ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
שימוש במדגרות
מנהל: מפקחים
- tomershulman
- ביצה

שימוש במדגרות
חברה בשעה טובה קניתי מדגרה אם בבקשה אפשר להסביר לי מתי אני משתמש בה כאשר הנקבה מסיימת את סדרת ההטלה או לא לגעת רק אם משהו משתבש בקיצור מתי ?
תודה על העזרה
תודה על העזרה
- tomershulman
- ביצה

Re: שימוש במדגרות
דרך אגב עם יש לנקבה 4 ביצים והיא דוגרת על 3 לקחת את האחרונה למדגרה או עדיף לא לגעת
היי תומר,
ראשית מזל טוב על הרכישה,ציין בבקשה מאיזה סוג המדגרה.
בעיקרון כשהנקבה מסיימת את ההטלה כולה כלומר את כל הביצים אפשר לקחת את הביצים ולהעבירם להדגרה.
אתה יכול להשתמש כמובן במדגרה אם משהוא משתבש ולתת לאם לדגור במידה והדגירה מתבצעת כראוי.
לא הבנתי את השאלה לגבי הביצה הרביעית,האם אמורה לדגור על כולם ולא על שלוש ביצים,תנסה להסביר קצת יותר טוב.
ראשית מזל טוב על הרכישה,ציין בבקשה מאיזה סוג המדגרה.
בעיקרון כשהנקבה מסיימת את ההטלה כולה כלומר את כל הביצים אפשר לקחת את הביצים ולהעבירם להדגרה.
אתה יכול להשתמש כמובן במדגרה אם משהוא משתבש ולתת לאם לדגור במידה והדגירה מתבצעת כראוי.
לא הבנתי את השאלה לגבי הביצה הרביעית,האם אמורה לדגור על כולם ולא על שלוש ביצים,תנסה להסביר קצת יותר טוב.
- tomershulman
- ביצה

אלי דבר ראשון תודה על התשובה לגבי הביצה הרביעית זה ככה הנקבה דגרה רק על 3 מתוך 4 יצאו 3 גוזלים ונשארה ביצה 1 בצד
לגבי ההדגרה הבנתי לחכות ורק כאשר כל סבב ההטלה נגמר להעביר את הביצים להדגרה השאלה אם זה עדיף על דגירה של האם ואם אני לוקח את הביצים מדגיר ויש בקיעה אני חייב לשים באומנת או אני יכול להחזיר אותם לתא לטיפול האם ?
כמו כן המדגרה מסוד RCOM 20 PRO
ואת האומנת בניתי לבד לפי ההוראות באתר זה!!!
תודה
לגבי ההדגרה הבנתי לחכות ורק כאשר כל סבב ההטלה נגמר להעביר את הביצים להדגרה השאלה אם זה עדיף על דגירה של האם ואם אני לוקח את הביצים מדגיר ויש בקיעה אני חייב לשים באומנת או אני יכול להחזיר אותם לתא לטיפול האם ?
כמו כן המדגרה מסוד RCOM 20 PRO
ואת האומנת בניתי לבד לפי ההוראות באתר זה!!!
תודה
היי תומר,
ראשית יתכן שהביצה לא פורייה ולכן נעזבה,אם הדגירה הופסקה ישנה סיבה וכנראה שמהביצה הזאת לא יבקע גוזל.
לגבי הדגרה,בכל מצב שתיארת ישנם פלוסים ומינוסים,צריך פשוט להעמיד את הנתונים אחד מול השני ולקבל החלטות.
כל מגדל חייב לקבל את ההחלטות בעצמו מאחר ומה שמתאים לאחד לא תמיד מתאים לאחר.
אני אמנה את עיקר הדברים כדי להקל עליך לקבל החלטה.
הוצאת הביצים להדגרה.
יתרונות:
1. הוצאת הביצים גורמת להורים להתחיל בסבב חדש מהר יותר מאחר ואינם צריכים לדגור ולטפל בגוזלים(אפשר לקבל יותר גוזלים בשנה).
2.שימוש במדגרה כשהאם אינה דוגרת טוב וגורמת לביצים להתקלקל.
3.האם דוגרת אך לא מאכילה.
חסרונות.
1.לעיתים שימוש שאינו נכון במדגרה עלול לגרום לביצים לא להתפתח.
2.האכלת הגוזלים מרגע הבקיעה מצריך ניסיון ופעולה זאת עלולה לגרום למות הגוזלים.
3.שיעבוד-בשבוע הראשון יש להאכיל בזמנים קבועים כל שעתיים .
הערה.
האומנת (חייבת להיות מדוייקת מאוד),מומלץ לרכוש ממיר מתח 220/12V ומצבר טעון למקרים של הפסקת
חשמל שגם היא עלולה לגרום לנזק לביצים.
אין אפשרות להחזיר גוזלים לתא ההטלה,ההורים יהרגו אותם או שיתנו להם לגווע ברעב.
ראשית יתכן שהביצה לא פורייה ולכן נעזבה,אם הדגירה הופסקה ישנה סיבה וכנראה שמהביצה הזאת לא יבקע גוזל.
לגבי הדגרה,בכל מצב שתיארת ישנם פלוסים ומינוסים,צריך פשוט להעמיד את הנתונים אחד מול השני ולקבל החלטות.
כל מגדל חייב לקבל את ההחלטות בעצמו מאחר ומה שמתאים לאחד לא תמיד מתאים לאחר.
אני אמנה את עיקר הדברים כדי להקל עליך לקבל החלטה.
הוצאת הביצים להדגרה.
יתרונות:
1. הוצאת הביצים גורמת להורים להתחיל בסבב חדש מהר יותר מאחר ואינם צריכים לדגור ולטפל בגוזלים(אפשר לקבל יותר גוזלים בשנה).
2.שימוש במדגרה כשהאם אינה דוגרת טוב וגורמת לביצים להתקלקל.
3.האם דוגרת אך לא מאכילה.
חסרונות.
1.לעיתים שימוש שאינו נכון במדגרה עלול לגרום לביצים לא להתפתח.
2.האכלת הגוזלים מרגע הבקיעה מצריך ניסיון ופעולה זאת עלולה לגרום למות הגוזלים.
3.שיעבוד-בשבוע הראשון יש להאכיל בזמנים קבועים כל שעתיים .
הערה.
האומנת (חייבת להיות מדוייקת מאוד),מומלץ לרכוש ממיר מתח 220/12V ומצבר טעון למקרים של הפסקת
חשמל שגם היא עלולה לגרום לנזק לביצים.
אין אפשרות להחזיר גוזלים לתא ההטלה,ההורים יהרגו אותם או שיתנו להם לגווע ברעב.
- tomershulman
- ביצה

תודה רבה על התשובה