ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

כמה שאלות על חבר חדש למשפחה :)

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
Ronks
ביצה
ביצה

כמה שאלות על חבר חדש למשפחה :)

שליחה על ידי Ronks »

היי, קוראים לי רוני ואני חדשה בפורום :)
בשבוע שעבר הבאתי מסבתא שלי קוקטייל בן 3 לדירה החדשה שלי ושל בן זוגי.
אני לא חושבת שעשה מקלחת אי פעם והוא לא רגיל לחיות מחוץ לכלוב.
הוא גם היה בחדר צידי (שני כלובים צמודים, שלו ושל ג'רדין), אצלנו הוא בסלון :)

גם כשהוא היה אצלה אני היחידה שהוא הסכים לעלות עליה ואין לי מושג למה, מכל השאר הוא היה בורח בהיסטריה ונושך.
יחסית לזה שהוא פה פחות משבוע הוא מסתגל מאד יפה - אוכל, שותה, כבר יצא מהכלוב ועלה עליי ועל בן זוגי.
מה שכן, החלפנו לו כלוב (מאד דומה לכלוב הקודם) והוא מפחד מהצעצועים החדשים שלו ומפחד להתנסות באוכל שהוא לא מכיר (התזונה שלו בנויה רק מגרגירים).

אגב, הוא לא יוצא מהכלוב לבד, אני צריכה להכניס יד ולהעלות אותו על האצבע כדי שהוא יצא.
הוא שורק מעט יחסית לכמה שהיה לפני כן. אני מפחדת שאני קצת מציקה לו כי אני לא עוזבת אותו. קצת מאוהבת וב"היי" מהדבר הקטן והמתוק הזה :)
אבל אין לי כל כך מושג בגידול שלו אז אני מנסה לקרוא כמה שיותר בתקווה למלא את כל הצרכים שלו ולתת לו בית טוב.
אשמח לקבל טיפים לדברים שציינתי וכמובן לכל דבר שיכול לעזור בגידול.

תודה רבה ויום טוב :)

תמונה

תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: כמה שאלות על חבר חדש למשפחה :)

שליחה על ידי eli_lea »

היי רוני, ברוכה הבאה.

בסך הכל נשמע שאתם מסתדרים לא רע, היתרון שלך בהעברת התוכי זה שהתוכי הכיר אותך. כנראה שהוא מרגיש איתך הכי בטוח.
קשה מאוד לדעת מה הסיבה שאליך הוא נמשך, מנסיוני לא תמיד התוכים נמשכים ומתחברים לאלו שחושבים שהם דואגים להם, אוהבים אותם או מחליפים להם מזון.
לגבי הצעצועים החדשים, חלק ניכר מהתוכים ירתעו מדברים חדשים בכלוב, זה עלול להיראות מאיים ולא מוכר, חלק ממערכת ההגנה שלהם שמפרשת סכנה.
מומלץ להכיר לתוכי צעצועים חדשים בהדרגה, לשים במרחק מהתוכי שבו הוא מרגיש בטוח ולקרב הבדרגה, לתלות מחוץ לכלוב לפני ההכנסה לכלוב, לבחון את התנהגות התוכי כדי להבין אם הוא מקבל את הצעצוע. אפשר גם לשחק עם הצעצוע כדי שהתוכי יבין שלא מדובר בסכנה. למשל להסתיר חלק ניכר מהצעצוע וכשהתוכי משחק איתך להראות לו רק את הקצה של הצעצוע ואת השאר להסתיר, כך הוא יקבל אומץ ויגע בקצה הצעצוע, לאחר מכן ירגיש בטוח יותר להתעסק איתו ואפשר להראות לו את כל הצעצוע. הכל בהדרגה. לגבי התזונה. אם אני מבין נכון אז הגרגירים שאת נותנת לו נקראים כופתיות. כופתיות זה מזון מעולה אבל כשמעבירים תוכי צריך לדאוג שהוא ימשיך לקבל את המזון שאליו הוא רגיל, תוכים מאוד רגישים לשינוי במזון וגם זה צריך להיעשות בהדרגה, לשלב בצורה כזאת: במהלך כל היום כופתיות ובערב לתת לו את המזון אליו הוא רגיל למשך שעה בערך ולאחר מכן להוציא. המטרה שהוא יתרגל ויאכל מהמזון כופתיות אבל עדיין שתהיה לו אפשרות לאכול גם מהמזון המוכר למקרה שהוא עדיין לא אוכל מספיק כופתיות. בהמשך כדאי ורצוי לחשוף את התוכי למזונות נוספים כגון ירקות ופירות. גם כאן לתת בכמויות קטנות ובהדרגה ולראות למה הוא מתחבר. ישנם גם מזונות אסורים כגון אבוקדו, מזונות עם קפאין כגון שוקולד, בצל שום, עגבניה וכמובן להרחיק עשן סיגריות מקרבתו. לגבי השריקות, זה יחזור ללא ספק. זה קשור למעבר ולהתאקלמות.

הוקפץ לאחרונה על ידי eli_lea בתאריך 05 אפריל 2017 16:54.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”