ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

האם נכון הדבר?

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
אביבה
פוקח עיניים
פוקח עיניים

האם נכון הדבר?

שליחה על ידי אביבה »

שמעתי לא פעם ממגדלים שג'אקו נקבה נקשרת יותר לבעלים ממין זכר
וג'אקו זכר, נקשר יותר לבעלים ממין נקבה.
האם יש ממש בדברים אלה?
אלון
גוזל
גוזל

Re: האם נכון הדבר?

שליחה על ידי אלון »

אני לא שמעתי מעולם על דבר שכזה,לדעתי אין הבדל בין המינים להתקשרות הג'אקו לבעליו,
לגבי האקלקטוס לדוגמא הנקבה אגרסיבית יותר מהזכר כלפי המגדל ולא משנה מינו של המגדל.

לסיכום אני קשור לאישתי - נושא לדיון ומחקר....תמונה
גם תמיד אומר בבית את המילה האחרונה - כן אישתי,והולך זקוף בבית מתחת לשולחן....תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

איני חושב שיש קשר,גם לא מצאתי מאמרים בנושא שמעידים בברור על משיכה וקירבה
בין הגאקו לבין בני המין האנושי,אגב גם בנושא די קרוב שבו נאמר שהגאקו הוא תוכי של אדם אחד
לא מצאתי הסברים מפורשים,אני מאמין שהתוכי יבחר אחד מבני המשפחה ולא במקרה את המטפל בו
כאחד שיהיה הכי קרוב אליו בדיוק כפי שלכלב תהיה העדפה בבית כלפי המטפל והקרוב אליו ביותר.
סמל אישי של משתמש
אווה
פוקח עיניים
פוקח עיניים

שליחה על ידי אווה »

אני דווקא שמעתי הרבה פעמים את האגדה הזאת, במיוחד ממגדלים צעירים ,שחזרו על זה כל כך הרבה פעמים שבסוף נהפך "לאמיתות".
הג'אקואים ציפורי להקה.בטבע יש להם קשרים עם המשפחה המורחבת, וגם עם להקות אחרות.
יחסים עם הרבה ציפורים בטבע ותקשורת ביניהם מאפיינים את הג'אקו.
התקשרות לבני אדם אינם תכונה מולדת אצלם. מכיוון שהוא נמצא בשבי אין לו ברירה ויוצר קשר עם האדם.לוקח להם זמן לפתח יחסי קירבה אפילו עם המטפל.זה לא מספיק שנותנים אוכל ומים, צריך לזכות באמון שלהם.(בזה נראה לי הם דווקא שונים מהכלב).
התחושה שיש לו ללהקה מאוד חשובה לבריאות ומצב הנפשי של הג'אקו.את האמון שלהם צריך להרוויח.הם חשדניים , וזהירים מטבעם.לרוב בטבע מחפשים את מזונם על האדמה, ועקב כך הם פגיעים יותר.צריכים להיות זהירים וקשובים לשינויים בסביבה שלהם, יותר מאלו שאוכלים על העצים ופחות פגיעים.
מישהו שפגיע יותר חייב להיות זהיר יותר, והזהירות הזאת משפיע על אורך חייו, ואופיו של הג'אקו במובנים רבים.
האדם המטפל צריך לדאוג לרווחת הציפור, ולשכנעו שיהיה נחמד גם לאנשים אחרים.
פיתוח חברות עם אנשים או בני משפחה אחרים תלוי במטפל.ג'אקו צריך להיות נאהב וזקוק להקשבה.הידידות לא ניתנת לאנשים שרק נמצאים בסביבה.
אם בני המשפחה האחרים אינם רוצים לבלות עם הג'אקו זמן, אז גם הג'אקו לא יבטח בהם או יתקשר איתם.
אי אפשר לאלץ ג'אקו להיות חברותי עם בני המשפחה אם הם לא מוכנים להשקיע בכך זמן.
אם אין אף אחד מהמשפחה שמוכן לבלות איתו,התוכי יעדיף, את המטפל שלו, והוא יהפך לתוכי של "איש אחד" עקב טעות של הסביבה.
אולי זה מחמיא למטפל שהתוכי שלו רגיל רק אליו, אבל קירבה מוגזמת כזאת לא מומלצת כי היא מגבילה את עולמו של התוכי.
כיוון שלתוכי יש תוחלת חיים כמו לבני אדם סביר גם שיעבור כמה מגדלים במשך חייו, בתקווה שתמיד יהיה לו בית חם ואוהב, אבל צריך להרגיל אותו לשינויים פרסונליים.אם יהיה רגיל רק לאיש אחד זה ישפיע על התנהגותו לרעה כאשר יש שינויים בסביבה.לכל דבר שקורה מסביבו יש תגובה בהתנהגותו.
גם "ההעדפה" המינית נובע מכך מי המטפל בו, ומי משקיע יותר זמן בכך.ההעדפה המינית יכולה גם לנבוע מעברו של התוכי, אם עבר התעללות על ידי אחד המינים ואז הוא אולי יתקשר למין השני.
בכל אופן אין ביסוס מדעי לנושא, והוא נשאר עדיין בגדר אגדה.
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אווה כל הכבוד תמונה

אני מסכים עם כל מילה שכתבת,אכן מדוייק,בני משפחה לוקחים את התוכי בדרך כלל
כמובן מאליו,בדרך כלל חושבים שעצם העובדה שהם נמצאים בסביבה מספיקה ולרוב
מחכים שהתוכי יעשה את הצעד הראשון ויציע את עצמו,לעיתים גישה לא נכונה כגון תנועות
מהירות או מאיימות בתחילת הקשר גורמים לתוכי להירתע ולהגיב בתוקפנות או דחייה,בדרך כלל
זה מספיק לבני המשפחה לומר "הוא לא אוהב אותי" ולתפוס מרחק,כך נוצר מצב שהתוכי חש בטוח
אך ורק בקירבת המטפל ואינו נותן אמון בבני המשפחה האחרים,כמובן שמצד בני המשפחה התוכי
אינו חברותי ומחוסר ידע הוא מואשם כ"תוכי של אדם אחד".
ההמלצה היא כמובן שכל בן משפחה יקדיש זמן מועט בכל יום לדיבור ומשחק עם התוכי,מומלץ אף
לתת לתוכי צ'ופרים שיהיו יחודיים לכל בן משפחה,
לדוגמה:בן משפחה אחד נותן בוטנים ואך ורק הוא נותן אותם וכך הלאה,
התוכי יכול בשלב ראשון לקשר בין בן המשפחה לדברים שהוא אוהב,לאחר מכן אפשר לנסות ולהתקדם ביחסים.
סמל אישי של משתמש
אווה
פוקח עיניים
פוקח עיניים

שליחה על ידי אווה »

אלי אתה צודק.
ומכאן אני גם הגעתי למסקנה שכאשר אני עושה האכלת יד, כבר מגיל צעיר משתדלת להרגיל את התוכי למה שיותר אנשים מהסביבה.וכאן באים לעזרתי הנכדים, שבשמחה משתפים פעולה ובאים לשחק עם הגוזלים.וכאשר יש קבוצה של לפחות 6 ילדים בשטח העבודה מתקדמת יפה, והגוזלים מתרגלים למגע ידיים שונות, שלא לדבר על קולות ורעשים שונים.
אז לגבי האופי הפתוח והבוטח של התוכי מי שמגדל בהאכלת יד יכול לתרום הרבה.זה יהיה לטובת הבעלים החדשים ובעיקר לטובת התוכיתמונהשיעזור לו להיות אהוב של כל בני המשפחה החדשים.תמונה
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אווה היי,
גם לדעתי החשיפה של הגוזלים לכמה שיותר אנשים זה מאוד חשוב,
חשוב להרגיל אותם לשינויים לחשוף אותם לרעשים שונים ולתת יחס ומגע ככל שניתן,
בסופו של דבר הכל תלוי במגדל והכל משפיע על אופיו של הגוזל ועל התנהגותו בעתיד.

לזה קוראים לגדל מאהבהתמונה
אביe
גוזל
גוזל

שליחה על ידי אביe »

תשובות יפות מאוד.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”