ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

עוד קצת שאלות של מגדלים מתחילים

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
ציפציפורה
ביצה
ביצה

עוד קצת שאלות של מגדלים מתחילים

שליחה על ידי ציפציפורה »

ברצוני לשאול כיצד יודעים לקבוע את גילו של התוכי? נאמר לנו שהקוקטייל שקנינו הוא בן שלושה חודשים. כמו שכבר כתבתי הוא ישן המון המון. האם שינה היא פונקציה של גיל? כלומר, האם ככל שהצפור היא יותר קרובה לגיל של גוזל היא ישנה יותר או לחילופין זקנה יותר היא ישנה יותר? אני מאד מקווה שהשינה המרובה של ספארקי הקוקטייל שלנו אינה נובעת מאיזה מצב של מחלה. אני מניחה שאם זה היה הסיפור כבר היה מופיע משהו אחרי שבוע ימים כזה, לא? האם יש משמעות לכך שהוא ישן כאשר ראשו מסובב כלפי הגב שלו והמקור שלו מוכנס פנימה אל החזה?
כמו כן הוא אוכל ממש מעט. אינני יודעת כמה ציפור בגילו צריכה לאכול, אבל הוא מתעורר, מנקר לא הרבה וגם אינו מוכן לאכול כפי שכתבתי פירות וירקות ואת הכופתיות אני מרסקת לו ממש עד דק ומערבבת לו בתוך הזרעונים שלו כדי שמשהו מהויטמינים הוא כן יספוג. אני שבה ומדגישה שאנחנו מתעסקים איתו הרבה וקשה להניח שהשינה המרובה שלו היא משעמום. הוא עדיין די מפוחד וחושש ממשחקים מצלצלים או צבעוניים וגם על הנדנדה הוא לא עולה. גם מבחינת הציוצים לא השתנה הרבה. הוא מצייץ ממש ממש מעט ומאד עדין וחלש. רק כאשר הוא רעב הוא מצייץ ואז אנחנו עוזרים לו להגיע אל הקערית (הוא אוהב לישון על גבי גג הכלוב ופוחד לעוף לרצפה לבד) כבר למדנו להכיר את הרצונות שלו וכמו שציינתי הוא מצייץ רק כשהוא רעב, מנקר לא הרבה ואז ממהר לישון שוב. כמו שכתבתי זה נמשך כך כבר כמעט עשרה ימים שהוא אצלנו. הוא מאד עדין, שקט, מופנם ו...ישנוני. לפעמים לפעמים הוא חוקר את הסביבה. מדדה על הרצפה והולך לסקור את השטח אבל עדיין לא בביטחון.
השאלה היא האם כל זה מכיוון ש....
הוא צעיר מדי? זקן מדי?
עדיין פוחד מאד?
חלילה, חולה?
או שזה אופיו פשוט ויש גם תוכים כאלה שלא ממש אוהבים לשחק ופעלתנים ויותר מנקרים קצת אוכל והרבה ישנים?
סליחה על המכתב הארוך אבל נודה לכם אם תתיחסו לשאלות ותשכילו אותנו.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: עוד קצת שאלות של מגדלים מתחילים

שליחה על ידי eli_lea »

אני אנסה לענות על שאלותייך לפי הסדר אבל לא בהכרח.

ראשית גוזלים טרם גמילה נוטים לישון מעט יותר מתוכים בוגרים יותר,טבעי לחלוטין צורת השינה שאת מתארת עם הראש אחורה.
לגבי המזון,נראה שהוא די עושה טובה כשהוא אוכל,בדרך כלל התוכים לא אוכלים כמויות אך אוכלים ברצון.
לא הבנתי את הקטע של העזרה להגיע לקערית המזון,האם הוא בעצמו לא מגיע?או שאחרת הוא לא אוכל?
לגבי הנדנדה והצעצועים אלו תופעות טבעיות שאינם מדאיגות באופן כללי,לעיתים קרובות ישנה רתיעה מצעצועים ומחפצים "מוזרים".

לגבי השינה ,יש משהוא בתיאור שהוא מעבר לשינה רגילה,אני מרגיש מדברייך שתחושת הבטן שלך אומרת שמשהוא לא תקין.
קוקטיל אמור לחיות הרבה שנים באושר ובפעילות,מאחר שכך ודאגתך רבה אני מציע בחום לקחתו לבדיקה וטרינרית.
הבדיקה צריכה להיעשות אצל וטרינר המתמחה בחיות אקזוטיות וכמובן ציפורים (לא כלבים וחתולים) כדוגמת וטרינר האתר ד"ר
גדי שרביט,את יכולה בהחלט להתקשר אליו ולקבל פרטים ואם איזור מגורייך מרוחק מאוד אני מאמין שתקבלי ממנו פיתרון הולם.

בהצלחה ועדכני אותנו בבקשה.

אגב שאלת בעבר לגבי איות השם -

קוקטייל-Cocktail
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”