ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

מוטוריקה של גוזלים

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
אורןאדרי
ביצה
ביצה

מוטוריקה של גוזלים

שליחה על ידי אורןאדרי »

שלום לכול המגדלים.

רציתי לשאול על המוטוריקה של הגוזלים ז"א:

יש לי גוזל ז'אקו בן חודש וחצי ושמתי לב שאין לו עדיין שליטה מלאה באצבעות כלומר שהוא לא מסוגל להפעיל אותם באופן מלא,

וכנ"ל לגבי הכנפיים הוא מעדיף רוב הזמן לשמוט אותן, זה נראה לי יותר נוח ככה בשבילו..

עכשיו אם אני עושה השלכה על תינוק אנושי, אז זה ברור שזה קשור להתפתחות המוחית והעצבית, אבל בכ"ז למה זה כך??

אשמח אם תשיבו.

אורן.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: מוטוריקה של גוזלים

שליחה על ידי eli_lea »

היי אורן וברוך הבא,

אני חושב שענית לשאלתך,בשלבים מוקדמים אלו של ההתפתחות הגוזל צריך לגדול מהר ככל שניתן,ככל שיגדל מהר
יותר ויעזוב את הקן הסיכויים שייטרף או יפגע קטנים יותר,בשלבים אלו הפעילות של הגוזל היא מינימלית על מנת לא
לבזבז אנרגייה מיותרת ומן הסתם לא למשוך תשומת לב מיותרת,הפעילות היחידה היא הניסיון להידחף ראשון ולקבל מזון יותר מאחיו.
השלב בו הוא משתמש בכנפיו וברגליו הוא השלב האחרון בהתפתחות לפני פריסת הכנפיים,השלב הזה זהו שלב מהיר
ובשלב הזה הוא דווקה אוכל פחות ומוריד במשקל על מנת שיוכל לעוף בקלות וללא עודף משקל.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”