ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

בעיה בתוכונים??

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
idanboko
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: עידן

בעיה בתוכונים??

שליחה על ידי idanboko »

שלום לכולם,
יש לי זוג תוכונים שכבר כחודש נמצאים אצלי בכלוב בגודל:
רוחב - 70 ס"מ
גובה - 130 ס"מ
אורך - 50 ס"מ

כמה שאלות:
1. אני שם להם צלחת עם ירקות ופירות בתחתית הכלוב והם לא נוגעים בזה (לעומת כלוב עם פינקים שאוכלים את זה)
2. שמתי להם יוטה בתחתית הכלוב והם עדיין לא הכינו לעצמם בית הטלה שיהיה שלהם ועדיין לא נגעו ביוטה (יש לי זוג אחד עם 3 בתי הטלה), ממה זה נובע??
3. המטרה שלי היא להרבות אותם כמה שיותר מהר...האם לשים ללהם עוד 2 זוגות כדי שיתרבו יותר מהר או להשאיר אותם ככה ולחכות לזמן שיעשה את שלו??

יש לי כלוב אחר בגודל שיש בו זוג פינקים וזוג קוקטיילים:
רוחב 130 ס"מ
גובה - 130 ס"מ
אורך 60 ס"מ

4. יש לי 9 תאי הטלה לפינקים(המרובעים הקטנים יותר לעומת של התוכונים) ושמתי אותם בצורת כוורת, הפינקים בנו עם היוטה בית הטלה בין שתי תאי הטלה ולא בתוך התא הטלה עצמו....למה???
5. אם אני אשים לפינקים עוד 2 זוגות הם יתרבו יותר מהר?? (המטרה שלי זה להרבות כמה שיותר זוגות)

תודה,
עידן.
עופר
בקיעה
בקיעה

Re: בעיה בתוכונים??

שליחה על ידי עופר »

1. תוכונים לא בונים קן בתא.
2. בני כמה התוכונים ואיך אתה יודע שמדובר בזכר ונקבה (אני מעריך שהם צעירים לפי העובדה שהם לא נוגעים בירקות והפירות).
3. הוספת זוגות לא תשפיע על קצב הריבוי.
4. הפינקים בונים קן מחוץ לתאים? זה לא צריך להפריע לך.
עופר
סמל אישי של משתמש
idanboko
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: עידן

שליחה על ידי idanboko »

1. התוכונים פשוט מטילים ביצים בלי קן? אז לא צריך לשים להם יוטה בתחתית הכלוב?
2. אין לי מושג בני כמה הם פשוט קניתי אותם מחנות - הם זכר ונקבה בוודאות כי אני מבין בזה ..בעברי גידלתי המון. אבל מה הגיל של תוכון בוגר כדי שיתרבו?
בנוסף, שאני מתקרב לכלוב התוכונים ממש מפחדים ובורחים למקום הכי רחוק והכי גבוה - זאת לעומת הפינקים והקוקטילים...

עוד שאלה,
בזמן האחרון הקוקטילים התחילו להיכנס לתא הטלה שלהם ולהישאר שם די הרבה זמן אבל הסתכלתי ואין עדיין ביצים אבל לפני כשבועיים ראיתי אותם מזדווגים...על מה זה מעיד??
עופר
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי עופר »

1. נכון, התוכונים יטילו על תחתית התא - תוודא שיש שקע בתחתית התא.
2. לפי התאור שלך הם כנראה צעירים ולכן לא מתרבים, מה הצבעים שלהם ומה צבע הדונגיות?
3. הם יתרגלו אליך עם הזמן ויפסיקו לפחד כשאתה מתקרב לכלוב.
4. לפי התאור שלך הקוקטילים מתכוננים להטלה, תמנע מלהסתכל בתא ולהפריע להם.
עופר
roditi
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: יעקב

שליחה על ידי roditi »

אין צורך בשום ריפוד לתוכונים .תיתעזר בסבלנות לגבי הריבוי הם צריכים להיתרגל למקום ואחד לשני .כשהם יהיו יותר רגועים הם יתחילו בחיזורים
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”