ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

מיקום בתי הטלה בכלוב

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
noam
בקיעה
בקיעה

מיקום בתי הטלה בכלוב

שליחה על ידי noam »

אני מגדל תוכונים ובתי ההטלה אצלי בכלוב הם בגובה מטר וחצי בערך מהרצפה. יש לי כמה זוגות ודאיים אבל הם לא מראים שום סימן שבתי ההטלה מעניינים אותם. האם יש משמעות למיקום בתי ההטלה בכלוב תעופה? באיזה גובה מומלץ למקם אותם? גובה הכלוב 2.6 מטר בערך, 3 מטר רוחב, 4.5 אורך.
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: מיקום בתי הטלה בכלוב

שליחה על ידי eli_lea »

באיזה גובה ממוקמים מקלות העמידה? האם בגובה התאים?
במידה ולא מקם את מקלות העמידה כך שיהיו בגובה פתח תא ההטלה כשהתוכים נעמדים שם, אתה
יכול במקביל להרים מעט את תאי הטלה אך לא זה מה שמונע מהם להתענין בתאים,סבלנות,הם יתעניינו בוודאות.
סמל אישי של משתמש
אווה
פוקח עיניים
פוקח עיניים

שליחה על ידי אווה »

בדרך כלל לארגזי הטלה יש מקל בכניסה, כך שגובה מקל עמידה בכלוב לא כל כך משמעותי לכניסה שלהם לארגז.
כרגע הם לא מראים סימנים שזקוקים לארגז, כי זה עוד לא העונה, עדיין קר, והימים קצרים.
מה שצריך לשים לב, שיהיו יותר ארגזים ממיספר הזוגות שבכלוב, כדי שלא יריבו על הארגז, ותמיד יהיה להם אפשרות לבחור.
תמונה
סמל אישי של משתמש
noam
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי noam »

תודה על התשובות. ועוד שאלה: האם להניח את התאים בשורה, צמודים זה לזה? קרובים עם רווחים? או אולי לפזר אותם בכלוב (באותו גובה כמובן)?
תמונה
סמל אישי של משתמש
Niv
פלומה
פלומה

שליחה על ידי Niv »

אני הייתי חושב חלק בצד אחד וחלק בצד שני, מסודרים.
זה יפה לעין.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

פזר את התאים כך שלא יהיו צמודים, ככל שיהיו פחוצת צמודים הם יריבו פחות.

מקלות או ענפי העמידה עם נגישות לתאי ההטלה עדיפים על המקלון שיותא מפתח בית ההטלה, בדרך כלל הזוגות אוהבים לעמוד
ביחד קרוב לפתחי ההטלה ,מניסיון ,ככל שהנגישות לתא נוחה יותר ההתעניינות רבה יותר וכך החשק להתחיל ולהתרבות.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”