ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

מתחלפים בכלובים

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
אלמוגי
פוקח עיניים
פוקח עיניים

מתחלפים בכלובים

שליחה על ידי אלמוגי »

בגלל שאני עכשיו בחופש אז אני משאירה את הכלובים של בר ומיגל פתוחים 24 שעות והם מסתובבים חופשיים כשבכל מקרה הם לא עוזבים את איזור השולחן עם הכלובים.
עכשיו כשנכנסתי לחדר אני רואה שבר יושבת בניחותא בכלוב של מיגל, ומיגל מתלהב בכלוב של בר.
זה צריך להאיר אצלי נורה כלשהי? אני צריכה להתערב בזה? ומה כשאצטרך לחזור לצבא ושוב הם יהיו סגורים בכלוב?? להחליף בינהם? לא להחליף?
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: מתחלפים בכלובים

שליחה על ידי eli_lea »

אלמוגי אני חושב שהסקרנות והרצון לחקור מתגברת אצלם,ממש כמו ילדים קטנים שמנסים את הצעצוע של האחר.
אני לא חושב שאת צריכה לעשות שינויים מהותיים אך יפה שהבחנת והתייחסת לזה.
לדעתי עלייך ליצור שינויים אצלם בכלוב,אולי החלפת צעצועים בין הכלובים יספקו להם מעט יותר גירויים שכנראה הם זקוקים להם.

מעבר לכך אני אישית לא אוהב שינויים קיצונים באורח החיים של בעלי החיים,כלומר הכל צריך להיות במידה,הם הרי לא מבינים שאלמוגי חוזרת לבסיס ושעד עכשיו היתה לך אפשרות לתת להם לשהות מחוץ לכלוב כאוות נפשם,אומנם בתוכים מסוגים קטנים הבעייה פחותה אך אני נוטה לחשוב שגם תוכים כקוקטילים וציפורי אהבה עלולים להגיב לא טוב לשינויים כאלה.
אני מציע לך ובכלל למגדלים לנסות ולשמור על אורח חיים מסודר פחות או יותר,כמובן שבחופשים מתאפשר לנו יותר לשחק עימם ואנו מנצלים זאת אך כדאי גם להחזירם לכלוב ולסגור אותם כי זהו חלק בלתי נפרד מאורח החיים ביום יום,המטרה היא לא לתת להם תחושה של נטישה או הענשה כשלפתע אנו חוזרים לשיגרה והם אמורים לחזור לכלוב סגור ללא יחס כבעבר.
סמל אישי של משתמש
אלמוגי
פוקח עיניים
פוקח עיניים

Re: מתחלפים בכלובים

שליחה על ידי אלמוגי »

תודה אלי. לא חשבתי על זה ככה. אז כבר מעכשיו אני 'אחזיר' אותם בהדרגה לשגרה. ואעשה להם כמה שינויים קטנים בכלובים.

תודה מכל הלב.
תמונה
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”