ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

בעיה עם גוזל קוקטייל

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: בעיה עם גוזל קוקטייל

שליחה על ידי eli_lea »

היי סיגל,

בבקשה להימנע מהפניית שאלות אליי ישירות או לחברים אחרים,בסך הכל ישנם כאן חברים בעלי ניסיון רב
מאוד ואת יכולה לקבל מענה גם מאחרים.ראיתי שבינתיים קיבלת מענה מעופר שהוא בעצמו בעל ניסיון של שנים לא מעטות בתחום.

אם היית מצלמת את מצב הזפק היה עוזר,בכל מקרה כפי שעופר ציין אין צורך להילחץ.

אין צורך לפחד ולהשאיר את הגוזל ללא מזון בזפק,ריקון הזפק לחלוטין מצויין לתיפקוד
הזפק .האינדיקציה הכי טובה לפעילות זפק מתחדשת היא מעקב אחר הלשלשת,תני לגוזל מספר שעות נוספות לריקון ממש טוב.
בעיות בזפק יכולות לנבוע ממגוון סיבות והנפוצות הינם האכלה על זפק שאינו התרוקן,מאחר והדייסות הנמכרות ממהרות להחמיץ
יוצא מצב שדייסה שנשארת בזפק לאחר מספר שעות מתערבבת עם דייסה חדשה שגם היא נשארת עוד מספר שעות,ההחמצה של ההאכלה
הראשונה כמובן מחמיצה גם את האוכל החדש ומכאן לבעיות בהאטת העיכול הדרך קצרה.
בעיות נוספות יכולות לנבוע משינויי טמפרטורה או האכלה במזון חם מידי שעלול לגרום לכוייה (מקווה שזה לא המצב.)

כרגע כפי שעופר הציע תני עוד ארוחה של מים פושרים עם דבש,אם את רואה שיפור הקטיני את כמות הדייסה והסמיכות.
אם עדיין ביום ראשון את שמה לב לבעיות תפקוד קני גרבר תפוחי עץ ,מהלי את כמות ההאכלה חצי מים חצי גרבר ותני לגוזל
שתי ארוחות ותראי איך מתקדם,בדרך כלל הבעייה נפתרת מהר מאוד,לאחר שתי ארוחות במקום מים בדייסה תכיני נוזל שוב(חצי גרבר
חצי מים ) והוסיפי לדייסה,תני את הדייסה מעט יותר דלילה למשך פעמיים .

את יכולה לעדכן אותנו כיצד מתקדם.שוב לא לפחד שהגוזל רעב,להאכיל ממש כשהזפק ריק לחלוטין.

בהצלחה.
sigalhb
ביצה
ביצה
שם פרטי:: סיגל

שליחה על ידי sigalhb »

היי עופר,
הזפק של הגוזל עדיין לא התרוקן והגיע כבר שעת ההאכלה השניה שלו היום!! זה עדיין נורמלי?? נתתי לו פעמיים דבש עם מים פושקים ונראה כאילו זה יושב לו מעל האוכל.
תודה סיגל
sigalhb
ביצה
ביצה

שליחה על ידי sigalhb »

סליחה אלי ,ראיתי את ההודעה שלך אחר ששלחתי לעופר.
תודה אני אמשיך לעקוב
שבת שלום.
עופר
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי עופר »

המצב כבר יותר מדאיג.
אולי מדובר על גזים בזפק?
האם הוא מתנהג כרגיל?
עופר
sigalhb
ביצה
ביצה

שליחה על ידי sigalhb »

כן, אני לא ממש נותנת לו לישון אבל בכללי הוא מתנהג רגיל. מאז שדיברנו נתתי לו עוד פעמיים מים פושרים עם דבש, הזפק ירד קצת, אבל עדיין מלא. איך נראים גזים בזפק? קראת מה שאלי שלח לי?
סיגל
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אני מציע שלא תתני לו יותר עד מחר בבוקר לאכול,תבדקי בבוקר מה המצב ותפעלי על פי המצב,אם עדיין את רואה שאין שינוי ושיפור משמעותי תנסי שתי ארוחות של גרבר עם מים אם בכל זאת עד מחר בערב לא תראי שיפור תקחי אותו לוטרינר שיעיף מבט.
בהצלחה ועדכני .
sigalhb
ביצה
ביצה

שליחה על ידי sigalhb »

תדה. לילה טוב
sigalhb
ביצה
ביצה

שליחה על ידי sigalhb »

הי עופר,
עדכון.... הגוזל לא אכל כלום היום חוץ מכ-5 CC גרבר, יש לו יציאות הזפק התכווץ קצת אבל עדיין לא התרוקן. להכנס ללחץ ולרוץ לווטרינר? או לחכות לעוד מנת גרבר??סיגל
sigalhb
ביצה
ביצה

שליחה על ידי sigalhb »

אני אנסה לשלוח תמונה
sigalhb
ביצה
ביצה