ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

שתן בצואה האם הגיוני?

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
יובל93
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: יובל

שתן בצואה האם הגיוני?

שליחה על ידי יובל93 »

לפני כמה ימים שמתי לב שמיקי שותה קצת יותר מהרגיל , לדעתי זה בגלל החום וסוף החורף שגורמים לו לשתות יותר תקנו אותי אם לא .
האם זה הגיוני שבצואה שלו יש גם שתן? כי אני יודעת שבדר"כ אין להם שתן כי הם משתמשים בנוזלים לגוף .
על העיתוק יש ממש כתמים קטנים של נוזל . האם זה נורמלי בגלל עלייה בחום ושתייה יותר מרובה ?
(ההתנהגות שלו רגילה .. )
ד.א ריסקתי לו את הכופתיות עם פטיש לחתיכות קטנות יותר, ואני מוציאה לו את הגרעינים כל יום בערך ב6-7 בערב ומחזירה בבוקר בינתיים הוא לא ממש אוכל מזה רק אם אני נותנת לו ממש פירור של זה הוא "טועם" ..
תודה יובל !
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: שתן

שליחה על ידי eli_lea »

בוודאי שהגיוני,מאחר ולתוכי ביב יחיד ממנו הוא פולט גם את השתן וגם את הצואה את רואה את הנוזל השקוף .
הלשלשת בנויה מהחלק הגבישי (במרכז) ,מסביב אורט,מלח חומצת שתן (לבן) ולבסוף השתן (בהיר) .
ככל שהתוכי יאכל מאכלים רכים המכילים נוזלים רבים או לחילופין ישתה מים רבים את תראי את השתן בכמות גדולה יותר.
הם משתמשים בנוזלים לגוף בדיוק כמונו ואת העודפים פולטים החוצה.
סמל אישי של משתמש
shai30
בקיעה
בקיעה

Re: שתן בצואה האם הגיוני?

שליחה על ידי shai30 »

הרבה זמן באמת רציתי לדעת מזה הלבן בצואה
אבל לא יצא לי לשאול ועכשיו יש לי תשובה
רק
1. מה זה אורט ?
2. מלח של חומצת שתן או מלח וחומצת שתן ?

בברכה

שי
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

מה שאנחנו רואים בצואה אלו שלושה חלקים עיקרים שהם :

1. הצואה (החלק הגבישי במרכז) שצבעה בדרך כל חום כהה או בהיר ויכול אף להשתנות לירוק (תלוי במזון ).
2. מסביב (אורט) בצבע לבן -חומצת שתן -פסולת בעלת מרקם לבן מהכליות .
3. מסביב לכל נוזל בהיר -שתן ,כמות השתן מושפעת אף היא מכמות הנוזלים שהתוכי צורך או מכמויות הנוזלים במזונות אותם הוא אוכל.
סמל אישי של משתמש
shai30
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי shai30 »

תמונה תמונה תמונה
תמונה
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”