ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

התנהגות מציקה - תוכי קוקטיל

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
Meni381
ביצה
ביצה

התנהגות מציקה - תוכי קוקטיל

שליחה על ידי Meni381 »

שלום לכולם :)

אז ככה, יש לי תוכי קוקטיל שנמצא אצלי בערך 5 חודשים (כרגע הוא בן 9 חודשים) ואחרי שהוא הסתגל אלי והפסיק לפחד ממני הוא התחיל להיקשר אלי בצורה מאוד מטרידה, אציין שהכלוב שלו נמצא בתוך החדר שלי והוא פתוח במשך כל שעות היום (אני נועל אותו רק בלילה).

דבר ראשון: ברגע שהוא רק חושב שאני עומד לצאת מהחדר וכל שכן כשאני באמת יוצא הוא מתחיל לצעוק ולפעמים ממש בצורה היסטרית, מידי פעם הוא אפילו מנסה לעוף בתוך החדר בבהלה.

דבר שני בכל רגע נתון כשאני בחדר הוא מנסה להגיע לידים שלי, גם אם אני יושב במחשב הוא יטפס לי על הנעל ואחר כך במאמצים רבים יעשה סנפליג על המכנס שלי עד שהוא יגיע אלי לידיים.. וזה מתחיל כבר להציק. אציין שהוא לא סובל מחוסר תשומת לב כיוון שהוא נמצא איתי בחדר כל היום ואני נותן לו הרבה יחס.

דבר שלישי: מן הסתם כיוון שהכלוב פתוח ןהוא משוטט בחופשיות או גם מחרבן בכל החדר וזה ממש מציק. האם יש דרך להרגיל אותו לחרבן רק בכלוב שלו?

תודה רבה לעונים וסליחה על החפירה.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: התנהגות מציקה - תוכי קוקטיל

שליחה על ידי eli_lea »

מצטער על האיחור במענה.

דבר בעצם גורר דבר, מתן יחס עודף גורם לתלות. התוכי מצפה שכבן זוגו לא תעזוב אותו.
מה שצריך לעשות זה בשום אופן לא להתייחס לתוכי כשיוצאים מהחדר או כשהוא משתולל וצועק.
מעבר לזה להתחיל להוריד את מינון היחס הישיר שאתה נותן לו בהדרגה.
התוכי יכול להיות בחלק מהזמן בכלוב או מחוצה לו כאשר יש לו מספיק אפשריות להעסיק את עצמו.
ענפים, צעצועים שונים ומעניינים ואו אפילו מזון אהוב שנמצא במקומות שקשה להגיע אליו, למשל תלוי על חוט או בסורגי הכלוב.
ממש לספק הרבה תעסוקה, לפחות בהתחלה.
אפשר ללמד את התוכי לעשות את צרכיו בכלוב. זה קשה ולא תמיד מצליח ומצריך הרבה מאוד תרגול.
לגבי זה אתה יכול לקרוא בקישור הבא:
http://www.tukinfo.com/forum/viewtopic. ... 1703#לעשות צרכים בפקודה

הוקפץ לאחרונה על ידי eli_lea בתאריך 28 מרץ 2017 17:18.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”