאוד ( ולכל רוכש) לבצע בדיקות למחלות הכלמידיה והמקור והנוצות.
שים לב, "בדיקה ויזואלית של וטרינר פנימי " או "פנקס חיסונים" שניהם אינם שווים את הנייר שעליו הם נכתבו.
בצע אך ורק בדיקת דם במעבדה חיצונית לשלילת מחלות. קצת יקר אבל שווה כל שקל וחוסך עוגמת נפש מרובה.
אגב, לא הבנתי למה הוא הוציא את התוכי עם מקל...זה נחשב לתוכי מוחתם?
בהצלחה.
בבעיות התנהגות. לשמחתי כיום יותר ויותר אנשים המעוניינים לגדל תוכי עושים "שיעורי בית" ומבינים שכשהם הולכים לרכוש
תוכי מוחתם ומשלמים על תוכי כזה אין שום סיבה שהתוכי יהיה מפוחד כל כך במיוחד מהבעלים.
כשאתה כותב "חווה" אז אתה צריך לדעת שמן הסתם בעל החווה לא ישב לשחק עם התוכים, הוא גם לא יעסיק מישהו
שישחק עם התוכים ויתן להם יחס. לרוב הם גם רוכשים את התוכים שמישהו אחר החתים אותם עד גיל מסויים
ולאחר מכן שמים אותם בכלובים בסביבה חדשה מה שגורם להם לטראומה ולפחדים.
חפש לך גוזל ממקום שבו הגוזלים גדלים באהבה, במקום בו נשמרת ההיגיינה ואפשר לראות חיבור בין התוכי לבעלים.
אני יודע שזה לא פשוט, שזה לא קל, אבל המאמץ שווה ומשתלם.
בנוסף, בתקופה האחרונה הובאו לידיעתי מספר ידיעות על תוכים שנמכרו והסתבר שהם חולים.
ממליץ לך מאוד ( ולכל רוכש) לבצע בדיקות למחלות הכלמידיה והמקור והנוצות.
שים לב, "בדיקה ויזואלית של וטרינר פנימי " או "פנקס חיסונים" שניהם אינם שווים את הנייר שעליו הם נכתבו.
בצע אך ורק בדיקת דם במעבדה חיצונית לשלילת מחלות. קצת יקר אבל שווה כל שקל וחוסך עוגמת נפש מרובה.
אגב, לא הבנתי למה הוא הוציא את התוכי עם מקל...זה נחשב לתוכי מוחתם?
בהצלחה.
תודה על התגובה המהירה, כנראה הוא הוציא את התוכי עם מקל מהקלוב כי כנראה התוכי לא יודע איך לעלות על יד ( כנראה חוסר במגע אדם) או שהתוכי פוחד מהיד. האם אתה מכיר ויכול להמליץ לי על מגדל שמגדל רד בלייד מוחתמים ברמה טובה? ושוב תודה מראש!
כל הסיבות שלא לרכוש.9681 כתב:כנראה הוא הוציא את התוכי עם מקל מהקלוב כי כנראה התוכי לא יודע איך לעלות על יד ( כנראה חוסר במגע אדם) או שהתוכי פוחד מהיד.
איננו נוהגים להמליץ על רכישת תוכי ממקום כזה או אחר. מציע שתבחן כל מקום שאתה מגיע אליו באופן ספציפי.
תבדוק שהתוכי נמצא בתנאים טובים, שאינו מפחד מהמגדל שלו. שהסביבה נקייה, שהוא מואכל במזון טוב. שהתוכי ויזואלית נראה טוב.
שבמקום בו התוכי נמצא מבצעים בדיקות לשלילת מחלות. אם לתוכי שאתה רוכש אין בדיקה תבדוק שההורים בדוקים.
אם אתה רוכש מחווה שם מגדלים סוגים שונים ביחד הסיכוי להידבקות גבוה יותר,לכן תבצע בדיקות דם לשלילת מחלות.
בהצלחה.