הוא 3 שבועות אצלי
בן 3 חודשים
בהתחלה בתקופת ההתרגלות שלו הוא היה שקט
היום הוא כבר יותר מרגיש בבית, משתולל בבוקר שיוציאו אותו מהכלוב , יש תקשורת בקיצור...
אבל ההתפתחות שלו בזמן האחרון היא לרעה
לא משנה מה אני עושה הוא לא מוכן לבוא ליד כשהוא בתוך הכלוב
וגם כשהוא אצלי ביד הוא לא נותן שילטפו אותו
אבל בכלל בכלל בכלל, ברגע שאני מחזיק אותו ביד אחת ומלטף אותו עם השנייה,
הוא פשוט נושך את היד השנייה, אבל לא נושך כדי לפגוע אלא כדי להיתפס ולטפס עליה
אין מצב שהוא נותן שילטפו אותו, וכשחברה שלי מתקרבת אליו, משום מה הוא נהיה תוקפני
אני יודע שהג'אקו נקשר יותר לבן אדם אחד, אבל העניין הוא שהוא נושך גם אותי כשהיא מתקרבת
מה אני עושה ?
אני ממש מבואס מהעניין, אני לא רוצה שהוא יתרגל להתנהגות הזאת כי זה ממש אבל ממש ממש לא מקובל עליי
זה הדבר האחרון שהייתי רוצה מחיית מחמד.
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
התפתחות של הג'אקו שלי
מנהל: מפקחים
Re: התפתחות של הג'אקו שלי
סבלנות חבר-הזמן קצר ליצירת אימון.
לא בכוח
תמשיך לטפל בו תוך הזברים
לא בכוח
תמשיך לטפל בו תוך הזברים
אז מה אתה אומר בעצם
לא בכוח בכלל ?
ז"א לא להרים אותו כי הוא לא רוצה לעלות ליד לבד
לא ללטף אותו כי הוא לא אוהב ליטופים
אז מה כן לעשות איתו ?
לא בכוח בכלל ?
ז"א לא להרים אותו כי הוא לא רוצה לעלות ליד לבד
לא ללטף אותו כי הוא לא אוהב ליטופים
אז מה כן לעשות איתו ?
כדי לפתור את הבעייה צריך לדעת מהו הגורם.ואת זה אתה צריך לגלות.
יש הבדל בין נשיכה לבין אחיזה עם המקור לטיפוס על היד,מאחר והוא אינו עולה על היד בתוך הכלוב אבל משתולל שתוציאו אותו
הוציאו אותו רק כשיעלה על היד,הכנס את היד לא על מנת לתפוס אותו ולהוציאו,הכנס את היד בצורה כזאת שלא תהיה "מאיימת" ותן לו להגיע אליך,שים צ'ופרים ביד וגרום לו להיות רגוע,הוא יגיע ויעלה עם סבלנות,אם זה יתבצע בלחץ ובכוח כך גם התוכי יתנהג ,וזוהי כנראה הסיבה שהוא הופך לתוקפן כששולחים לעברו יד,הוא צריך להיות בטוח שהיד לא באה לעשות לו דברים שהוא אינו רוצה או שגורמים לו לפחד וחרדה.
תהיה סבלני ותן לזה זמן,כפי שאמרתי לא בלחץ ולא לגרום לו להתרוצץ בכלוב על מנת לתפוס אותו.
לגבי זה שהתוכי משתולל בכלוב שיוציאו אותו כפי שציינת עליך דווקה במקרים כאלה להתעלם ממנו,עליכם להגיב לתוכי אך ורק כאשר הוא שקט,התוכי מהר מאוד למד שהתנהגות כזאת מביאה לכך שיקבל תשומת לב .
לגבי ליטופים,התוכי יתן ללטפו כאשר הוא יחוש נינוח ומאמין שלא יאונו לו רע,אם הוא אינו רוצה כרגע ולא נותן ללטף אז אל תלטף,תחכה עם הליטוף,ביחד עם קניית האמון הוא גם ירגע ויתן לך ללטף.
תקרא את המאמר אולי זה יתן לך קצת מידע כיצד לפעול עם התוכי כדי להגיע עימו למצב שהוא חברותי לכולם.
שינוי התנהגות של תוכי נושך.
התנהגות תוכים ואילוף
יש הבדל בין נשיכה לבין אחיזה עם המקור לטיפוס על היד,מאחר והוא אינו עולה על היד בתוך הכלוב אבל משתולל שתוציאו אותו
הוציאו אותו רק כשיעלה על היד,הכנס את היד לא על מנת לתפוס אותו ולהוציאו,הכנס את היד בצורה כזאת שלא תהיה "מאיימת" ותן לו להגיע אליך,שים צ'ופרים ביד וגרום לו להיות רגוע,הוא יגיע ויעלה עם סבלנות,אם זה יתבצע בלחץ ובכוח כך גם התוכי יתנהג ,וזוהי כנראה הסיבה שהוא הופך לתוקפן כששולחים לעברו יד,הוא צריך להיות בטוח שהיד לא באה לעשות לו דברים שהוא אינו רוצה או שגורמים לו לפחד וחרדה.
תהיה סבלני ותן לזה זמן,כפי שאמרתי לא בלחץ ולא לגרום לו להתרוצץ בכלוב על מנת לתפוס אותו.
לגבי זה שהתוכי משתולל בכלוב שיוציאו אותו כפי שציינת עליך דווקה במקרים כאלה להתעלם ממנו,עליכם להגיב לתוכי אך ורק כאשר הוא שקט,התוכי מהר מאוד למד שהתנהגות כזאת מביאה לכך שיקבל תשומת לב .
לגבי ליטופים,התוכי יתן ללטפו כאשר הוא יחוש נינוח ומאמין שלא יאונו לו רע,אם הוא אינו רוצה כרגע ולא נותן ללטף אז אל תלטף,תחכה עם הליטוף,ביחד עם קניית האמון הוא גם ירגע ויתן לך ללטף.
תקרא את המאמר אולי זה יתן לך קצת מידע כיצד לפעול עם התוכי כדי להגיע עימו למצב שהוא חברותי לכולם.
שינוי התנהגות של תוכי נושך.
התנהגות תוכים ואילוף