ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

עזרה | 2 בעיות עם תוכי קוקטייל.

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
Roflmao
ביצה
ביצה

עזרה | 2 בעיות עם תוכי קוקטייל.

שליחה על ידי Roflmao »

שלום.
הקוקטייל שלי תמיד רוצה להיות על הכתף שלי. וזה לא בעיה, אבל פעם השארתי אותו על הרצפה, אז הוא טיפס על המיטה ואז על החולצה שלי עד שהגיע אל הכתף. זאת לא הבעיה אבל למה הוא מתנהג ככה? והוא נושך אותי גם בצוואר, אבל לא נשיכות חזקות אלא נשיכות חלשות. (לא ממש כדי לקבל נשיכה מהקוקטייל הזה)

הדבר השני, זאת כבר הפעם השלישית שיורד לקוקטייל שלי דם מהבטן. הוא בסדר ועם כמה שאמרו לי ללכת לוטרינר התוכי ממשיך לתפקד טוב. הבעיה היא שזה יכול להגרם לו בקלות רבה (בפעם הראשונה לא הייתי בטוח ממה זה קרה לו, פעם שניה ושלישית זה בגלל שהוא עף לי מהיד בפעם השניה ומהכתף בשלישית. בגלל זה אני גם מחכה שיגדלו לו הכנפיים.)
העם יש תרופה הניתנת למרוח או משהו כמו פלסטר אשר יעשה את הטריק? במקרה הכי גרוע נלך לוטרינר, אפילו שהתוכי מתנהג כמופת ועל אחת כמה וכמה כל פעם שזה קרה לו היה שיפור ניכר לטובה בהתנהגותו.

ו.. זהו.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: עזרה | 2 בעיות עם תוכי קוקטייל.

שליחה על ידי eli_lea »

הקוקטיל מחפש מקום גבוה בו הוא יכול להרגיש בנוח ועדיין להיות קרוב אליך,רוב התוכים ינהגו כך ולאחר זמן מה הכתף של הבעלים הופכת למקום קבוע עבורם כדוגמת מעמד,בהתחלה זה נוח ונחמד שהתוכי נמצא על הכתף אך לאחר מכן התוכי מתחיל להתעניין באוזן,במשקף,בעגילים,בשיער ובכלל לא מוכן גם לרדת וכשמושיטים את היד הוא מתחיל להתרוצץ מאחרי העורף ולא נותן להורידו.
אחרים יהיו טריטוריאלים לגבי הכתף של הבעלים ויתקפו את כל מי שינסה להושיט להם יד .
ישנם מינוסים נוספים בהרגלת התוכי לשבת על הכתף,ראשית אנו איננו יכולים לראות אותו וקשה לנו לקבוע מה הוא עתיד לעשות ברגעים הבאים,ישנה סכנה של פגיעה בפנים אם התוכי מעט תוקפן או מרגיש מאויים.מעבר לכך יש את ה"דרגות " שהתוכי מותיר על החולצה ועל הגב
וגם כאן איננו יכולים להבחין מתי הוא מתכוון ללשלש.
ההמלצה היא לא להרגיל את התוכי לשבת על הכתף ולהגביל אותו.

לגבי הפציעה,התוכי שלך בנקל יכול למות מזיהום,אני לא מטיף מוסר מאחר וזה אינו תפקידי אך אני יכול לומר לך שעליך לקחתו לוטרינר
גם אם הוא נראה ומתנהג כרגיל,כשאתה תראה שינוי בהתנהגות זה כבר יהיה בטוח מאוחר לתוכי.
אי אפשר לחבוש או לשים פלסטר כי התוכי יוריד אותו,אתה צריך משחה אנטיביוטית על מנת שהפצע לא יזדהם,במקביל עליך להגביל את התוכי
ולדאוג שלא יעוף עד לצמיחת הנוצות ועד אשר כושר התעופה שלו יהיה כך שהתוכי יוכל לדאות לריצפה ולא ליפול כמו אבן כפי שעכשיו קורה.

גם לגזור נוצות צריך איך וכדאי מאוד שהגזירה תיעשה ע"י מגדל בעל ניסיון או וטרינר של בעלי כנף.
Roflmao
ביצה
ביצה

שליחה על ידי Roflmao »

תודה על התגובה, אין לי ממש בעיה שהתוכי יתן לי נשיכות באוזן מכיוון שזה מקום פחות רגיש מאשר הגרון. שהוא על הכתף שלי בצד שמאל אני מסוגל לראות אותו, בצד ימין זה קצת יותר בעייתי מכיוון שעין ימין שלי היא עין עצלה.
עניין הנשיכות יכול להיות מכיוון שאני נותן לו לנשוך אותי (נשיכות יחסית חלשות) בכף היד מדי פעם?

ובקשר לפציעה, האם זאת משחה מיוחדת? או שאני יכול להשיג אותה בבתי מרקחת? שכחתי לציין שהדימום הוא תמיד מאותו מקום.

וברצוני להשאיר את הכנפיים של התוכי. אני מאמין שיהיה לו יותר כיף ככה מכיוון שלעיתים קרובות מאוד הוא מתחיל להתעופף מהרצפה, כמובן שהוא לא יכול אז הוא מתעופף בגובה בערך פי 2-3 מהגבוהה של התוכי. רק בכדי ליפול ולנסות שוב. לפעמים שהוא על האצבע שלי הוא נכנס למין נפנוף כנפיים במהירות. (זה עושה אוויר יותר טוב ממזגן גם חח)

עוד משהו אחרון, דוד שלי אמר לי שהקוקטייל רזה מאוד, ובאמת שמתי לב לכך. הצוואר של הקוקטייל גם מאוד דק, לא יותר מדי. האם זה בסדר? והאם זה בסדר להביא לו לאכול רק גרעינים? (התוצאה גם ממש מצחיקה. אני יכול לשים לידו שקית גרעינים שחורים ולראות כיצד הוא מנקר את השקית במטרה להשיג את הגרעינים.)
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אתה יודע ,כתבתי לך פעמיים תשובה ומחקתי,אני מעדיף לא להגיב ולומר רק
שפתחת כבר נושא בנוגע לפציעה וקיבלת תשובות בתאריך ה-2/08 בקישור הבא:
מין חור בבטן של התוכי עם דם!

מה שאומר שהתוכי שלך מעל חודש מדמם לסירוגין מהפצע בבטן וללא טיפול.
סמל אישי של משתמש
נטליקי
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי נטליקי »

אני חושבת שעניתי לך באשכול הקודם ואענה שוב.
התוכי שלך מדמם מעל לחודש וזו סכנה בשבילו. אם לא תיקח את התוכי לוטרינר התוכי עלול למות מזיהום כפי שאמר אלי.
אתה חייב להבין שעליך לטפל בתוכי.
תמונה

Music it's my all lifeתמונה

~*Don't worry be happy*~תמונה
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”