ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

כופתיות

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
Parrot13
ביצה
ביצה

כופתיות

שליחה על ידי Parrot13 »

שמתי לתוכי מיץ תפוח בכופתיות פעמיים עשיתי את זה ובפעם הראשונה הוא לא נגע ופעם השנייה כן ולוקח לו הרבה זמן לאכול ככה זה צריך להיות? והוא התחיל לאכול שהתקרבתי אליו יכול להיות שהוא משחק אותה אוכל? בשיטה שמוסיפים לתוכי מיץ לכופתיות וכל פעם שמים פחות מיץ כדי שיואכל זה יכול לקחת יותר מחודש עד שהוא יתחיל לאכול את הכופתיות בלי המיץ?
וכופתיות מעריכות חיים לתוכים?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: כופתיות

שליחה על ידי eli_lea »

מה סוג התוכי?
איזה סוג כופתיות.
מאיפה המצאה לשים מיץ על הכופתיות? לאחר שהכופתיות נרטבות ולא נאכלות יש להשליך ולשים חדשות.
Parrot13
ביצה
ביצה

שליחה על ידי Parrot13 »

תוכי אהבה.
אני לא יודע אבל זה צבעוני.
http://www.animal-hospital.org/כיצדלשכנ ... פתיות.html שיטה ה
Parrot13
ביצה
ביצה

שליחה על ידי Parrot13 »

eli_lea כתב: 19 יוני 2018 19:45 מה סוג התוכי?
איזה סוג כופתיות.
מאיפה המצאה לשים מיץ על הכופתיות? לאחר שהכופתיות נרטבות ולא נאכלות יש להשליך ולשים חדשות.
שלחתי
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

קראתי, טוב, המצאות לא חסר, ראשית תשתמש בכופתיות שגודלן קטן (בגודל עדשים) ועדיף נטורל ללא צבע.
אני מצטט לך תגובה שכתבתי בעבר בקשר לתהליך הגמילה. מנסיון כל שאר המשחקים עם ערבוב מזון והרטבה לא עוזרים בדרך כלל.
eli_lea כתב: 20 מרץ 2011 20:14 נסי לדרבן אותו לאכול, תני לו מכף היד, שימי לו כופתיות בפה וכו'. בדיקת עצם החזה היא בדיקה שקשה על פיה לקבוע את מצב התוכי.
כמעט לכל תוכי שתבדקי תרגישי את עצם החזה , כדי לדעת באמת מה מצבו של התוכי יש לשקול את התוכי ולעקוב אחרי
המשקל במהלך הגמילה. אם התוכי מאבד יותר מ 10% ממשקל גופו צריך להפסיק את התהליך לחזור לתזונה שישנה ולהתחיל מחדש לאחר שבועיים , לא נתקלתי בתוכי שצם וכתוצאה מכך מת, התוכי יאכל ואני אומר גם בביטחון שהוא אוכל, הוא פשוט אוכל כמויות קטנות כדי
להשקיט את רעבונו .לך זה נראה כאילו הוא לא אוכל כלל. תשתדלי לתת לו כופתיות קטנות ולא גדולות.

אם תישברו עכשיו לא תעבירו את התוכי לכופתיות, תזונת התוכי מאוד חשובה וזה מתבטא באריכות חייו של התוכי ובבריאותו.
תוכי שאוכל כופתיות מקבל את כל אבות המזון .
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

יש לשים לתוכי בכלי האוכל כופתיות בלבד במהלך היום ורק בערב לתת תוספות ומעט מזון שהוא רגיל אליו. לוודא שהתוכי מלשלש במהלך היום ולא יורד במשקל. במידה והתוכי מגלה סימני מחלה או התנהגות שונה מהרגיל יש להפסיק ולנסות שוב לאחר שבוע.
Parrot1301
ביצה
ביצה

שליחה על ידי Parrot1301 »

eli_lea כתב: 20 יוני 2018 12:40 יש לשים לתוכי בכלי האוכל כופתיות בלבד במהלך היום ורק בערב לתת תוספות ומעט מזון שהוא רגיל אליו. לוודא שהתוכי מלשלש במהלך היום ולא יורד במשקל. במידה והתוכי מגלה סימני מחלה או התנהגות שונה מהרגיל יש להפסיק ולנסות שוב לאחר שבוע.
לשים בערב כופתיות ומה שהוא אוכל בדרך כלל? ואפשר לבדוק את המשקל שלו עם בודק משקל רגיל כאילו שיש להרבה אנשים בבית?
Parrot1301
ביצה
ביצה

שליחה על ידי Parrot1301 »

eli_lea כתב: 20 יוני 2018 12:40 יש לשים לתוכי בכלי האוכל כופתיות בלבד במהלך היום ורק בערב לתת תוספות ומעט מזון שהוא רגיל אליו. לוודא שהתוכי מלשלש במהלך היום ולא יורד במשקל. במידה והתוכי מגלה סימני מחלה או התנהגות שונה מהרגיל יש להפסיק ולנסות שוב לאחר שבוע.
אפשר לבדוק לתוכי משקל עם מכונת שקילה שיש לאנשים בדרך כלל בבית?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

צריך לשים לתוכי כופתיות באופן קבוע בכלי אוכל. כל הזמן כופתיות בכלי אוכל. רק בערב לתת מעט מזון אליו הוא רגיל ותוספים כגון תערובת, ירקות פירות והשרייה.
אפשר לשקול בכל משקל שיש לו תצוגה של גרמים. כמו משקל מטבח למשל .
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”