שלום לכם,
יש לי תוכית מסוג ג'קו. צעירה מאוד, בת 3 חודשים.
כאשר לקחתי אותה לוטרינרית, ראיתי ג'קואים רבים נכנסים ויוצאים אשר כולם סובלים ממריטת נוצות.
אני ממש לא מעוניין להגיע למצבם עם הג'קואית שלי ולכן אני מבקש עצות, טיפים, מדריכים וכל דבר אפשרי אשר יעזור למניעה.
קיבלתי המלצות כגון: יציאה משותפת החוצה (לנשימת אוויר), ריסוס מים / אדי מים במקלחת, וכמובן צעצועים מרובים ויחס.
אולם אני מפחד שאולי כל אלו אינם מספיקים ולכן אני פונה בבקשה לקבל עוד...
אנא העשירו אותי בכל הידע שצברתם עם השנים בגידול ג'קו או זנים אחרים שסובלים גם כן מבעיה זו.
אשמח אפילו לקבל הסבר מפורט לסדר יום ממוצע העובר על התוכי שלכם...
ממש כל דבר פיסי ונפשי שאתם עושים שבזכותו התוכי אינו מורט יעזור לי.
תודה רבה רבה מראש.
דורון.
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
מחפש עצות - מריטת נוצות אצל ג'קו
מנהל: מפקחים
- uzibu
- ניצוי מלא

- אזור מכירה: מרכז
- שם פרטי:: עוזי
- איש קשר:
Re: מחפש עצות - מריטת נוצות אצל ג'קו
אני לעומת זאת כמעט ולא מכיר בעלי ג'אקויים אשר התוכים מורטים.
טבעי שתראה אצל וטרינר דווקא תוכים בעלי בעיות.. זה בדיוק כפי שתלך לקופת חולים ותראה חולים ותפחד להיות חולה.
מריטות מגיעות בגלל סיבות רבות ומגוונות ואין שום הוכחה למיטב ידעתי בגלל מקרה X יש מריטה. אבל אם נתייחס לנסיוני
ודעתי אני חשוב שרוב מקרי המריטה הן בגלל שוני ביחס ופגיעה נפשית בתוכי.
לכן, מעבר למקלחות\ריסוס מים ותעסוקה ע"י משחקים שונים ותחלופה של המשחקים בכל זמן סביר יש לדעת בכל דבר
הנעשה עם התוכי לדאוג למינון נכון. דהיינו ואתייחס למקרה החשוב ביותר שזה זמן משחק עם התוכי הוא גם בעת שבו
יש לנו זמן בלתי מוגבל יש לדעת להגביל את היחס שלנו לתוכי בכדי שאם ויגיע יום שלא נוכל לתת את אותו היחס התוכי
יכנס למצוקה.
כמה דוגמאות.,
אין לתת לתוכי לשהות מחוץ לכלוב לזמן רב ופתאום להגיע למצב שהתוכי יאלץ להיות סגור כל היום בכלוב ולפעמים יותר.
אין לתת לתוכי יחס שעות ואז יגיע יום שלא נוכל לתת יחס זמן רב ואולי בכלל לא ואף לימים רבים.
אין לשים את התוכי במרכז הבית ופתאום להעבירו למקום בו הוא לבד.
אין לשים את התוכי בכלוב גדול ומרווח ואז לתת לו כלוב קטן.
בקיצור צריך מינון נכון ויציבות. זה לא שאלה של מה לעשות לטעמי זה יותר מה לא לעשות.
מאחל המון הצלחה בהמשך גידול התוכי.
טבעי שתראה אצל וטרינר דווקא תוכים בעלי בעיות.. זה בדיוק כפי שתלך לקופת חולים ותראה חולים ותפחד להיות חולה.
מריטות מגיעות בגלל סיבות רבות ומגוונות ואין שום הוכחה למיטב ידעתי בגלל מקרה X יש מריטה. אבל אם נתייחס לנסיוני
ודעתי אני חשוב שרוב מקרי המריטה הן בגלל שוני ביחס ופגיעה נפשית בתוכי.
לכן, מעבר למקלחות\ריסוס מים ותעסוקה ע"י משחקים שונים ותחלופה של המשחקים בכל זמן סביר יש לדעת בכל דבר
הנעשה עם התוכי לדאוג למינון נכון. דהיינו ואתייחס למקרה החשוב ביותר שזה זמן משחק עם התוכי הוא גם בעת שבו
יש לנו זמן בלתי מוגבל יש לדעת להגביל את היחס שלנו לתוכי בכדי שאם ויגיע יום שלא נוכל לתת את אותו היחס התוכי
יכנס למצוקה.
כמה דוגמאות.,
אין לתת לתוכי לשהות מחוץ לכלוב לזמן רב ופתאום להגיע למצב שהתוכי יאלץ להיות סגור כל היום בכלוב ולפעמים יותר.
אין לתת לתוכי יחס שעות ואז יגיע יום שלא נוכל לתת יחס זמן רב ואולי בכלל לא ואף לימים רבים.
אין לשים את התוכי במרכז הבית ופתאום להעבירו למקום בו הוא לבד.
אין לשים את התוכי בכלוב גדול ומרווח ואז לתת לו כלוב קטן.
בקיצור צריך מינון נכון ויציבות. זה לא שאלה של מה לעשות לטעמי זה יותר מה לא לעשות.
מאחל המון הצלחה בהמשך גידול התוכי.
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **