ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

כלמידיה

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
tripleA
ביצה
ביצה

כלמידיה

שליחה על ידי tripleA »

שלום לכולם
קראתי באחד הנושאים בפורום על מחלת התוכים כלמידיה.
השאלה היא אם יש בכלל צורך לבדוק את התוכים שלי? (תוכונים וקוקטיילים פראיים).
במידה וחס וחלילה מישהו מהתוכים חולה, זה מדביק את שאר התוכים? והאם הם יכולים לחיות עם המחלה?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: כלמידיה

שליחה על ידי eli_lea »

האופן עקרוני מחלת הכלמידיה נפוצה מאוד ,הנתונים מראים שכל תוכי שלישי נושא את החיידק.
בדרך כלל התוכים הקטנים והבינוניים לא נבדקים ע"י מגדליהם על אף שהם אלו שבדרך כלל נושאים את החיידק יותר מאשר תוכים גדולים.
החיידק עובר באויר,בנשימה מתוכי לתוכי,באבק הנוצות ,בכלי האוכל ובצואה.
תוכים רבים נושאים את החיידק (נשאים) ללא כל סיפטומים ויכולים לחיות חיים מלאים ללא כל בעייה.
בדרך כלל המחלה מתפרצת אצל תוכים שעברו סטרס (עקה) מסיבה כלשהיא או שמערכת החיסונית שלהם נפגעה.
במידה ויש לך להקה הטיפול קשה מאוד ולא תמיד מוצלח,בדרך כלל הטיפול ניתן במים למשך 45 יום.
לתוכים בודדים אפשר לתת את הטיפול בפה או בזריקות וזהו טיפול יותר יעיל ומוכח.
tripleA
ביצה
ביצה

שליחה על ידי tripleA »

תודה רבה.
אז מה שאתה אומר זה שאין סיבה להיות פרנואיד...?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

עניתי לאלמוגי לגבי הבדיקות שביצעה לתוכי שלה ,אני יכול להגיד לך שישנם מגדלים רבים שמודעים לנשאות של התוכים שלהם ולא
מתרגשים או מטפלים בנשאות ,וישנם הרבה אחרים שכן מקפידים ומטפלים,כל מגדל פועל על פי ראות עיניו.

קיבלנו תוצאות בדיקת דם
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”