ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

החתמת ציפורי אהבה-שאלה

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
rel1800
בקיעה
בקיעה

החתמת ציפורי אהבה-שאלה

שליחה על ידי rel1800 »

שלום לכם!תמונהתמונהתמונה

יש לי שאלה:אני רוצה להחתים גוזל ציפור אהבה(להאכלת יד וכו') -באיזה שלב אני צריך לקחת אותו מהוריו?לאחר בקיעתו ולהאכיל אותו וכו', או שאפשר לחכות עד שיגדל קצת ויאכל לבדו מזון רגיל ואז פשוט להוציאו מהכלוב ולהרגילו לבני אדם.
-כמה זמן בערך מהבקיעה ועד שהתוכי אוכל בכוחות עצמו מזון רגיל?
-הפישרים שלי כל הזמן נכנסים לתא ההטלה-יכול להיות שהנקבה דוגרת (למרות שהם כלל לא אספו ענפים לבניית הקן) או שאין לי למה לחכות עד שהם לא בונים קן? (מפוזרים בתחתית הכלוב עלי דקל יבשים)

אודה מאוד למי שיוכל להשיב לי על השאלות,ובכלל תודה רבה על הכל!
אריאל. תמונה
"הדרך אל האושר היא האושר שבדרך"... בהצלחה!
יובל_תוכים
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: יובל

Re: החתמת ציפורי אהבה-שאלה

שליחה על ידי יובל_תוכים »

דבר ראשון הם צריכים עלי דקל ירוקים ולא יבשים חחומים.

ציפורי אהבה מטבעם שוההים הרבה זמן בתוך תא ההטלה גם בלי ביצים אבל תבדוק , מה יש לך להפסיד??

לשאלתך על ההחתמה:
יש לך ניסיון בהחתמות?
אני ממליץ בכל מקרה לקחת בגיל שבועיים- שלושה ולהאכיל שלוש פעמים ביום עם דייסה

אצל ציפורי אהבה העיניין לא פשוט אם תקח את הגוזל אחרי שהוא מלא נוצות ואוכל לבד וכו'... אתה כבר "פיספסת" את הגוזל הזה הוא יהיה תוקפן, יפחד ממך ורק תגרום לו נזק וחבל...
סמל אישי של משתמש
uzibu
ניצוי מלא
ניצוי מלא
אזור מכירה: מרכז
שם פרטי:: עוזי
איש קשר:

שליחה על ידי uzibu »

בנושא ההחתמה,
זה תלוי אם יש לך אומנת או לא והאפשרות שלך להאכיל מספר ארוחות ביום.
במידה ויש לך אומנת ואין לך בעיית האכלה (מספר פעמים) אתה יכול לקחת כבר אפילו בגיל שבוע.
במידה ואין לך אומנת אתה צריך לקחת בגיל שהתוכי דיי מנוצה, כפי שהמליצו בין שבועיים ככה לשלוש
יותר לכיוון השבועיים. ועדיין לדאוג למיקום בבית שהוא הכי חמים.

ציפורי אהבה יטילו לך גם בתא הטלה ריק. זה לא טוב מהרבה סיבות ולכן תדאג להם לעלים בהקדם.

במידה והם כבר הטילו שים לב לא להכניס הרבה עלים ובכך הם יכסו את הביצים ועלולים לשבור אותם.
במידה ויש ביצים ניתן לשים נסורת (מעט) לאגרף במיקום הביצים ולהכניס להם עלה שניים למען הלחות.
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
rel1800
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי rel1800 »

תודה על התשובות!
באותו עניין-אין לי נסיון בהחתמה ואין לי אומנת,אך יש לי (והרבה) את הסבלנות והאהבה להאכיל את התוכי מס' פעמים ביום.
כמה זמן אני אצטרך להאכיל אותו עד שהוא יאכל לבד אוכל רגיל?
בקשר למילוי תא ההטלה-איזה סוג עלים הכי מומלץ לשים ובאיזה מצב(ירוקים/יבשים)?
האם אני צריך לשים את העלים בתא או שהם כבר בונים קן בעצמם?
תודה!
"הדרך אל האושר היא האושר שבדרך"... בהצלחה!
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

לדעתי מאחר ואין לך ניסיון רב אתה יכול בהחלט לקחת גוזל שזה עתה החל לו ניצוי,כלומר בגיל שבועיים וחצי,בגיל הזה לא
תצטרך אומנת אם ההאכלה תתבצע כשמזג האויר יתחמם מעט ,אם אתה מתכוון כבר עכשיו להחתים אזי בלילות עדיין קר מאוד
ואי אפשר לוותר על אומנת.כדאי שתקרא קודם בנושא ותלמד באילו מצבים ובעיות אתה יכול להיתקל במהלך ההאכלה וגידול הגוזל.

לגבי העלים,אתה אמור לשים להם עלי דקל ושינגטונייה ירוקים בתחתית הכלוב,הם לוקחים בעצמם ומסדרים.במידה ויש כבר ביצים עוזי ציין שצריך להיות זהירים שהתוכים לא יכסו את הביצים וישברו אותם או פשוט יקברו אותם מתחת לעלים.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”