ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

נשירה חזקה

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
alalufron
ביצה
ביצה

נשירה חזקה

שליחה על ידי alalufron »

שלום חברים!
למיקו שלי (תוכי מסוג ג'אקו) יש נשירה חזקה ולא אופיינית בתקופה האחרונה,מיקו כמעט בן שנה והוא אוכל את הכופתיות שקיבלתי מהמגדל שלו. למיקו הייתה נשירה כמעט קבועה אבל לא של נוצות אלא של פלומות דקות,לאחרונה הנשירה נהפכה ממש מאסיבית,הנוצות הם ממש גדולות. גם שמתי לב שיש מספר נוצות בגב שנראות כמו אכולות...אני לא יודע עם הוא עשה את זה לעצמו או שזו בעיה עונתית.

אני חייב לציין שמיקו הוא תוכי פעיל,מקבל המון צומת לב,מדבר ללא הפסקה והכניס לנו הרבה אור! (הודות לך אלי...)

אם למישהו יש כמה טיפים לתת לי אני יישמח...
תודה,רון.
עופר
בקיעה
בקיעה

Re: נשירה חזקה

שליחה על ידי עופר »

בהגדרה - אן אין מחסור נוצות בגוף אין בעיות.
אכילת נוצות היא בעיה,
תעלה תמונה לפורום או שתפנה לוטרינר שמתמחה בציפורים - לא להזניח!
עופר
סמל אישי של משתמש
uzibu
ניצוי מלא
ניצוי מלא
אזור מכירה: מרכז
שם פרטי:: עוזי
איש קשר:

שליחה על ידי uzibu »

עופר ענה לך על הכל אני רק אתן לך "טיפ" לבקשתך.
אל תיתן יותר מידיי יחס. הכל צריך להיות במידה הנכונה. קח בחשבון שאם יווצר מצב שבו לא תוכל לתת את היחס
שאתה מרגיל את התוכי עלולות להיות בעיות. סתם לצורך העניין, אם תוכי רגיל להיות שעה\שעה וחצי עם יחס מהמגדל
ואחר כך אי אפשר לתת לו יותר מחצי שעה כמובן שזה לא הביג דיל לאותה תקופה, אך תוכי שרגיל להיות בחוץ כל היום
עם המגדל ופתאום יהיה סגור לכמה ימים כי יצאת לחופשה או כל דבר אחר (רק שמחות) התוכי עלול להפגע מכך.
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אתה מתאר החלפת נוצות עונתית לדעתי,בכל מקרה צריך לשים לב שאין מדובר בקרחות, נוצות פלומה, נוצות כסות, נוצות תעופה ונוצות זנב ינשרו בעת ההחלפה ולעיתים ינשרו בכמות שיכולה להדאיג, בכל מקרה תעלה תמונה או שתיים שאפשר יהיה לראות את מצב הנוצות הכללי.
האם התוכי עובר מקלחות?
alalufron
ביצה
ביצה

שליחה על ידי alalufron »

אנחנו ממלאים לו קערית קטנה (הקערית נירוסטה של האוכל) במים והוא מנקה את עצמו לבד...הם מים נקיים ללא כל חומרי רחצה נוספים,מים בלבד.זה קורה בערך כל 3 שבועות.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

קודם כל זה מצויין,כדאי לשנות את הכלי לכלי רחב יותר שטוח על מנת שהוא יוכל לרחוץ את עצמו טוב יותר,אני מציע לתת לו אפשרות לרחוץ
לפחות פעם בשבוע ואפשר גם יותר,הרחצה עוזרת לנקות מהעור את אבק הנוצות המצטבר ועוזרת לנוצות גם בהתפתחות וגם על מנת להסיר את הנוצות שכבר רופפות ביתר קלות,כל זאת מעבר להרגשה הטובה והפעילות הכרוכה בכך.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”