ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

פלפל חריף לתוכי

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
רויתאילן
ביצה
ביצה

פלפל חריף לתוכי

שליחה על ידי רויתאילן »

שלום אני ובעלי קנינו תוכי ג'אקו לפני 3 שבועות. הוא בערך בן 7 חודשים. עד אתמול הוא שר שרק ורקד וגם ניסה לומר כמה מילים.
אתמול בעלי קנה לו אוכל מכפר קאסם ובאוכל היו מעורבים המון פלפלים חריפים מאד. (רק עכשיו שמנו לב שזה חריף)
מאתמול התוכי בדיכאון לא שותה ולא אוכל. כרגע נתתי לו לשתות עם מזרק והוא שתה כוס שלמה. הוא גם מנסה לצרוח אבל לא יוצא לו קול.
האם מותר להם פלפל חריף??? כרגע זרקתי הכל. הבאנו לו גם אבן סידן חדשה . עכשיו הוא מתחיל לחזור לעצמו אחרי שהוא שתה. מישהו יכול לענות לי אם זה בכלל מותר לתוכי??
נערך לאחרונה על ידי uzibu ב 03 מאי 2009 20:48, נערך פעם 1 בסך הכל.
סיבה: כותרת -חובה כותרת אינפורמטיבית
סמל אישי של משתמש
uzibu
ניצוי מלא
ניצוי מלא
אזור מכירה: מרכז
שם פרטי:: עוזי
איש קשר:

Re: פלפל חריף לתוכי

שליחה על ידי uzibu »

ראשית שימו לב לחוקי הפורום וכתבו להבא כותרת אינפורמטיבית.

באופן כללי מותר פיפל חריף לתוכי. בנוגע פעילות התוכי יתכן והיא אינה קשורה או שהיא קשורה לפילפלים
ולא בגלל היותם פיפלים אלא בגלל שיש איתם בעיה. הייתי נמנע מרכישת מזון בכפר קאסם ובכלל..
כמו כן, פיפלים חריפים רצוי אם כבר לתת אז את הפיפלים היבשים שאיתם משתמשים בתערובת.

הכי חשוב אם יש בעיה עם התנהגות כללית של התוכי מבחינת תפקוד יש לפנות לוטרינר באופן מיידי.
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
סמל אישי של משתמש
vnbvk
בקיעה
בקיעה
אזור מכירה: ירושלים
שם פרטי:: אסף
איש קשר:

שליחה על ידי vnbvk »

אל תקנו בכפר קאסם שום דבר חוץ מציוד כמו כלובים בתי הטלה כלי אוכל מיים לא יותר מזה .
בהצלחה בגידול וברוכים הבאים .
תמונה
סמל אישי של משתמש
shiponix
גוזל
גוזל
אזור מכירה: מרכז
שם פרטי:: דיויד

שליחה על ידי shiponix »

אני רוצה לנסוע לכפר קאסם בשבת. לקנות כלובים.

בכל מקרה, לנו יש פלפלים חריפים ירוקים שאני נותן לגוזלים.. אני חושב שהפלפל עצמו לא חריף, שזה הגרעינים שלו בפנים אולי? הם אוכלים את הקליפה בלי בעיה..
תמונה
רויתאילן
ביצה
ביצה

שליחה על ידי רויתאילן »

תודה על התשובות. הפלפלים מאד מאד חריפים. ומאז לא יוצא לו קול. הוא מנסה לצרוח ולא יוצא לו. אבל הוא חזר לשחק היום וקצת לרקוד. אם מצבו לא ישתפר ניקח אותו לוטרינר. תודה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אין כל קשר לפילפל חריף ולקולו של התוכי,התוכים אוכלים את הפילפל סודנייה היבש ללא בעייה ואין להם את הקולטנים שיש לנו לבני האדם
ולכן הם לא חשים כלל בחריפות,אגב לתוכים אין מיתרי קול אלא תיבת תהודה והם משתמשים בהוצאת אויר והשרירים לווסת את השמעת הקול.
בכל מקרה , יתכן ואין קשר ישיר לאוכל והעניין מקרי לחלוטין, כדאי להשגיח מאחר והתופעות יכולות להיות קשורות לבעיות במערכת הנשימה.
את יכולה להתייעץ עם ד"ר גדי שרביט ולקבל חוות דעת מקצועית בפורום מענה מקצוועי .
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”