היי כולם, אשמח לעזרה בבקשה בנושאים הבאים:
1. קניתי קוקטייל האכלת יד לפני 4 חודשים ממגדל (שאמר לי שהוא בן ארבעה חודשים כשקניתי אותו). לקח לו כמה שבועות עד שהסכים לבוא אליי באופן תדיר ובערך חודשיים מאז שהבאתי אותו עד שהוא נתן לי ללטף אותו (רק איזור הראש, המקור והצוואר). הבעיה היא שחוץ ממני ומאחי הוא לא נותן לאף אחד ללטף אותו, למרות שהוא איתנו כבר תקופה די ארוכה וההורים שלי לידו לא פחות זמן ממני. הוא כן עולה על אבא שלי מיוזמתו למשל ומחפש תמיד קרבה (בעיה נוספת שארחיב עליה בסעיף 2), אבל לא נותן שילטפו אותו ונושך כשמביאים לידו את היד שלהם. גם אותי הוא נושך לפעמים יותר מהממוצע והחשש שלי הוא שהמגדל לא החתים אותו כראוי. כשקניתי אותו הוא היה בכלוב בינוני בחצר עם עוד הרבה תוכים ולא נראה לי שהוא המשיך להחתים אותם, אלא רק מאכיל ומעביר לכלוב עד המכירה (ואולי הוא גם היה בן יותר מארבעה חודשים והוא לא רצה להגיד לי). השאלה היא איך לגרום לו לאפשר שאחרים גם ילטפו אותו? כמו שאמרתי, הוא לא מאפשר אפילו להורים שלי שנמצאים איתו הרבה זמן במהלך היום, ושהוא עולה עליהם הרבה, לגעת בו. גם כלפי הייתי מעדיף שלא יהיה תוקפני כלל כפי שהוא לפעמים.
2. בעיה נוספת שיש לי עם התוכי היא שהוא צורח הרבה פעמים כשהוא נשאר קצת לבד. הכלוב שלו פתוח תמיד (חוץ מבלילה) בסלון איפה שיש תמיד אנשים. ברגעים הספורים שאין לידו מישהו הוא לרוב צורח ומשתגע וזה ממש מטריף. אני חושש שטיפלתי בו לא נכון בהתחלה והוא הפך להיות תלותי מדי. ההורים שלי כמעט תמיד בבית וגם אני עובד מהבית ואולי זה יוצר אצלו תחושה שתמיד צריכים להיות לידו (הוא גם מלא מהזמן יושב על מישהו). בחודש האחרון הוא גם למד לרוץ לחדר שלי (אני נמצא שם רוב היום). בהתחלה זה היה כיף אבל עכשיו זה מעצבן הרבה פעמים, וגם כשאני מחזיר אותו מעל הכלוב לפעמים, הוא שוב צורח או רץ לחדר שלי שוב. האם אני סתם מגזים או שהוא באמת תלותי? ובכל מקרה, כיצד אפשר לטפל בבעיית הצעקות בבקשה?
3. זו אולי כבר בעיה רפואית ולא התנהגותית. הוא מתגרד הרבה (נראה לי שיותר מהממוצע, היה לי קוקטייל בעבר) ותמיד כשהוא מתנקה/"מתנפח" לאחר הניקוי, הוא מלכלך את מי שעליו בחלקי נוצות פלומה ובנקודות לבנות. גם כשהוא נצמד לי לחולצה, יש הרבה פעמים "אבק" שנשאר עליי מאיזור החיכוך. הייתי שמח לקלח אותו אבל במזג האוויר הזה אני יודע שאסור. מה כן ניתן לעשות?
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
שאלות לגבי בעיות עם תוכי קוקטייל
מנהל: מפקחים
Re: שאלות לגבי בעיות עם תוכי קוקטייל
שלום רב,
1. מדובר כנראה בתוכי "מורגל" ולא מוחתם. תוכי שנמצא בכלוב עם תוכים נוספים אינו ממש תוכי מוחתם שחי במחיצת בעליו.
בכל אופן, קוקוטילים נח/שבים לתוכים די נוחים שקל יחסית בשלבי חיים מוקדמים שלהם להרגיל אותם ולהפוך אותם למתונים וחברותיים.
נכון שזה תלוי באופיו של התוכי בעברו וכו' אבל בגדול זה אפשרי כשהתוכי צעיר.
תעשה ניסוי. קח מעמד בגובה הטבור שלך, אם אין לך קח כסא עם משענת עליה אפשר להניח את התוכי.
את המעמד תניח במקום שהתוכי לא רגיל/ מכיר בבית, למשל בחדר האמבטיה או חדר אחר.
תתחיל ראשון,הנח את התוכי על המעמד או המשענת, ולאחר זמן מועט העלה אותו אל היד, אם הוא עולה בדרך כלל אז לא תהיה לו בעיה, אם
הוא לא עולה בדרך כלל תגרום לו לעלות ע"י כך שתשים את האצבע בחיבור שבין הרגליים לגוף ותדחוף טיפה לאחור.
לאחר שהתוכי עולה על היד הורד את היד והחזק את התוכי נמוך, את היד השניה תניח על ראשו ועיניו (כמו כיפה) ולאחר מכן החזר אותו לסטנד, בכל פעם שהתוכי עולה ויורד מהיד
תשבח אותו, אפשר להשתמש בצ'ופרים קטנים (לא משהו שהוא יתחיל לקלף ולהתעסק).
לאחר מכן תדריך את אביך כיצד לבצע את המשימה.
בכל פעם תעשו סדרה של כמה פעמים העלאה וירידה מהסטנד.
זה יכול לעזור מאוד בקטע של הרגלת התוכי לאנשים מצד אחד ופעילות עם התוכי מצד שני.
2.תוכי מתרגל מהר לסביבה לאנשים ולחברה, אם הוא הורגל להיות על הידיים חלק ניכר מהיום אתם בבעיה.
יש לשנות זאת באופן הדרגתי. אם התוכי יורד מהכלוב ובא אליך פשוט תרים אותו מבלי לדבר ותחזיר לכלוב. אם תדבר אליו או תגער בו למשל זה
מצויין עבורו, כי הוא מקבל יחס ובשבילו זה משחק.
אתה יכול לסגור את התוכי בחלק מהזמן בכלוב גם כשאתם בבית, תן לו צעצועים ודברים שהוא יוכל להתעסק איתם. כל זמן שהוא יצעק אל תתייחס
ברגע שהוא יהיה שקט תוציא אותו ותשבח אותו.
3.לא נראה לי שיש לתוכי בעיה רפואית. אם נוצרות קרחות יש בעיה רפואית.החומר הלבן הינו קרטין שעוטף את הנוצות שהופך לאבק.
יש לקלח את התוכי בצורה כזאת שהוא ירצה להתקלח. ( תעשה חיפוש באתר יש הסברים לגבי " מקלחת לתוכי") המקלחת עוזרת מאוד לשטוף את אבק הנוצות וממעיטה את האבק שהתוכי מפזר.
1. מדובר כנראה בתוכי "מורגל" ולא מוחתם. תוכי שנמצא בכלוב עם תוכים נוספים אינו ממש תוכי מוחתם שחי במחיצת בעליו.
בכל אופן, קוקוטילים נח/שבים לתוכים די נוחים שקל יחסית בשלבי חיים מוקדמים שלהם להרגיל אותם ולהפוך אותם למתונים וחברותיים.
נכון שזה תלוי באופיו של התוכי בעברו וכו' אבל בגדול זה אפשרי כשהתוכי צעיר.
תעשה ניסוי. קח מעמד בגובה הטבור שלך, אם אין לך קח כסא עם משענת עליה אפשר להניח את התוכי.
את המעמד תניח במקום שהתוכי לא רגיל/ מכיר בבית, למשל בחדר האמבטיה או חדר אחר.
תתחיל ראשון,הנח את התוכי על המעמד או המשענת, ולאחר זמן מועט העלה אותו אל היד, אם הוא עולה בדרך כלל אז לא תהיה לו בעיה, אם
הוא לא עולה בדרך כלל תגרום לו לעלות ע"י כך שתשים את האצבע בחיבור שבין הרגליים לגוף ותדחוף טיפה לאחור.
לאחר שהתוכי עולה על היד הורד את היד והחזק את התוכי נמוך, את היד השניה תניח על ראשו ועיניו (כמו כיפה) ולאחר מכן החזר אותו לסטנד, בכל פעם שהתוכי עולה ויורד מהיד
תשבח אותו, אפשר להשתמש בצ'ופרים קטנים (לא משהו שהוא יתחיל לקלף ולהתעסק).
לאחר מכן תדריך את אביך כיצד לבצע את המשימה.
בכל פעם תעשו סדרה של כמה פעמים העלאה וירידה מהסטנד.
זה יכול לעזור מאוד בקטע של הרגלת התוכי לאנשים מצד אחד ופעילות עם התוכי מצד שני.
2.תוכי מתרגל מהר לסביבה לאנשים ולחברה, אם הוא הורגל להיות על הידיים חלק ניכר מהיום אתם בבעיה.
יש לשנות זאת באופן הדרגתי. אם התוכי יורד מהכלוב ובא אליך פשוט תרים אותו מבלי לדבר ותחזיר לכלוב. אם תדבר אליו או תגער בו למשל זה
מצויין עבורו, כי הוא מקבל יחס ובשבילו זה משחק.
אתה יכול לסגור את התוכי בחלק מהזמן בכלוב גם כשאתם בבית, תן לו צעצועים ודברים שהוא יוכל להתעסק איתם. כל זמן שהוא יצעק אל תתייחס
ברגע שהוא יהיה שקט תוציא אותו ותשבח אותו.
3.לא נראה לי שיש לתוכי בעיה רפואית. אם נוצרות קרחות יש בעיה רפואית.החומר הלבן הינו קרטין שעוטף את הנוצות שהופך לאבק.
יש לקלח את התוכי בצורה כזאת שהוא ירצה להתקלח. ( תעשה חיפוש באתר יש הסברים לגבי " מקלחת לתוכי") המקלחת עוזרת מאוד לשטוף את אבק הנוצות וממעיטה את האבק שהתוכי מפזר.
קודם כל תודה רבה על העזרה
1. אליי הוא עולה כמעט תמיד והפעמים הבודדות שהוא לא עולה לי על האצבע הן לפעמים כשהוא כבר עליי (והוא לא רוצה לרדת ממני כנראה). לאחרים הוא עולה לפעמים בחוסר רצון על היד (החלק שבין המרפק לכף היד, לא על כף היד או האצבעות) וכשהם מביאים לו את האצבע הוא נושך אותם. האם התרגיל הזה עדיין מומלץ או שכדאי משהו אחר? האם גם אני צריך לתרגל את זה איתו?
2. סגרתי אותו כמה פעמים בכלוב והוא צרח והתפרע בכלוב. לעומת זאת אני כן מעביר אותו, כשהוא על הכלוב, לאיזה 3-2 שעות ביום לחדר נפרד שאין בו אנשים והוא תמיד נשאר שם בשקט. האם זו שיטה מוצלחת יותר? אתה חושב שהוא יתרגל להפסיק לצעוק אם אכניס אותו לכלוב ולא אתייחס לצעקות שלו?
3. הקטע הוא שהנקודות הלבנות והפלומות הן הרבה יותר ממה שהיה לתוכים הקודמים שלי. מספיק שהוא עליך כמה דקות בשביל שתתמלא בהן וזה נראה לי קצת מוגזם, לא?
1. אליי הוא עולה כמעט תמיד והפעמים הבודדות שהוא לא עולה לי על האצבע הן לפעמים כשהוא כבר עליי (והוא לא רוצה לרדת ממני כנראה). לאחרים הוא עולה לפעמים בחוסר רצון על היד (החלק שבין המרפק לכף היד, לא על כף היד או האצבעות) וכשהם מביאים לו את האצבע הוא נושך אותם. האם התרגיל הזה עדיין מומלץ או שכדאי משהו אחר? האם גם אני צריך לתרגל את זה איתו?
2. סגרתי אותו כמה פעמים בכלוב והוא צרח והתפרע בכלוב. לעומת זאת אני כן מעביר אותו, כשהוא על הכלוב, לאיזה 3-2 שעות ביום לחדר נפרד שאין בו אנשים והוא תמיד נשאר שם בשקט. האם זו שיטה מוצלחת יותר? אתה חושב שהוא יתרגל להפסיק לצעוק אם אכניס אותו לכלוב ולא אתייחס לצעקות שלו?
3. הקטע הוא שהנקודות הלבנות והפלומות הן הרבה יותר ממה שהיה לתוכים הקודמים שלי. מספיק שהוא עליך כמה דקות בשביל שתתמלא בהן וזה נראה לי קצת מוגזם, לא?
התרגיל מומלץ לך ולכולם, התרגול של עלה ורד יגרום לתוכי לעלות ליד של כל מי שמתרגל איתו.
מעבר לזה זו פעילות מצוינת עם התוכי.
אם זה טוב לך אז אין בעיה, הוא לא חייב לשהות בכלוב. השאלה מה תעשו אם נניח אתם יוצאים לטיול. צריך לחשוב על זה.
קוקוטילים ידועים ברמה גבוהה של אבק נוצות, מקלחות יכולות להמעיט את אבק הנוצות. יתכן גם שהתוכי מצמיח נוצות ולכן כמות האבקה.
מעבר לזה זו פעילות מצוינת עם התוכי.
אם זה טוב לך אז אין בעיה, הוא לא חייב לשהות בכלוב. השאלה מה תעשו אם נניח אתם יוצאים לטיול. צריך לחשוב על זה.
קוקוטילים ידועים ברמה גבוהה של אבק נוצות, מקלחות יכולות להמעיט את אבק הנוצות. יתכן גם שהתוכי מצמיח נוצות ולכן כמות האבקה.
אחלה, תודה רבה אלי