ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

מכון אדלר להורים חדשים לתוכים

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
ציפציפורה
ביצה
ביצה

מכון אדלר להורים חדשים לתוכים

שליחה על ידי ציפציפורה »

או.קיי. אז נרגעתי בענין השארות בכלוב בשעות הבוקר.
באמת לספארקי יש הכל בכלוב. אוכל. צעצועים. שתייה. וכמו שכתבתי הטלביזיה נשארת דלוקה על ערוץ הופ. הוא נורא אוהב את הצלילים והצבעים.
שאלה: כשאנחנו בבית אנו שמים את הכלוב שלו כשהוא בתוכו על אדן המרפסת. המרפסת בטוחה ומסורגת והכלוב מוגן. הוא מאושר להיות באויר ושורק לציפורים וגם אוכל הרבה יותר טוב כשהוא בחוץ. לפעמים נדמה לי שהשריקות שלו הן אולי שריקות תסכול ורצון לצאת לחופשי. אבל אני בטח טועה. לא? אז השאלה האם מותר ורצוי להשאיר את הכלוב במרפסת עד לשעה שאנחנו חוזרים, בהנחה כמובן שמזג האוויר מאפשר זאת? על גג הכלוב אני שמה לו מעין כיסוי אוורירי שמגן מפני השמש.
שאלת השאלות מתחילה עם חזרתנו הביתה. כמו שכבר כתבנו מרוב רצון לפצות על שעות החסר בבוקר אנחנו מפנקים אותו יותר מידי וכמו ילד הוא לא יודע גבולות מה מותר מה אסור ומנצל זאת וגם בסופו של דבר זה בטוח לרעתו. אנחנו פותחים לו את דלת הכלוב ומייד הוא מסתער עלינו, קופץ עלינו ולא מוכן לעזוב ולרדת מהכתף שלנו. אנחנו נורא מנסים להוריד אותו משם. לשחק איתו במגרש המשחקים הפתוח שלו עם כל מיני דברים מסקרנים. מנסים לתת לו צ'ופארים טעימים, אבל אין. זה לא עוזר. הוא מוכן לרעוב כל היום. מוכן לוותר על הכל ובלבד שלא נוריד אותו מהידיים. לפעמים נדמה לי שהוא חי מאהבה ופינוק ולא מאוכל. זה ממש ככה. וזה כל כך מחמיר את הלב. הצורך הזה שלו באהבה שפשוט קשה לסרב לו. ועם הזמן הוא פיתח טאקטיקות כאלה שבשום פנים אין דרך להוריד אותו מעלינו. הוא בורח לנו על הגב ואנחנו לא מצליחים לתפוס אותו.
אז נוצר מצב שמרגע שאנחנו בבית אנחנו כל הזמן מעבירים אותו מאחד לשני כדי שהאחר יוכל לנוח ממנו. או שבאין ברירה מכניסים אותו שוב לכלוב ונמסים מצפצופי התחינות שלו. ממש כמו מיאו של גור חתולים.
האם יש שיעור בחינוך להורים מתחילים? מרוב רצון להיטיב איתו אנחנו עושים את כל השגיאות וגם ככה בטח כשהוא יגדל הוא יספר לפסיכולוגית שלו איזה הורים חרא היינו לו בילדותתמונה
סמל אישי של משתמש
lea
פוקח עיניים
פוקח עיניים

Re: מכון אדלר להורים חדשים לתוכים

שליחה על ידי lea »

פינוק יתר "פוגע" לא במעט
גם עם תוכים צריכים להיות אסרטיביים,

ציטוט
"שבאין ברירה מכניסים אותו שוב לכלוב ונמסים מצפצופי התחינות שלו. ממש כמו מיאו של גור חתולים."

את כותבת כשאין ברירה אתם כ-ן מכניסים אוו לכלוב,
תני לראש לדבר לפעמים ולא ללב, ממש כמו בטיפול בילד,עם גבולות וחינוך תוך כדי שמירה על בריאותם ואושרם.

בהצלחה.
דברי חכמים
"אל תחפש את הדרך אל האושר, חפש את האושר שבדרך" (אלמוני).

תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

כדי שתוכי ישהה על הכתף צריכה להיווצר מערכת יחסים טובה,רבים נוהגים לשים את התוכי על הכתף כי זה נוח(היד לא תפוסה) וזה
נחמד להסתובב עימו כך וכמובן לתוכי הכי נחמד כי הוא גבוה והוא רואה הכל ממש כמו שהוא אוהב וגם קרוב אלינו.
לאט לאט אנחנו הופכים ל"מעמד" של התוכי,המצב האופטימלי זה לחבר לכתף גם כלי אוכל ומים ולהמשיך בשיגרת חיינו.. תמונה
אבל ברצינות,תוכי לא אמור להיות על הכתף אלא אם כן הוא ממושמע,כלומר תוכי שנמצא על הכתף ומגישים לו את האצבע אפילו בלי לומר
מילה והתוכי עולה.במידה וזה לא כך לא להרשות לתוכי לעלות על הכתף.
כדאי מאוד שתעבדו על זה כבר עכשיו,לחסום לו את הדרך כשהוא מטפס מהיד לכתף ולא להרשות לו פשוט להיות עיקביים לאורך זמן.
ככלל תוכים אוהבים מאוד לרצות את בעליהם,הם אוהבים כמובן את התשבוחות ואת הצ'ופרים ,לכן רצוי וכדאי לנצל את הרצון הרב לגרום לתוכי
להתנהג בצורה שתהיה נוחה לנו,בסך הכל אם לנו יהיה נוח וטוב גם לתוכי יהיה נוח וטוב.
בסך הכל רוב התוכים מאוד אינטלגנטים וחלקם יעשו הכל על מנת לקבל תשומת לב,מהר מאוד הם למדים שציפצוף או שריקה גורמים לכם לרוץ ולפתוח את הכלוב,מאותו הרגע השימוש בזה לא יפסק.ממש כמו שלאה ציינה לגבי תינוקות ,תינוק שירצה תשומת לב יבכה רק כדי שהאם תהיה לידו.אני מציע שתקחו הכל בפרופורציה,כל דבר שהוא אובר כולל פינוק בסופו של דבר יפגע בשני הצדדים גם בכם וגם בתוכי,הכל צריך להיות במידה,זמן למשחקים,זמן לשהיה בכלוב (גם אם אתם בבית) וזמן לעבודה ביחד על הדברים החשובים.
נסו למצוא מעמד או משענת כסא עליו התוכי יוכל לעמוד ועבדו עימו על "עלה" "רד" .עשו את זה במקום שקט ולא באיזור הכלוב.
לא צריך יותר מעשר דקות ביום ,תכינו צ'ופרים מיוחדים לזמן הזה והרבה תשבוחות.התוכי בעצמו יחכה לזמן הזה כדי להיות שותף במשחק.
המטרה היא להגיע למצב שבפקודה התוכי יעלה וירד ,בהתחלה ממשענת הכסא ולאחר מכן מהכלוב ולבסוף אף מהכתף שהיא המקום הקשה ביותר להורדה.

בהצלחה.
ציפציפורה
ביצה
ביצה

שליחה על ידי ציפציפורה »

או. קיי. תודה אז הבנו מה לא.
אבל מה כן?
איך?
כלומר, לא היינו בבית כל הבוקר.
אנחנו חוזרים.
לא לפתוח לו את דלת הכלוב?
ואם כן והוא רץ אלינו, מטפס, עף?
ועד לשעות הערב, מה עושים איתו?
ובין לבין כמה להשאיר אותו בכלוב?
ולגבי ההשארה על אדן המרפסת בשעות הבוקר- האם זה בסדר?תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

[quote="2435";p="52645"]או. קיי. תודה אז הבנו מה לא.
אבל מה כן?
איך?
כלומר, לא היינו בבית כל הבוקר.
אנחנו חוזרים.
לא לפתוח לו את דלת הכלוב?
ואם כן והוא רץ אלינו, מטפס, עף?
ועד לשעות הערב, מה עושים איתו?
ובין לבין כמה להשאיר אותו בכלוב?
ולגבי ההשארה על אדן המרפסת בשעות הבוקר- האם זה בסדר?תמונה[/quote]

כמובן שאין בעייה עם פתחת הכלוב כשמגיעים הבייתה,אתם יכולים לפתוח את הכלוב ולהתייחס אליו,זה טבעי מאוד שהתוכי ישמח
לקראת בואכם וזה מראה על קשר טוב,צריך לקחת בחשבון ששינויים ביחס ובכלל לא אהובים במיוחד לכן חשוב לעשות כל שינוי
בהדרגה ובסבלנות,אפשר לשחרר אותו אך לא לתת ו לעלות על הכתף,אל תעשו את המהלך שהתוכי יחוש כאילו מענישים אותו פשוט
נסו להסב את תשומת ליבו לדברים אחרים.
חלק מהזמן שאתם בבית בהחלט התוכי יכול לשהות בכלוב,אם הוא יצייץ וינסה לצאת אל תתייחסו,חכו מעט עד אשר הוא נרגע ורק אז שחררו אותו שוב,פשוט לא לתת לתוכי לקשר בין התנהגות מסויימת ליחס או הוצאה מהכלוב.

לגבי תעסוקה עד שעות הערב,התוכי צריך להעסיק את עצמו ואנו צריכים לתרום בכך שנמצא את הצעצועים הנכונים ואת המשחקים שהוא אוהב,כמו שציינתי חלק מהזמן אפשר לעבוד איתו על פקודות כגון "עלה" "רד" וכו',וחלק מהזמן אפשר לשחק עימו במגרש המשחקים .

אין כל בעייה במיקום שציינת אך חייבים לדאוג שהתוכי מוגן ומוצל.
ציפציפורה
ביצה
ביצה

שליחה על ידי ציפציפורה »

תודה רבה על התשובות
המצב האופטימלי מבחינתנו הוא שספארקי יהיה חופשי בינינו, ישחק וכו' מבלי שיתעלק לנו על הכתפיים
שאלה: האם בזמן שהכלוב במרפסת רצוי לשים כלי עם זרעונים לציפורים אורחות? האם ציפורים בכלוב נהנים מחברה כזו, או שזה מתסכל אותן לראות ציפורים בחוץ? אולי זה מפחיד אותן?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

מבחינת פחד מציפורים,כל תוכי מגיב אחרת בהתאם לאופיו,בדרך כלל גם אם מפחדים הם מתרגלים די מהר.

מבחינה בריאותית עדיף שכמה שפחות ציפורי בר יהיו בקירבתו,לעיתים ציפורי בר נושאים מחלות ועלולים להעבירם לתוכי.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”