ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

כופתיות

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
Parrot1301
ביצה
ביצה
שם פרטי:: יש כינוי

כופתיות

שליחה על ידי Parrot1301 »

שבודקים לתוכי את המשקל ומתחילים עם השיטה כדי לגרום לו לאכול כופתיות רק כדי להיות בטוח שמים בבוקר כופתיות ובערב שמים מה שהוא אוכל בדרך כלל עם פירות ?
ואחרי כמה אחוזים שהוא מאבד מהמשקל אני צריך להחזיר לו את האוכל שהוא אוכל בדרך כלל למשך שבועיים?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

Re: כופתיות

שליחה על ידי eli_lea »

אתה מדבר על העברת התוכי לתזונה של כופתיות אני מבין.
קודם כל יש לשים לתוכי כופתיות 24/7 בכלי האוכל. בשעות אחר הצהריים ערב נותנים לו את המזון אליו הוא רגיל למשך כחצי שעה, יש לדאוג שהוא בכלוב ליד המזון כדי שתהיה לו אפשרות לאכול. בתחילת התהליך שוקלים את התוכי ומוודאים שבמידה ויש ירידה במשקל היא לא עוברת את ה 10% ממשקלו ההתחלתי. יש לשקול בבוקר לפני האוכל.
במקביל יש לעקוב אחר בלשלשת של התוכי, לתוכי שאוכל תהיה צואה.
אפשר במקביל להאכיל את התוכי בכופתיות מהיד, ואפילו לעשות את עצמך אוכל כופתיות כדי שיחקה אותך ויאכל בעצמו.

במידה והתוכי מראה סימני מחלה או שינוי בהתנהגות יש להפסיק ולחזור למזון הרגיל למשך שבוע עד שבועיים. אם הכל בסדר אפשר לחזור על התהליך מההתחלה.
Parrot1301
ביצה
ביצה

שליחה על ידי Parrot1301 »

eli_lea כתב: 08 יולי 2018 09:34 אתה מדבר על העברת התוכי לתזונה של כופתיות אני מבין.
קודם כל יש לשים לתוכי כופתיות 24/7 בכלי האוכל. בשעות אחר הצהריים ערב נותנים לו את המזון אליו הוא רגיל למשך כחצי שעה, יש לדאוג שהוא בכלוב ליד המזון כדי שתהיה לו אפשרות לאכול. בתחילת התהליך שוקלים את התוכי ומוודאים שבמידה ויש ירידה במשקל היא לא עוברת את ה 10% ממשקלו ההתחלתי. יש לשקול בבוקר לפני האוכל.
במקביל יש לעקוב אחר בלשלשת של התוכי, לתוכי שאוכל תהיה צואה.
אפשר במקביל להאכיל את התוכי בכופתיות מהיד, ואפילו לעשות את עצמך אוכל כופתיות כדי שיחקה אותך ויאכל בעצמו.

במידה והתוכי מראה סימני מחלה או שינוי בהתנהגות יש להפסיק ולחזור למזון הרגיל למשך שבוע עד שבועיים. אם הכל בסדר אפשר לחזור על התהליך מההתחלה.
במידה והתוכי מראה סימני מחלה או שינוי בהתנהגות יש להפסיק ולחזור למזון הרגיל למשך שבוע עד שבועיים כתבת זה יעזור ?
אם הוא מראה סימני מחלה או שינוי בהתנהגות יש להחזיר לו את המזון הרגיל למשך שבועיים וזה יפסיק את סימני המחלה או השינוי בהתנהגות?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

במידה והתוכי מראה סימני מחלה יתכן שזה נגרם לו כתוצאה ממחסור במזון או מלחץ או שזהו צירוף מקרים ואצל התוכי פתאום פרצה מחלה. כדי לשלול את התפרצות המחלה מחזירים לתוכי את האוכל הרגיל שלו, אם מצבו משתפר אז זה כנראה בגלל האוכל ולכן ממתינים כשבועיים ורק אז מתחילים מחדש להרגיל אותו לכופתיות. במידה והתוכי ממשיך להציג סימני מחלה ולא מרגיש טוב אז כנראה שזה לא קשור למזון ויש לגשת לוטרינר כדי לאבחן מה יש לתוכי.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”